av Bjørn | aug 5, 2023 | Diverse
Alle forsøk på å reformere kostholdet og gjøre det sunnere , mer ernærende og mer bærekraftig bør motas med takk; men alle dietter og produkter mangler noe vesentlig som skulle ha vært der.Dette noeskulle bonden ha sørget for at var i alle plante og...
av Bjørn | aug 4, 2023 | Diverse
Jordbruket bidrar massivt til miljø-ødeleggelser og klimakrise. Hele systemet for matproduksjon står foran en verdensomspennende revolusjon kalt The Great Food Reset /New Food Order for å redde planeten.Men hvem brakte oss dithen? Og er løsningen som foreslås noe vi...
av Bjørn | aug 3, 2023 | Diverse
Økologisk mat er mer næringsrik ,inneholder ikke giftige plantevernmidler og minsker risiko for sykdommer mer enn vanlig . Økologisk landbruk er også bra for miljøet, forurenser mindre ,og skader ikke bier og humler , fugler og ville dyr. Likevel påstår...
av Bjørn | aug 2, 2023 | Diverse
Det nye paradigmet kalt The New Food Order / The Great Food Reset ser på bonden som en trussel mot klima og miljø og matfatet fra landbruket som en fare for folkehelsen. Det paradoksale er at de som nå vil omforme jordbruket og kostholdet, er de samme som bidro...
av Bjørn | jul 30, 2023 | Diverse
Arkitektene bak The New Food Order har et klart budskap: Vi må skifte kosthold nå, hvis ikke vil alle bli sykere og bidra til å opprettholde en matproduksjon som forurenser naturen og bidrar til global oppvarming. Vil du derimot ikke skifte kosthold, kan det...
av Bjørn | jul 29, 2023 | Diverse
Over 30 år har Cuba bygd opp et imponerende økologisk jordbruk i byer og på landsbygd; men enda ikke kommet i mål med sjølberging . Når er GMO på vei inn i landbruket for å øke produksjonen og amerikanske firmaer besøker Cuba for å selge GMO-jordbruksvarer...
av Bjørn | jul 27, 2023 | Diverse
I 1989 innførte den cubanske regjering en jordbruksreform som i stor grad var helt eller delvis økologisk, skapt av bønder i samarbeid med cubanske vitenskapsfolk. Revolusjonen gav økt sjølberging med reinere mindre forurensinger, mer naturbevarelse og bedre...
av Bjørn | jul 24, 2023 | Diverse
Omega-3 oljer er bra for hjernen, blod, ledd, hjerte, reduserer kolesterol og risiko for slag. Her er en oversikt over forskning og de beste kildene , en forklaring på hvorfor Omega-3 fra planteoljer ikke gjør nytte for seg og hvilken Omega-3 olje man bør kjøpe om...
av Bjørn | jul 23, 2023 | Diverse
Statens matvareråd har vakt debatt. Men det er bare første trinn i en prosess bort fra det tradisjonelle norske landbruk og kosthold. Det jobbes aktivt for at forskere sammen med verdens største industriforetak innen GMO, matvarer og kjemi aktivt skal føre...
av Bjørn | jul 17, 2023 | Diverse
Du har kanskje lurt på hvorfor de nye matrådene til staten er som de er. Svaret er de er influert av The True Cost of Food; en nytt mat-agenda formet av Bill Gates Foundation og The Rockefeller Foundation; omfavnet av Verdensbanken, FN og World Economic Forum....
av Bjørn | jul 16, 2023 | Diverse
Aspartam har havnet på WHO´s liste over kreftfremkallende stoffer. Men dette er bare toppen av isfjellet. Søtstoffet har en lang historie bak seg med protester fra vitskapsfolk som har påvist en rekke helseskader ved regelmessig inntak av Aspartam i doser som...
av Bjørn | jul 15, 2023 | Diverse
For tiden diskuteres det om Aspartam er trygt som søtemiddel. Her er en kort historie om Aspartam og hvordan det ble godkjent som søtemiddel tross advarsler om å ikke sende det ut på markedet. Del 2 vil ta opp vitenskapelig beviste helseskader. Hva er aspartam?...
av Bjørn | jul 15, 2023 | Diverse
Maten du spiser er med all sikkerhet forurenset med rester av sprøytemidler som over tid kan øke risiko for helseskader. Her er en dokumentasjon av hvordan vi alle endte opp med forurenset mat og hvem som stod bak det hele.Hvordan du kan unnslippe er alt...
av Bjørn | jul 13, 2023 | Diverse
Melk er blitt utpekt som en årsak til kreft på flere nettsteder i Norge og utlandet. Men forskningen er” forurenset” . Melken det dreier seg er ikke rein melk , men fra amerikanske bondegårder der man tillater bruk av veksthormoner og for som er forurenset av...
av Bjørn | jul 11, 2023 | Diverse
Kan man fortsatt spise kjøtt, smør og drikke melk og ha god helse? Denne artikkelen henviser til vitenskapelig forskning som hevder at problemet ikke er så mye råvarene som forurensningen i råvarene. Spiser vi rene ,uprosesserte råvarer kan det meste gå bra...
av Bjørn | jul 10, 2023 | Diverse
Helsedirektoratet anbefaler mere korn, frukt og grønt for bedre helse; blant annet mindre fare for kreft. Men kan sprøytemidler i de samme råvarene lagres i kroppen og over tid bidra til den sykdommen vi ønsker å unngå? Her er noen fakta til ettertanke ,samt gode råd...
av Bjørn | jul 6, 2023 | Diverse
Soyabønner blir brukt til dyr og fiskefor og blandet inn i et stort antall matvarer vi kjøper. Soya fremheves også som den ideelle erstatning for animalsk protein og skal derfor være en viktig ingrediensene som skal redde planeten når vi skal slutte å spise kjøtt og i...
av Bjørn | jul 5, 2023 | Diverse
Historiske fakta bekrefter at ingen sykdomsfrie folkegrupper var veganere. I dag er det ikke slik.Men det er heller ikke slik at vegansk kosthold er redningen.Både omnivorer og veganere kjemper mot en usynlig fiende:forurensing av hav, jordbruk og dyrehold.Her er noen...
av Bjørn | jul 2, 2023 | Diverse
Penger er helse! Noe annet er naivt å tro. Når prisene går opp og renta stiger ;får færre får råd til tiltak sunn , næringsrik mat og tiltak som garanterer god helse. Bedre blir det ikke at en hovedårsak til økt rente er at Norges Bank med dette prøver å...
av Bjørn | jun 30, 2023 | Diverse
Er det sunt å spise ? Noen forskere mener nei og henviser til fra alt fra fare for økt kolesterol til økt risiko for å utvikle kreft!!Men forskningen er omstridt og underslår at det ikke er kolesterol i egg som er farlig; men miljøgifter fra industriell...