Rødt kjøtt og melkeprodukter ikke problem for hjertehelse, sukker og salt er synderen..

Rødt kjøtt og melkeprodukter ikke problem for hjertehelse, sukker og salt er synderen..

Rødt kjøtt og mettet fett beskytter hjertet !PURE- studien analyserte kostholdet og hjertehelse hos 159.000 innbyggere i 17 land . Resultatene var høyst overraskende fordi det viste seg at økt risiko for hjerte-kar -sykdommer skyltes karbohydrater og salt. Mange leger mener derfor at tiden er inne for å endre kostholdsråd til sine pasienter. Her er fakta til ettertanke.

Flerumettet fett fra planteoljer  ikke så bra for helsen som først antatt.

Flerumettet fett fra planteoljer ikke så bra for helsen som først antatt.

De nye kostholdsrådene fra Helsedirektoratet anbefaler oss å redusere inntak av animalsk fett og i stedet bruke mere planteoljer. Men ikke alt som skrives er helt korrekt , for ikke alle oljer er «skapt» like.Noen er faktisk bra for helsen; men mange er i større mengder et problem på grunn av sitt høye innhold av PUFA (Poly-umettede-fett-syrer).Her er en kort oppdatering på tema planteoljer.

Hvis vi alle sluttet å spise kjøtt og ble veganere , ville vi  da få bedre helse og redde miljø og klima?

Hvis vi alle sluttet å spise kjøtt og ble veganere , ville vi da få bedre helse og redde miljø og klima?

Mary Beth Hall og Robin R White ved Arizona State University har tatt for seg dette scenariet og gått til « the bitter end» : en helt grønn framtid i USA ,uten husdyr og bare plantedyrking. Vil en slik framtid kunne brødfø befolkningen med nok næringsrike råvarer til å unngå mangelsykdommer, gitt at man fortsetter med den type landbruk man har i dag ?

New Food Order : Hvem skal eie framtidens matproduksjon og hva skal det bli å spise ?

New Food Order : Hvem skal eie framtidens matproduksjon og hva skal det bli å spise ?

ens norske media har omgjort kostholdsdebatten en trivialitet om rødt kjøtt og vin til maten skjer det dramatiske ting om eierskap til jordbruket og hva slags mat det skal frambringe. Morgendagens mat vil med sikkerhet bli mer vegansk frembragt av GMO-vekster. Insekter og fake meat er på vei inn i stedet for kjøtt. Plantebaserte melkedrikker erstatter melk fra ku og geit.Animalske produkter skal det bli stadig mindre av. Mens dette skjer ,dør den tradisjonelle bonden gradvis us. Rike og mektige investorer og agro selskaper kjøper opp landbrukets dødsbo .Her er fakta til ettertanke.

Soya-allergier mye mer vanlig enn du tror.

Soya-allergier mye mer vanlig enn du tror.

Soya-allergier er blant de 7 vanligste allergier skal man tro boka :The Whole Soy Story av Dr. Philos Kaalaya T Daniel som ble utgitt i 2004. Siden den gang har det ikke blitt bedre. Soya forekommer i stadig flere matvareprodukter og er blant de anbefalte proteinkildene i statens ernæringsråd. Her er et sammendrag fra kapittel 23: The Hidden Dangers of Soy Allergenes.

Soya-framkalte helseproblemer, underdiagnostisert og oversett ?

Soya-framkalte helseproblemer, underdiagnostisert og oversett ?

Soya hylles som det sunne alternativet til protein fra kjøtt. Det finnes allerede i en rekke produkter på markedet som vegeburgere, «fake meat», soyamelk ,kjøttprodukter, mel, tofu, edamame , miso og et hundretalls andre produkter du kjøper. Hva som ofte er oversett er at soya gir opphav til en rekke helseproblemer som lavt stoffskifte, fedme hos barn, hormonforstyrrelse hos menn, allergier av mange slag og av alle ting adferdsproblemer .Her er fakta til ettertanke.

Hva er det alle typer kosthold har for lite av og som vi trenger for å beholde helsen ?

Hva er det alle typer kosthold har for lite av og som vi trenger for å beholde helsen ?

Alle forsøk på å reformere kostholdet og gjøre det sunnere , mer ernærende og mer bærekraftig bør motas med takk; men alle dietter og produkter mangler noe vesentlig som skulle ha vært der.Dette noeskulle bonden ha sørget for at var i alle plante og dyreprodukter, og fiskeoppdretterne skulle sørget for at det var i fisken.Men dette noe mangler og derfor oppstår det kroniske sykdommer som kunne vært helbredet om dette noe var der.Her er fakta til ettertanke.

På tiden med et giftfritt landbruk somtilbyr sunne  helsefremmende produkter ?

På tiden med et giftfritt landbruk somtilbyr sunne helsefremmende produkter ?

Jordbruket bidrar massivt til miljø-ødeleggelser og klimakrise. Hele systemet for matproduksjon står foran en verdensomspennende revolusjon kalt The Great Food Reset /New Food Order for å redde planeten.Men hvem brakte oss dithen? Og er løsningen som foreslås noe vi bør ønske velkommen? Og hvorfor vil ikke arkitektene bak den kommende revolusjonen ønske et 100% giftfritt, bærekraftig jordbruk velkommen ? Er det noe du bør vite som media ikke snakker høyt om ?

8 feiloppfatninger som spres av The New Food Order om økologisk landbruk og økologisk mat.

8 feiloppfatninger som spres av The New Food Order om økologisk landbruk og økologisk mat.

Økologisk mat er mer næringsrik ,inneholder ikke giftige plantevernmidler og  minsker risiko for sykdommer mer enn vanlig . Økologisk landbruk  er også bra for miljøet, forurenser mindre ,og skader ikke bier og humler , fugler og ville dyr.  Likevel påstår talspersoner for det industrielle landbruk at økologisk landbruk og  deres varer ikke holder hva de lover og at de endatil må koste mer.Her er 8  slike påstander   og hvorfor det er bevist at de er usanne.

The New Food Order: Må vi alle skifte  kosthold snart enten vi vil eller ei ?

The New Food Order: Må vi alle skifte kosthold snart enten vi vil eller ei ?

Arkitektene bak The New Food Order har et klart budskap: Vi må skifter kosthold nå; hvis ikke vil alle bli sykere og bidra til å opprettholde en matproduksjon som forurenser naturen og bidrar til global oppvarming. Vil du derimot ikke skifte kosthold; kan det være at du må; fordi arkitektene bak New Food Order arbeider for å påvirke de ulike lands regjeringer til å legge om landbruket slik at det blir som de ønsker

The New Food Order banker på døren til Cuba. Slutten for et økologisk jordbrukseventyr?

The New Food Order banker på døren til Cuba. Slutten for et økologisk jordbrukseventyr?

Over 30 år har Cuba bygd opp et imponerende  økologisk jordbruk i byer og på landsbygd; men enda ikke  kommet i mål med sjølberging . Når er GMO på vei inn i landbruket for å øke produksjonen og amerikanske firmaer besøker Cuba for å  selge GMO-jordbruksvarer fattige cubanere  i bytte for øyas næringsrike, giftfrie øko-varer som skal nytes av rike, helsebevisste amerikanere.

Har vi noe å  lære av den økologiske revolusjonen på Cuba? Del 1.

Har vi noe å lære av den økologiske revolusjonen på Cuba? Del 1.

1989 innførte den cubanske regjering en jordbruksreform som i stor grad var helt eller delvis økologisk, skapt av bønder i samarbeid med cubanske vitenskapsfolk. Revolusjonen gav økt sjølberging med reinere mindre forurensinger, mer naturbevarelse og bedre dyrevelferd. Men New Food Order er på vei inn også her. Her er fakta til ettertanke

Omega-3; hvorfor du trenger det og hva er de beste kildene.

Omega-3; hvorfor du trenger det og hva er de beste kildene.

Omega-3 oljer er bra for hjernen, blod, ledd, hjerte, reduserer kolesterol og risiko for slag. Her er en oversikt over forskning og de beste kildene  ,  en forklaring på hvorfor Omega-3 fra planteoljer ikke gjør nytte for seg og hvilken Omega-3 olje man bør kjøpe om man er veganer.

The New Food Order: Om bonden Bill Gates og Stordalens universal diett.

The New Food Order: Om bonden Bill Gates og Stordalens universal diett.

Statens matvareråd har vakt debatt. Men det bare første trinn i en prosess bort fra det tradisjonelle norske landbruk og kosthold. Det jobbes aktivt for at forskere sammen med verdens største industriforetak innen GMO , matvarer og kjemi aktivt skal føre verden over mot et stadig mer vegansk kosthold med minimal tilgang på fisk, kjøtt, egg og melk. Revolusjonen ble startet av superrike Bill Gates og Rockefeller Foundation i USA, med intellektuell drahjelp fra Gunhild Stordalen´s organisasjon EAT. Snart er det snakk om mer enn bare gode råd. Her er fakta til ettertanke

Det forgiftede matfat Del 2: De nye kostholdsrådene og New Food Order.

Det forgiftede matfat Del 2: De nye kostholdsrådene og New Food Order.

Du har kanskje lurt på hvorfor de nye matrådene til staten er som de er. Svaret er de er influert av The True Cost of Food; en nytt mat-agenda formet av  bille Gates Foundation og The Rockefeller Foundation; omfavnet av Verdensbanken, FN og World Economic Forum. Planen er over tid å fase ut animalsk føde til fordel for vegansk kosthold med den begrunnelse at det er bedre for miljø, klima og folkehelsen. Ingen bønder er hittil spurt i utarbeidelse av planen  Her er fakta til ettertanke.

Hva er galt med Aspartam? Del 2  Farlig søtt.

Hva er galt med Aspartam? Del 2  Farlig søtt.

Aspartam har havnet på WHO´s liste over kreftfremkallende stoffer. Men dette er bare toppen av isfjellet. Søtstoffet har en lang historie bak seg med protester fra vitskapsfolk som har påvist en rekke helseskader ved regelmessig inntak av Aspartam i doser som finnes i mat og sukkerfrie leskedrikker. Her er fakta til ettertanke.

Kategorier

Arkiv

desember 2024
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Dr. Øverbye

Bjørn Johan Øverbye er en pensjonert lege og forfatter. Bloggen er viet medisinsk kunnskap hentet fra forskning utført i mange land på ulike felter vedrørende årsaker til helsesvikt samt hva den enkelte kan gjøre av forebyggende tiltak for å unngå sviktende helse der årsakene ligger i stoffskifte. Dersom man finner noe i bloggen man mener er relevant for ens tilstand bør dette alltid drøftes med ens fastlege etter at det er stillet en diagnose ved bruk av skolemedisinske metoder.