Et program for å herde sinnet og utvikle sin indre styrke, med vekt på den nordiske Noide tradisjonen som også kalles sjamaner i Russland.Alle som prøver isbading eller kaldt vanns kurer mot lidelse må bestemt og alltid samråd seg med en lege som kan noe om dette osv.

 

 

 

 

:Dersom man virkelig driver med ekstrem isbading og kaldtsvannstrening , blir kroppen så herdet at man i praksis kan overvinne enhver lidelse i immunsystsmet. Dette gjelder også andre lidelser. i andre organer som ledd, muskler, blodårer, nerveystsem osv I  Norge i dag er vi blitt for slappe til å utfordre seg selv.Vi tror at det å belaste oss  mentalt og  fysisk, vil man utsett seg for en fare  er en fare.I stedet henfaller vman til kjemisk stimulans som ikke løser noen problemer ,men skaper nye.!

I denne bloggen har vi flere ganger rost isbading.Jeg gjorde aldri det., men sluttert når sjølvann i november holdt 4.8 grader Celcius.Jeg fortsatte i stedet med kald dusj som tilsvarer ca 50 minutter maraton i høy hastighet.Det er her militær forskning kommer inn.Under hele krigen ble krigsfanger utsatt for ekstreme påkjenninger, og selv uten mye mat og med store sår etter slag og spark, klarte mange å overleve inntil 8 timer i null grader vann fordi det da fikk to brødskiver med ost ekstra hver dag resten av sine korte liv.Min far overlevde hele 4 timer i isvann uten noe klær; for å bevise seg selv at han kunne tjene 10  Riksmark pr dag resten av soningen, for han var i såkalt «luksusavdeling».Det vil si bare 12 timers arbeid i døgnet og oppvarmet celle som holdtb5 grader Celcius pr døgn om vinteren og som sommeren hele 55 grader Celcius.

 

 

 

Så til praktisk gjennomføring i følge militær trening som inkorporerer i programmer som Wim Hof selger:

  1. Ikke drikk noe kaldt før du dkal isbade.Bare varm te laget av blader fra Salvie+ Timian+ Peppermynte tilsatt daddelsirup eller honning og litt grovt salt.Drikk 1-2 kopper før du skal ut.
  2. Ikke gå helt ut, stopp ved livet i første omgang
  3. Når det regner og blåser leggeet pledd eller badehandklede over skuldrene.
  4. Ikke frys i kulden.Begynner du å fryse og skjelve, gå resolutt på land
  5. Ikke drikk varmt vann eller te før det har gått ca 10 minutter fordi det får kaldt blod fra hender og føtter til å strømme tilbake til hodet og hjertet og vil forårsak besvimelse eller hjertestans
  6. Ikke besvim av kuldesjokk, det er farlig og gir hjerneskade.
  7. Ikke tro på filmer av Yogier og ekstremutløvere.De har trent i årevis over lang tid og bruker disse filmene for å bevise hvem de er i denne verden.I Tibet utøver de Tumo som betyr indre varme.Mange naive utøvere i Vesten tror det er form for ”indre ild” det er bare varmen som oppstår blodet sirkulerer raskere.

 

Omtatsat som på Hindi betyr:” La oss alle be forhverandre”

Nammagulu oddsata gurujita.

@ COPYRIGTH ØVERBYE 2023

DISCLAIMER

 

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.