Arkitektene bak The New Food Order har et klart budskap: Vi må skifte kosthold nå, hvis ikke vil alle bli sykere og bidra til å opprettholde en matproduksjon som forurenser naturen og bidrar til global oppvarming. Vil du derimot ikke skifte kosthold, kan det være at du må fordi arkitektene  arbeider for å påvirke de ulike lands regjeringer til å legge om landbruket slik at det blir som de ønsker. Maten vil bli deretter. Her er fakta til ettertanke.

Her følger en artikkel som prøver å forklare enkelt ved å sitere kilder bygget på fakta og ikke antagelser.

Det nye matfatet enkelt forklart: Det er i flere artikler via faktabaserte kilder forklart hva den nye matvare-revolusjonen som kalles The Great Food Reset eller the New Food Order er. Deres kostholds råd og som har følgende budkamp ut fra revolusjonens egne arkitekter.

  • Du skal over tid spise stadig mere vegansk (90%) og mindre animalsk (10%).
  • Insekter, bønner, belgfrukter og kjøttimitasjoner laget av genmodifiserte planter, dyrket innendørs (lab grown) skal bli det nye kjøttet.
  • Du skal leve fettfattig og planteoljer skal helt eller delvis erstatte animalsk fett.
  • Melk, smør og virkelig kjøtt vil forsvinne helt, eller bli en luksus.
  • Du skal innta færre kalorier.

Hva er fordelene med det nye kostholdet? Følger du med i media som eneste informasjonskilde synes svaret enkelt: Dette er basert på uavhengig vitenskapelig forskning. Følger du disse kostholdsrådene vil følgende  skje:

  • Din helse blir bedre.
  • Du vil senke din risiko for ulike sykdommer som diabetes-2, fedme, hjerte-kar sykdommer og kreft.
  • Når vi har mindre husdyr, blir miljøet reinere, det blir mindre klimagasser og den globale oppvarmingen kan snu.

Er det sant at helsen blir bedre med det nye kostholdet? Problemet med denne type narrativ er at mye av den sannsynligvis ikke er korrekt. Å forklare hvorfor vil kreve flere artikler, men her er noen hovedpunkter.

Det er altså ingen entydig enighet blant forskere om påstanden at en dramatisk pro vegansk eller vegansk kosthold basert på industrielt landbruk vil bedre helsen hos de som spiser disse produktene.

Er det sant at kjøttproduksjon skader klima? I følge The New Food Order er det sikkert bevist at husdyrhold forurenser naturen og fører til store mengder klimagasser (CO2, Metan og Nitrogen Oksid). Dette vil gi varige skader på klima hvis de ikke senkes drastisk innen få år. Også her er det uenighet mellom eksperter.

Men hvem står da” egentlig” bak  The New Food Order ? Hvis uavhengig vitenskap ikke står bak det nye kostholdet og miljøforskningen, hvem står da bak det ? Journalist James Corbett har utgitt en rapport du selv kan laste ned og lese . Rapporten  basert på dokumenterte utsagn fra de som faktisk står bak det hele; altså ingen konspirasjonsteori, men hva de som står bak det hele sier om sin egen agenda:

Hva er det så arkitektene bak The New Food Order egentlig ønsker?  I følge James Corbett The Food Report er en målsetting arkitektene har å :” omforme den globale matvareproduksjon” slik de selv har forklart via åpne kilder og media. I  rapporten fra The Rockefeller Foundation :  Reset The Table 2020  er det også et poeng at investorene i revolusjonen skal tjene penger på den og utøve eierskap over matproduksjon.

Neste artikkel: Et bærekraftig alternativ til The New Food Order og hvordan man kan bidra som enkeltperson.

@Copyright Øverbye 2023

Disclaimer

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.