Den amerikanske legen Thomas E. Levy gir 20 gode grunner til å ta ekstra C-vitamin hver dag. Etter å ha lest dette vil du aldri mer unnlate å ta vitamin C !

Vi fortsetter med noen av de viktige punktene fra boka Primal Panacea av dr. Thomas E. Levy. I en tid der antibiotika er i ferd med å tape terreng og der vi har en rettssak mot en lege som brukte mye antibiotika for å hjelpe Borrelia-syke og derfor så seg nødt til å gi langvarig antibiotikaterapi, er vi en situasjon som synes uløselig innen rammen av industriell medisinsk tenkemåte. På den ene siden vil legene kun bruke antibiotika mot infeksjoner, på den andre siden innrømmer de at antibiotikaenes gullalder er forbi for lengst. Det snakkes derfor om vaksiner, men det finnes hundrevis, muligens flere tusen ulike mikrober som kan fremkalle sykdommer. Skal vi gi dagens mennesker flere hundre vaksiner og risikere å påføre mennesker store helseproblemer fordi immunsystemet skal belastes med gjentatte vaksineringer fra krybbe til grav?

I en slik situasjon sier Levy bør vi tenke på en ny måte. Immunsystemet er den ideelle vaksine og den perfekte antibiotika, utviklet over milliarder av år. Der leger kan vise til 200 års erfaring med vaksiner og snaue 100 års erfaring med antibiotika, har naturen eksperimentert med immunsystemet i noen milliarder år fra de første primitive dyrearter så dagens lys, frem til dagens situasjon der menneskedyret gjør sitt beste for å avslutte det hele ved krig, forurensning og overbefolkning.

Men før teppet går ned for godt benytt deg av disse siste rådene før Codex Alimentarius også forbyr disse. Les dette.

Vitamin C har følgende beviste effekter;

 1. C-vitaminer øker produksjonen av interferon som aktiverer immuncellenes tilintetgjørelse av enhver mikrobe. Mens legemiddelindustrien tilbyr syntetisk interferon til dyre priser og ofte med uforutsigbar effekt kan store nok doser vitamin C hjelpe immuncellene til å lage akkurat den type interferon i så store mengder du trenger.
 2. Vitamin C øker produksjonen av fagocytter, dvs celler som spiser og tilintetgjør mikrober av enhver type.
 3. Vitamin C sørger for at de hvite blodcellene søker raskere til de stedene det er mikrober.
 4. C vitamin øker immunrespons type I som sørger for å angripe mikrober og kreftceller.
 5. Vitamin C øker produksjonen av cytokiner som sørger for å fremme immunresponsen.
 6. Vitamin C hindrer tidlig død av immunceller av T-typen !
 7. Vitamin C øker produksjonen av Nitrogenoksid som Nobelprisvinnerne a 1998 viste er vitalt for enhver kjemisk prosess i kroppen. Uten Nitrogenoksid i tilstrekkelige mengder svekkes kroppens kjemiske maskineri og det oppstår en rekke svikt på celleplanet som tidlig åreforkalkning, økt hjerte kar sykdommer, økning i forekomst av kreft. Les mer om dette på nettsiden til doktor Harry Elwardt.
 8. Vitamin c sørger for at lymfecellene sprer seg raskere slik at de letter når sine mål som er mikrober og syke celler.
 9. C-vitaminet øker produksjon av B-lymfeceller som er ansvarlig for å lage immun-antistoffer.
 10. Vitamin C hemmer neuraminidase: et stoff som lages av mikrober for å hindre at disse sykdomsskapende inntrengerne ikke setter seg fast i slim kroppen lager for å fange de.
 11. C vitaminet forsterker effekten av lymfecellenes produksjon av immunglobuliner som nøytraliserer gifter, allergistoffer og mikrober.
 12. C-vitaminet er viktig for produksjon av Naturlige Drapsceller, en gruppe celler som dreper fremmede inntrengere og kreftceller.
 13. C-vitaminer øker produksjonen av de de betennelsesdempende og smertestillende stoffene Prostaglandiner.
 14. C-vitaminet øker produksjon av cyclisk GMP, et stoff som øker immuncellenes aktivitet, slapper av glatt muskulatur, regulerer effekten av ulike hormoner.
 15. C-vitaminer reduserer det allergifremkallende stoffet histamin som både finnes i visse matvarer og lages i store mengder når kroppen reagerer allergisk.
 16. Vitamin C er en primær antioksidant som nøytraliserer giftstoffer i kroppen.
 17. Vitamin C øker effekten av vaksiner !!
 18. Vitamin C gjør at bakteriene blir lettere å drepe ved at deres cellevegger blir gjort mykere og mindre harde.
 19. Vitamin C Reduserer effekten av oksidativt stress, dvs forgiftningen av blodet som oppstår ved kroniske sykdommer der det dannes frie radikaler.
 20. Vitamin C gjør tykt og seig slim mer tyntflytende og gjør det lettere å hoste opp slim som danner seg ved luftveisinfeksjoner.

Alle disse effektene er viktige ved sykdommer som lavt stoffskifte, Borrelia infeksjoner, ME sykdommer, dårlig effekt av vaksiner, hjertesykdommer, utmattelser, utbrenthet med mere.

Mere potente C-vitaminer med OPC!!

Når du har lest dette, tenk da over hvor viktig naturen er for din eksistens. Vitamin C finnes i bær og citrusfrukter; men ikke i store nok mengder for menneskers behov. Du trenger derfor tilskudd av askorbat; syrenøytralt vitamin C pluss OPC stoffer som finnes spesifikt i fargestoffet i bær og visse planter. OPC (oligo pro antocyanidene) gjør askorbat mer effektivt slik at du trenger mindre av det. Start med ca ½ gram pr dag og øk dosen oppover. Ta pH målinger i morgenurinen regelmessig. Når pH plutselig blir surere har du nådd et nivå der du skiller ut vitamin C, du kan da stanse opp en periode inntil kroppen venner seg til dette nivået. Skjer ikke det, hold deg da på samme dose. Retter det på seg etter en stund kan du fortsette å øke. Det er ufarlig å ta opptil 10-15 gram C vitamin per dag

Print ut dette og ta med til legen ved neste besøk.

Kilden til disse opplysningene kommer fra boka: Pirmal Panacea av doktor Thomas E Levy MD, JD, spesialist i cardiologi og en av verdens fremste eksperter på Vitamin C. Boka kan kjøpes fra MedFox publishing.

Som alltid fraskriver vi oss ethvert ansvar for hvordan du bruker de bøker og artikler vi henviser til. Les vår disclaimer. Les og tenk selv – gjør opp egne meningerDette er et nettsted for voksne, tenkende, frie mennesker.

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.