Hva er galt med Aspartam? Del 2  Farlig søtt.

Hva er galt med Aspartam? Del 2  Farlig søtt.

Aspartam har havnet på WHO´s liste over kreftfremkallende stoffer. Men dette er bare toppen av isfjellet. Søtstoffet har en lang historie bak seg med protester fra vitskapsfolk som har påvist en rekke helseskader ved regelmessig inntak av Aspartam i doser som finnes i mat og sukkerfrie leskedrikker. Her er fakta til ettertanke.

Historien om det forurensede matfat. Del 1 The New Food Order

Historien om det forurensede matfat. Del 1 The New Food Order

Maten du spiser er med all sikkerhet forurenset med rester av sprøytemidler som over tid kan øke risiko for helseskader. Her er en dokumentasjon av hvordan vi alle endte opp med forurenset mat og hvem som stod bak det hele.Hvordan du kan unnslippe er alt dokumentert i andre artikler på denne bloggen.

Forskere påstår at melk øker forekomst av prostatakreft med 60%.

Forskere påstår at melk øker forekomst av prostatakreft med 60%.

Melk er blitt utpekt som en årsak til kreft på flere nettsteder i Norge og utlandet. Men forskningen er” forurenset” . Melken det dreier seg er ikke rein melk , men fra amerikanske bondegårder der man tillater bruk av veksthormoner og for som er forurenset av plantevernmidler. Det man ser er resultater av forurensinger i melka  og ikke melka i seg selv. Her er fakta til ettertanke.

På jakt etter sunn mat i skyggen av statens helseråd.

På jakt etter sunn mat i skyggen av statens helseråd.

Kan man fortsatt spise kjøtt, smør og drikke melk og ha god helse? Denne artikkelen henviser til vitenskapelig forskning som hevder  at problemet ikke er så mye råvarene som forurensningen i råvarene. Spiser vi rene ,uprosesserte råvarer kan det meste gå bra dersom alt gjøres med moderasjon. Her er fakta til ettertanke

Soya til besvær.

Soya til besvær.

Soyabønner blir brukt til dyr og fiskefor og blandet inn i et stort antall matvarer vi kjøper. Soya fremheves også som den ideelle erstatning for animalsk protein og skal derfor være en viktig ingrediensene som skal redde planeten når vi skal slutte å spise kjøtt og i stedet leve vegansk.. Men ikke alt er så det skal være Her er fakta til ettertanke.

Bør vi frykte animalsk føde  og i stedet omfavne vegansk kosthold?

Bør vi frykte animalsk føde  og i stedet omfavne vegansk kosthold?

Historiske fakta bekrefter at ingen sykdomsfrie folkegrupper var veganere. I dag er det ikke slik.Men det er heller ikke slik at vegansk kosthold er redningen.Både omnivorer og veganere kjemper mot en usynlig fiende:forurensing av jordbruket og dyrehold.Her er noen fakta til ettertanke og noen råd om hvordan unnslippe «farmageddron» og prosessert mat.

Får nordmenn dårligere helse for at utenlandske investorer skal tjene mer?

Får nordmenn dårligere helse for at utenlandske investorer skal tjene mer?

Penger er helse! Noe annet er naivt å tro. Når prisene går opp og renta stiger ;får færre får råd til tiltak  sunn , næringsrik mat og tiltak som garanterer god helse. Bedre blir det ikke at en hovedårsak til økt rente er at Norges Bank med dette prøver å tiltrekke seg utenlandske investorer for å styrke kronas verdi overfor utenlandsk valuta. Kort sagt: norske låntakere skal betale mere for at utledninger skal tjene mere og en del av kostnaden blir prosentvis størst de som tjener minst.

Egg er sunt..men bare dersom de verpes av høner som spiser giftfrimat og får bevege seg fritt.

Egg er sunt..men bare dersom de verpes av høner som spiser giftfrimat og får bevege seg fritt.

Er det sunt å spise ? Noen forskere mener nei og henviser til fra alt fra fare for økt kolesterol til økt risiko for å utvikle kreft!!Men forskningen er omstridt og underslår at det ikke er kolesterol i egg som er farlig; men miljøgifter fra industriell eggproduksjon der høns får i seg giftstoffer fra forurenset fór og vann. Egg fra økologisk eggproduksjon er et sunt næringsmiddel og burde derimot ikke være et problem

Hvordan sukkerindustrien gjorde oss alle ” fettskremte”! Del 2

Hvordan sukkerindustrien gjorde oss alle ” fettskremte”! Del 2

Den svenske legen Annika Dahlquist har kalt angsten for mettet fett som årsak til hjerte kar sykdommer” fettskremt” Er fenomenet begrunnet i vitenskapelige fakta ? Historiske fakta viser at sukkerindustrien på 1960 tallet betalte forskere for å bevise at mettet fett var farlig for helsen, samtidig som forskerne ble bedt om å motbevise forskning som viste at sukker var helsefarlig.Her er noen historiske fakta til ettertanke

Hvordan sukkerindustrien gjorde oss alle ” fettskremte”! Del 1

Hvordan sukkerindustrien gjorde oss alle ” fettskremte”! Del 1

Den svenske legen Annika Dahlquist har kalt angsten for mettet fett som årsak til hjerte kar sykdommer” fettskremt” Er fenomenet begrunnet i vitenskapelige fakta ? Historiske fakta viser at sukkerindustrien på 1960 tallet betalte forskere for å bevise at mettet fett var farlig for helsen, samtidig som forskerne ble bedt om å motbevise forskning som viste at sukker var helsefarlig

Smør versus margarin og planteoljer; hvem blir vinneren ?

Smør versus margarin og planteoljer; hvem blir vinneren ?

De nye helserådene fra Helsedirektoratet anbefaler lettprodukter, margarin og planteoljer fremfor dyrefett, helmelk og meieriprodukter laget helmelk. Dette er dårlig nytt for melkebonden som allerede sliter med lav fortjenestene og dårlig avsetning. Men det kan også være dårlig nytt for folkehelsen

1420: en  videoblog om dagliglivet i Russland

1420: en videoblog om dagliglivet i Russland

  Den russiske undergrunns TV- kanalen 1420 som driftes av dataingeniøren Daniil Orain legger jevnlig ut videoer om livet i Russland. Et besøk på kanalen gir et interessant innblikk i livet i Russland og hva folk på gata synes om alt fra Putin og krigen i Ukraina...

Weston A Price og kostholdet til de sykdomsfrie urbefolkninger.

Weston A Price og kostholdet til de sykdomsfrie urbefolkninger.

annlege, oppdagelsesreisende og kostholdsforskere Weston A Price levde sammen med sykdomsfrie urbefolkninger i 10 år og lærte om deres kosthold. Her er et kortfattet sammendrag av hva han lærte av de sykdomsfrie befolkningene om hva slags kosthold som gavner fysisk og mental helse.

Kategorier

Arkiv

desember 2024
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Dr. Øverbye

Bjørn Johan Øverbye er en pensjonert lege og forfatter. Bloggen er viet medisinsk kunnskap hentet fra forskning utført i mange land på ulike felter vedrørende årsaker til helsesvikt samt hva den enkelte kan gjøre av forebyggende tiltak for å unngå sviktende helse der årsakene ligger i stoffskifte. Dersom man finner noe i bloggen man mener er relevant for ens tilstand bør dette alltid drøftes med ens fastlege etter at det er stillet en diagnose ved bruk av skolemedisinske metoder.