Southerlandia er en afrikanske plante med immunstimulerende egenskaper. Tradisjonell bruk har vist at Southerlandia blant annet motvirker HIV-virus, coronavirus, bedrer kreftsyke helse, motvirker diabetes, demper  stress og  angst.

 

Southerlandia i folkemedisin: Planten er en av de vanligste medisinplantene i Sør-Afrika. Naturhelbredere,” medisinmenn” og lekfolk har brukt planten mot et tyvetalls lidelser .Her er noen.

  • Senker feber
  • Reduserer stress, depresjon og angst
  • Bedrer allmennhelsen hos kreftsyke, HIV/AIDS pasienter. Motvirker vekttap og bedrer apatitten.
  • Bedrer diabetes
  • Bedrer ulike fordøyelsesplager som magesår, magebetennelse, sure oppstøt
  • Blærekatarr
  • Reumatiske leddsmerter

Her følger en del forskning som bekrefter disse erfaringene.

Kreft: Southerlandia kalles i folkemedisin med mange navn. En av de er ”kreft-planten” fordi den erfaring fra folkemedisinen har vist seg å virke positivt på helbredelse av  ulike former for kreft slik . Det er utført forsøk på cellekulturer fra prostatkreft,  brystkreft, tykktarmskreft og spisrørskreft som bekrefter at Southerlandia har evnen til å drepe  kreftceller (apoptose)

Stress: kliniske forsøk med Southerlandia viste at planten har evnen til å redusere stress. Årsaken synes å være at planten reduserer produksjonen av stresshormonet kortisol som lages i binyrene. En annen virkning går via nervesystemet: Southerlandia demper angst, reduserer mental uro og motvirker kramper. Disse observasjonene er bygget tradisjonell bruk i folkemedisinen.

Diabetes:  Tradisjonell bruk i Sørafrikansk folkemedisin omfatter sykdomstilstand vi kjenner som diabetes .Det er ikke utført moderne  vitenskapelige studier på mennesker, men forsøk utført på dyr (rotter) viste at Southerlandia reduserte opptak av glukose fra tarmen, samtidig som planten økte produksjonen av insulin som slipper glukose inn i cellene. Dette førte til at rotter mot diabetes fikk lavere blodsukker. Forskere som har studert denne egenskap ved planten mener at Southerlandia kan re-etablere insulinfunksjonen hos pasienter med diabetes-2.

Immunaktivering :  klinisk erfaring utrørt av  helsearbeidere og leger i Sør-Afrika med planten for HIV/AIDS syke  har vist at den bedrer pasientens appetitt, fører til vektøkning og normaliserer immuncelletallet av CD4 cellene, øker interferonproduksjon og cytokinproduksjon.  Southerlandia har også vist seg å ha evnen til å hindre SARS.CoV-2 viruset i å feste seg til cellene, dette sammen med den allmenne immunaktiverende effekten gjør at forskere mener at Southerlandia kan være av intersse i behandling av coronainfeksjon.

Bør man prøve Southerlandia for bedre immunsystem? Foreliggende erfaring og forskning på planten viser at den i normale doser er trygg å bruke, med få kjente bivirkninger. Planten kan kjøpes på nettet fra ulike leverandører i utlandet eller fra  norske Urteboden.no . 1-2 teskjeer med planten trekkes i varmt vann i 5 minutter og drikkes som te.

Dersom man er syk og ønsker å bruke Southerlandia sammen med skolemedisin ; er det viktig at man drøfter dette med sin fastlege.

@COPYRIGHT ØVERBYE 2022

DISCLAIMER

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.