Kreft rammer stadig flere mennesker og legevitenskapen søker svar i genetikk uten at denne kunnskapen har gitt legene mer forståelse av hvordan kreft utvikles på gen-nivå.På den annen side: legevitenskapen har lenge erkjent at det er samband mellom kosthold og kreft. Så mens vi venter på at forskerne skal løse kreftgåten, hvorfor ikke dra nytte av mat som «medisin»?

Hvitløk (Allium sativum) og vanlig løk (Allium cepa) er en av naturens uventede legemidler som du kan kjøpe reseptfritt i dagligvarehandelen eller bønder som dyrker økologisk. Best av alt; du kan dyrke det selv i din egen hage eller blomsterkasse. Bor du i en by og har en terrasse eller ledig areal på taket kan man anlegge en urban hage for å dyrke en av naturens mest fantastiske næringsmidler og legemidler. 

Her er noen interessante forskningsrapporter

20 artikler om forhold mellom inntak av løk og kreft: 19 av disse konkluderte med at løk beskytter mot kreft, spesielt i mage tarm systemet           ( Phytomed. 4(1) ; 79-83, 1997)

Hvitløk er et potent antikreftmiddel både i forebyggende henseende og i begynnerstadiene av kreft. Hvitløk på virker kreftcellene, hemmer deres vekst og regulerer immunsystemet ( Nutr.Res. 10: 937-48, 1990 )

345 kvinner med brystkreft ble utredet for risikofaktorer. Det viste seg at de som spiste minst hvitløk hadde større risiko enn andre for å utvikle kreft. (European Journal of Epidemiology 14(8): 737-47,1998)

41.837 post menopausale kvinner ble overvåket i 5 år for å vurdere farene for å utvikle tykktarmskreft. De som spiste hvitløk hadde 35% mindre sjanse for å utvikle kreft. De som spiste mest hvitløk hadde hele 50% mindre sjanse for å utvikle tykktarmskreft!! ( American Journal of Epidemiology 139: 1-15,1994 )

Konklusjonen av disse rapportene og flere andre som er gjengitt i boken Botanical Influence on Illness av professor Melvyn Werbach og Michael T Murray ND er: Løk og spesielt hvitløk har sterke kreftforebyggende effekter dersom man inntar de i store nok mengder i det daglig kostholdet

Copyright Bjørn J Øverbye 2016

Disclaimer

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.