Vi har lagt ut to artikler som viser at gjennomgått infeksjon med alfa ,beta eller delta variantene av SARS2 viruset gir en immunitet som er sammenlignbar med vaksiner. Denne immuniteten er muligens livslang(?) I dette korte innlegget tar vi for oss immun-beskyttelse avhengig av hvilken type virusvarianet det gjelder;herunder omikron.

Dette er et kort innlegg til de to foregående artiklene om naturlig immunitet etter gjennomgått SARS2 infeksjon.I Desember 2021 kom en ny variant kalt omikron varianten av SARS2 som adskilte seg fra de andre variantene alfa ,beta og delta ved å være mer smittsom, men gi mindre alvorlig sykdom og død.

Her følger statistikk fra Qatar over hvor godt beskyttet man er mot COVID-19 sykdom fremkalt omikron og de andre variantene av SARS2 dersom man har hatt en SARS2 infeksjon i forkant.Som sammenlikningsgrunnlag har man brukt personer som ikke har hatt SARS2 infeksjon i forkant og som er henholdsvis uvaksinerte og vaksinerte.

 

Type virus man er beskyttet mot å få Tidligere gjennomgått infeksjon og uvaksinerte                                  Tidligere gjennomgått infeksjon og vaksinert
alfa 95.3% 90,3%
beta 85.4% 85,1%
delta 90,2% 91,9%
omikron 61.9% 55,9%

 

Som man kan se av statistikken gir en infeksjon med SARS2 høy beskyttelse mot en COVID-19 sykdom dersom denne er fremkalt av alfa, bet aller delta varianten. Det er liten forskjell i beskyttelse om man er vaksinert i tillegg.

Det som imidlertid kan leses av statistikken og som er nytt er at uansett om man har hatt en forutgående SARS2  og er vaksinert eller ikke i tillegg; er det lav beskyttelse mot å bli COVID-19 syk av omikron. (Heba N. Altarawneh 2022)  Konklusjonen ut fra statistikken fra Qatar er at dersom du har ervervet naturlig immunitet ved infeksjon med SARS2 virus blir du ikke bedre beskyttet om du tar vaksine i tillegg! Både naturlig immunitet og vaksine i tillegg gir mindre beskyttelse mot Omikron varianten enn mot de andre variantene av viruset

 

     @Copyright Øverbye 2022

DISCLAIMER

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.