Hva er galt med Aspartam? Del 2 Farlig søtt.
Aspartam har havnet på WHO´s liste over kreftfremkallende stoffer. Men dette er bare toppen av isfjellet. Søtstoffet har en lang historie bak seg med protester fra vitskapsfolk som har påvist en rekke helseskader ved regelmessig inntak av Aspartam i doser som finnes i mat og sukkerfrie leskedrikker. Her er fakta til ettertanke.
Hva er sannheten om Aspartam ? Del 1: Godkjent under protest .
For tiden diskuteres det om Aspartam er trygt som søtemiddel. Her er en kort historie om Aspartam og hvordan det ble godkjent som søtemiddel tross advarsler om å ikke sende det ut på markedet. Del 2 vil ta opp vitenskapelig beviste helseskader.
Historien om det forurensede matfat. Del 1 The New Food Order
Maten du spiser er med all sikkerhet forurenset med rester av sprøytemidler som over tid kan øke risiko for helseskader. Her er en dokumentasjon av hvordan vi alle endte opp med forurenset mat og hvem som stod bak det hele.Hvordan du kan unnslippe er alt dokumentert i andre artikler på denne bloggen.
Forskere påstår at melk øker forekomst av prostatakreft med 60%.
Melk er blitt utpekt som en årsak til kreft på flere nettsteder i Norge og utlandet. Men forskningen er” forurenset” . Melken det dreier seg er ikke rein melk , men fra amerikanske bondegårder der man tillater bruk av veksthormoner og for som er forurenset av plantevernmidler. Det man ser er resultater av forurensinger i melka og ikke melka i seg selv. Her er fakta til ettertanke.
På jakt etter sunn mat i skyggen av statens helseråd.
Kan man fortsatt spise kjøtt, smør og drikke melk og ha god helse? Denne artikkelen henviser til vitenskapelig forskning som hevder at problemet ikke er så mye råvarene som forurensningen i råvarene. Spiser vi rene ,uprosesserte råvarer kan det meste gå bra dersom alt gjøres med moderasjon. Her er fakta til ettertanke
Kan sprøytemidler i matvarer gi opphav til kreft og hvordan løse problemet.
Helsedirektoratet anbefaler mere korn, frukt og grønt for bedre helse; blant annet mindre fare for kreft. Men kan sprøytemidler i de samme råvarene lagres i kroppen og over tid bidra til den sykdommen vi ønsker å unngå? Her er noen fakta til ettertanke ,samt gode råd for hvordan fjerne sprøytemidler i frukt og grønt..
Soya til besvær.
Soyabønner blir brukt til dyr og fiskefor og blandet inn i et stort antall matvarer vi kjøper. Soya fremheves også som den ideelle erstatning for animalsk protein og skal derfor være en viktig ingrediensene som skal redde planeten når vi skal slutte å spise kjøtt og i stedet leve vegansk.. Men ikke alt er så det skal være Her er fakta til ettertanke.
Bør vi frykte animalsk føde og i stedet omfavne vegansk kosthold?
Historiske fakta bekrefter at ingen sykdomsfrie folkegrupper var veganere. I dag er det ikke slik.Men det er heller ikke slik at vegansk kosthold er redningen.Både omnivorer og veganere kjemper mot en usynlig fiende:forurensing av jordbruket og dyrehold.Her er noen fakta til ettertanke og noen råd om hvordan unnslippe «farmageddron» og prosessert mat.
Får nordmenn dårligere helse for at utenlandske investorer skal tjene mer?
Penger er helse! Noe annet er naivt å tro. Når prisene går opp og renta stiger ;får færre får råd til tiltak sunn , næringsrik mat og tiltak som garanterer god helse. Bedre blir det ikke at en hovedårsak til økt rente er at Norges Bank med dette prøver å tiltrekke seg utenlandske investorer for å styrke kronas verdi overfor utenlandsk valuta. Kort sagt: norske låntakere skal betale mere for at utledninger skal tjene mere og en del av kostnaden blir prosentvis størst de som tjener minst.
Egg er sunt..men bare dersom de verpes av høner som spiser giftfrimat og får bevege seg fritt.
Er det sunt å spise ? Noen forskere mener nei og henviser til fra alt fra fare for økt kolesterol til økt risiko for å utvikle kreft!!Men forskningen er omstridt og underslår at det ikke er kolesterol i egg som er farlig; men miljøgifter fra industriell eggproduksjon der høns får i seg giftstoffer fra forurenset fór og vann. Egg fra økologisk eggproduksjon er et sunt næringsmiddel og burde derimot ikke være et problem
Hvordan sukkerindustrien gjorde oss alle ” fettskremte”! Del 2
Den svenske legen Annika Dahlquist har kalt angsten for mettet fett som årsak til hjerte kar sykdommer” fettskremt” Er fenomenet begrunnet i vitenskapelige fakta ? Historiske fakta viser at sukkerindustrien på 1960 tallet betalte forskere for å bevise at mettet fett var farlig for helsen, samtidig som forskerne ble bedt om å motbevise forskning som viste at sukker var helsefarlig.Her er noen historiske fakta til ettertanke
Hvordan sukkerindustrien gjorde oss alle ” fettskremte”! Del 1
Den svenske legen Annika Dahlquist har kalt angsten for mettet fett som årsak til hjerte kar sykdommer” fettskremt” Er fenomenet begrunnet i vitenskapelige fakta ? Historiske fakta viser at sukkerindustrien på 1960 tallet betalte forskere for å bevise at mettet fett var farlig for helsen, samtidig som forskerne ble bedt om å motbevise forskning som viste at sukker var helsefarlig
COVID-19- timeline: fra laboratoriene i Wuhan til World Economic Forum i Davos.
COVID-19 oppstod plutselig i Wuhan i Kina i 2019, uten at noen til dags dato kan forklare med 100% sikkerhet hvor viruset kom fra. Pandemien endret verdenssamfunnene permanent. Mindre og mellomstore bedrifter gikk konkurs i stor stil. Folks økonomi og sosiale frihet ble rammet. Men ikke alle var misfornøyde med utviklingen
Smør versus margarin og planteoljer; hvem blir vinneren ?
De nye helserådene fra Helsedirektoratet anbefaler lettprodukter, margarin og planteoljer fremfor dyrefett, helmelk og meieriprodukter laget helmelk. Dette er dårlig nytt for melkebonden som allerede sliter med lav fortjenestene og dårlig avsetning. Men det kan også være dårlig nytt for folkehelsen
1420: en videoblog om dagliglivet i Russland
Den russiske undergrunns TV- kanalen 1420 som driftes av dataingeniøren Daniil Orain legger jevnlig ut videoer om livet i Russland. Et besøk på kanalen gir et interessant innblikk i livet i Russland og hva folk på gata synes om alt fra Putin og krigen i Ukraina...
Weston A Price og kostholdet til de sykdomsfrie urbefolkninger.
annlege, oppdagelsesreisende og kostholdsforskere Weston A Price levde sammen med sykdomsfrie urbefolkninger i 10 år og lærte om deres kosthold. Her er et kortfattet sammendrag av hva han lærte av de sykdomsfrie befolkningene om hva slags kosthold som gavner fysisk og mental helse.
Hvordan forebygge og bedre prostatproblemer med naturlige tilskudd.
To planteprodukter, to mineraler og ett vitamin-tilskudd kan tilsammen forebygge og lindre plager ved forstørret prostata, samt senke risiko for å utvikle kreft. Investering i produktene beløper seg til 20-30 kroner i utgifter pr dag
Er helmelk, meieriprodukter, kjøtt og mettet fett bedre en sitt rykte ?
Nyere vitenskapelig forskning viser at mettet fett fra helmelk ,meieriprodukter og kjøtt ikke uten videre øker farene for hjerte kar sykdommer ,diabetes og fedme.Synderen synes heller å være raske karbohydrater, stivelse, prosessert mat ,varmebehandlet plantefett og et forurenset landbruk.
Dr. Øverbye
Bjørn Johan Øverbye er en pensjonert lege og forfatter. Bloggen er viet medisinsk kunnskap hentet fra forskning utført i mange land på ulike felter vedrørende årsaker til helsesvikt samt hva den enkelte kan gjøre av forebyggende tiltak for å unngå sviktende helse der årsakene ligger i stoffskifte. Dersom man finner noe i bloggen man mener er relevant for ens tilstand bør dette alltid drøftes med ens fastlege etter at det er stillet en diagnose ved bruk av skolemedisinske metoder.