Melk er blitt utpekt som en årsak til kreft på flere nettsteder i Norge og utlandet. Men forskningen er” forurenset” . Melken det dreier seg er ikke rein melk , men fra amerikanske bondegårder der man tillater bruk av veksthormoner og for som er forurenset av plantevernmidler. Det man ser er resultater av forurensinger i melka  og ikke melka i seg selv. Her er fakta til ettertanke.

Melk som opphav til kreft : I 2022 publiserte en gruppe leger ved Adventistenes sykehus i Loma Linda i California en sensasjonell studie om prostatkreft. 28.000 amerikanske menn ble fulgt i 7 år og mdet viste seg da at de som drakk melk hadde høyere risiko for å utvikle prostatkreft. Forbindelsen mellom melk og prostatkreft var slik at jo mere melk man drakk pr dag jo mere økte risikoen. Nyheten dukket også opp i norske media. Nettstedet nor.go-travels.com refererte til undersøkelsen med overskriften  Å Drikke melk Øker Risiko For Prostatkreft med 60%  og henviser til Dr. Frazer som ledet den amerikanske studien og som kunne opplyse at dersom man drakk to glass melk pr dag økte risiko for prostatkreft til hele 60%. Nettstedet anbefaler i stedet sine lesere å spise mere vegansk og unngå melkeprodukter.

Er denne forskningen til å tro på ?

Som man har hevdet flere ganger på denne bloggen: i historisk sammenheng er det ikke påvist samband mellom melk og sykdom blant sykdomsfrie folkegrupper som har vært forskånet for den moderne sivilisasjonens kosthold .

Det er ikke råvarene det er noe feil med; det er deres kvalitet.

Dette er tydelig belyst ved Loma Linda studien. Undersøkelsen er ikke en studie av melk pr se; det er en studie av amerikansk melk! Og hva er det i amerikansk melk som kan fremkalle kreft ? Er det mengden av kalsium som noen forskere har spekulert på. Svaret er enklere: amerikansk melk høstes fra kuer som injiseres ved det vekst fremkallende hormonet rBGH ( R-Bovine Growth Hormone )  og som blir foret med GMO soya og korn  som inneholder mye rester av plantevernmidler , og som derved med rette må kunne kalles forurenset råvare.

Veksthormon i melk :  I 1993 under Bill Clinton´s periode som president i USA gav regjeringen klarsignal til  kjemigiganten Monsanto for salg av rekombinant-Bovine Growth Hormone  til amerikanske bønder. Hormonet økte slaktevekten og fikk melkekuer til å produsere 30% mere melk. Problemet var at rBGH  førte til mangedobling av innhold av hormonet  IGF-1  i melken . I en annen undersøkelse ble det også  påvist økte mengder BGH , med andre ord en dobbelt dose veksthormoner: BGH og IGF-1

.Dyreforsøk viste at laboratorierotter som ble foret med melk fra kyr som ble behandlet med  rBGH  utviklet brystkreft ,prostatkreft, leukemi og svulster. Da denne nyheten ble kjent forbød EU bruk av rBGH; men i USA ble det tillatt (kilde: S. Lendman: Sowing the Seeds of Destruction, nexusmagazine.com, February-March 2008)

Plantevernmidler i melk: En annen teknikk for å øke slaktevekt og melkeproduksjon er å fore kyr med soya- anriket kraftfor. I Norge er det forbudt å bruke GMO soya og korn til kraftfor fordi det inneholder høye rester av sprøytemidler. I USA er GMO-for tillatt over hele linjen av husdyrhold; inklusive melkekyr. Man vil da naturlig nok gjenfinne sprøytemidler i melk. I en stor undersøkelse av melk fra amerikanske melkekyr ble det funnet følgende sprøytemidler: atrazine, permetrine, cypermethin og chlorfyrifos. Det ble også funnet rester av antibiotika og de nevnte veksthormonene BGH og IGF-1 i konsentrasjoner fra 3-20 x verdien i forhold til melk fra økologiske bondegårder.

Mere informasjon om hvem som kan ha nytte av forurenset vitenskap.

@ COPYRIGHT ØVERBYE 2023

DISCLAIMER

 

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.