8 feiloppfatninger som spres av The New Food Order om økologisk landbruk og økologisk mat.
Økologisk mat er mer næringsrik ,inneholder ikke giftige plantevernmidler og minsker risiko for sykdommer mer enn vanlig . Økologisk landbruk er også bra for miljøet, forurenser mindre ,og skader ikke bier og humler , fugler og ville dyr. Likevel påstår talspersoner for det industrielle landbruk at økologisk landbruk og deres varer ikke holder hva de lover og at de endatil må koste mer.Her er 8 slike påstander og hvorfor det er bevist at de er usanne.
Hvordan den moderne bonden ble en del av klimakrisen i stedet for en løsning. Del 1.
Det nye paradigmet kalt The New Food Order / The Great Food Reset ser på bonden som en trussel mot klima og miljø og matfatet fra landbruket som en fare for folkehelsen. Det paradoksale er at de som nå vil omforme jordbruket og kostholdet, er de samme som bidro til å skape problemene. Her er en kortfattet historieleksjon i ” hvorfor det meste gikk galt”.
The New Food Order: Må vi alle skifte kosthold snart enten vi vil eller ei ?
Arkitektene bak The New Food Order har et klart budskap: Vi må skifter kosthold nå; hvis ikke vil alle bli sykere og bidra til å opprettholde en matproduksjon som forurenser naturen og bidrar til global oppvarming. Vil du derimot ikke skifte kosthold; kan det være at du må; fordi arkitektene bak New Food Order arbeider for å påvirke de ulike lands regjeringer til å legge om landbruket slik at det blir som de ønsker
The New Food Order banker på døren til Cuba. Slutten for et økologisk jordbrukseventyr?
Over 30 år har Cuba bygd opp et imponerende økologisk jordbruk i byer og på landsbygd; men enda ikke kommet i mål med sjølberging . Når er GMO på vei inn i landbruket for å øke produksjonen og amerikanske firmaer besøker Cuba for å selge GMO-jordbruksvarer fattige cubanere i bytte for øyas næringsrike, giftfrie øko-varer som skal nytes av rike, helsebevisste amerikanere.
Har vi noe å lære av den økologiske revolusjonen på Cuba? Del 1.
1989 innførte den cubanske regjering en jordbruksreform som i stor grad var helt eller delvis økologisk, skapt av bønder i samarbeid med cubanske vitenskapsfolk. Revolusjonen gav økt sjølberging med reinere mindre forurensinger, mer naturbevarelse og bedre dyrevelferd. Men New Food Order er på vei inn også her. Her er fakta til ettertanke
Omega-3; hvorfor du trenger det og hva er de beste kildene.
Omega-3 oljer er bra for hjernen, blod, ledd, hjerte, reduserer kolesterol og risiko for slag. Her er en oversikt over forskning og de beste kildene , en forklaring på hvorfor Omega-3 fra planteoljer ikke gjør nytte for seg og hvilken Omega-3 olje man bør kjøpe om man er veganer.
The New Food Order: Om bonden Bill Gates og Stordalens universal diett.
Statens matvareråd har vakt debatt. Men det bare første trinn i en prosess bort fra det tradisjonelle norske landbruk og kosthold. Det jobbes aktivt for at forskere sammen med verdens største industriforetak innen GMO , matvarer og kjemi aktivt skal føre verden over mot et stadig mer vegansk kosthold med minimal tilgang på fisk, kjøtt, egg og melk. Revolusjonen ble startet av superrike Bill Gates og Rockefeller Foundation i USA, med intellektuell drahjelp fra Gunhild Stordalen´s organisasjon EAT. Snart er det snakk om mer enn bare gode råd. Her er fakta til ettertanke
Det forgiftede matfat Del 2: De nye kostholdsrådene og New Food Order.
Du har kanskje lurt på hvorfor de nye matrådene til staten er som de er. Svaret er de er influert av The True Cost of Food; en nytt mat-agenda formet av bille Gates Foundation og The Rockefeller Foundation; omfavnet av Verdensbanken, FN og World Economic Forum. Planen er over tid å fase ut animalsk føde til fordel for vegansk kosthold med den begrunnelse at det er bedre for miljø, klima og folkehelsen. Ingen bønder er hittil spurt i utarbeidelse av planen Her er fakta til ettertanke.
Hva er galt med Aspartam? Del 2 Farlig søtt.
Aspartam har havnet på WHO´s liste over kreftfremkallende stoffer. Men dette er bare toppen av isfjellet. Søtstoffet har en lang historie bak seg med protester fra vitskapsfolk som har påvist en rekke helseskader ved regelmessig inntak av Aspartam i doser som finnes i mat og sukkerfrie leskedrikker. Her er fakta til ettertanke.
Hva er sannheten om Aspartam ? Del 1: Godkjent under protest .
For tiden diskuteres det om Aspartam er trygt som søtemiddel. Her er en kort historie om Aspartam og hvordan det ble godkjent som søtemiddel tross advarsler om å ikke sende det ut på markedet. Del 2 vil ta opp vitenskapelig beviste helseskader.
Historien om det forurensede matfat. Del 1 The New Food Order
Maten du spiser er med all sikkerhet forurenset med rester av sprøytemidler som over tid kan øke risiko for helseskader. Her er en dokumentasjon av hvordan vi alle endte opp med forurenset mat og hvem som stod bak det hele.Hvordan du kan unnslippe er alt dokumentert i andre artikler på denne bloggen.
Forskere påstår at melk øker forekomst av prostatakreft med 60%.
Melk er blitt utpekt som en årsak til kreft på flere nettsteder i Norge og utlandet. Men forskningen er” forurenset” . Melken det dreier seg er ikke rein melk , men fra amerikanske bondegårder der man tillater bruk av veksthormoner og for som er forurenset av plantevernmidler. Det man ser er resultater av forurensinger i melka og ikke melka i seg selv. Her er fakta til ettertanke.
På jakt etter sunn mat i skyggen av statens helseråd.
Kan man fortsatt spise kjøtt, smør og drikke melk og ha god helse? Denne artikkelen henviser til vitenskapelig forskning som hevder at problemet ikke er så mye råvarene som forurensningen i råvarene. Spiser vi rene ,uprosesserte råvarer kan det meste gå bra dersom alt gjøres med moderasjon. Her er fakta til ettertanke
Kan sprøytemidler i matvarer gi opphav til kreft og hvordan løse problemet.
Helsedirektoratet anbefaler mere korn, frukt og grønt for bedre helse; blant annet mindre fare for kreft. Men kan sprøytemidler i de samme råvarene lagres i kroppen og over tid bidra til den sykdommen vi ønsker å unngå? Her er noen fakta til ettertanke ,samt gode råd for hvordan fjerne sprøytemidler i frukt og grønt..
Soya til besvær.
Soyabønner blir brukt til dyr og fiskefor og blandet inn i et stort antall matvarer vi kjøper. Soya fremheves også som den ideelle erstatning for animalsk protein og skal derfor være en viktig ingrediensene som skal redde planeten når vi skal slutte å spise kjøtt og i stedet leve vegansk.. Men ikke alt er så det skal være Her er fakta til ettertanke.
Bør vi frykte animalsk føde og i stedet omfavne vegansk kosthold?
Historiske fakta bekrefter at ingen sykdomsfrie folkegrupper var veganere. I dag er det ikke slik.Men det er heller ikke slik at vegansk kosthold er redningen.Både omnivorer og veganere kjemper mot en usynlig fiende:forurensing av jordbruket og dyrehold.Her er noen fakta til ettertanke og noen råd om hvordan unnslippe «farmageddron» og prosessert mat.
Får nordmenn dårligere helse for at utenlandske investorer skal tjene mer?
Penger er helse! Noe annet er naivt å tro. Når prisene går opp og renta stiger ;får færre får råd til tiltak sunn , næringsrik mat og tiltak som garanterer god helse. Bedre blir det ikke at en hovedårsak til økt rente er at Norges Bank med dette prøver å tiltrekke seg utenlandske investorer for å styrke kronas verdi overfor utenlandsk valuta. Kort sagt: norske låntakere skal betale mere for at utledninger skal tjene mere og en del av kostnaden blir prosentvis størst de som tjener minst.
Egg er sunt..men bare dersom de verpes av høner som spiser giftfrimat og får bevege seg fritt.
Er det sunt å spise ? Noen forskere mener nei og henviser til fra alt fra fare for økt kolesterol til økt risiko for å utvikle kreft!!Men forskningen er omstridt og underslår at det ikke er kolesterol i egg som er farlig; men miljøgifter fra industriell eggproduksjon der høns får i seg giftstoffer fra forurenset fór og vann. Egg fra økologisk eggproduksjon er et sunt næringsmiddel og burde derimot ikke være et problem
Dr. Øverbye
Bjørn Johan Øverbye er en pensjonert lege og forfatter. Bloggen er viet medisinsk kunnskap hentet fra forskning utført i mange land på ulike felter vedrørende årsaker til helsesvikt samt hva den enkelte kan gjøre av forebyggende tiltak for å unngå sviktende helse der årsakene ligger i stoffskifte. Dersom man finner noe i bloggen man mener er relevant for ens tilstand bør dette alltid drøftes med ens fastlege etter at det er stillet en diagnose ved bruk av skolemedisinske metoder.