Her er historien om et kosttilskudd G5, flytende organisk kisel, som uten bivirkninger lindrer leddplager av alle slag.  Det virker like bra på dyr som mennesker. Dette er også en fortelling om forskerne bak produktet.Deres historie  like spennende som en kriminalroman og forteller  hvordan gode naturprodukter motarbeides. Her er fakta.

Loic Le Ribault fransk geniforklart forsker: Denne historien er hentet fra Nettstedet www.yogaesoteric.com  og omhandler en fortelling om en av de virkelig store oppdagelser i medisin som endte med drap og forfølgelser; fremfor internasjonale priser, ære og berømmelse. Mannen bak oppdagelsen av G5 som skapte så mye drama var Loic Le Ribault ( 1947-2007); en av Frankrikes mest berømte forskere på kisel .

I 1971 var han den første til å bruke  scanning elektronmikroskopet i studier av kiselkrystaller i sandkorn. Ved nitidige og systematiske studier kunne kan etterhvert lære seg å si noe om hvor sandkorn som ble funnet på avdøde eller mordgjenstander hadde sitt opphav, hvordan det var blitt transportert fra åstedet og hvordan det deretter var blitt oppbevart på funnstedet.

Gjennom sin forskning kunne han så sette opp en liste over hele 250 kriterier som kunne bidra til å løse kriminalsaker ved studier av sandkorn. Metoden ble så lært bort til kriminalkjemikere over hele Frankrike og deretter til FBI i USA. I ung alder, før fylte 30 år var Le Ribault en nasjonal og internasjonal berømthet man lyttet til. Han representerte toppen av akademiske pyramide. Ingen tvilte på hans kunnskaper. Hans mikroskopifirma CARME som han stiftet i 1982 var der franske myndigheter henvendte seg for å løse kriminalsaker ingen andre kunne finne svar på.

Oppdagelse av helbredende virkning av organisk kisel: Sandkorn inneholder uorganisk kisel. I 1971 da han begynte sin forskning på sandkorn, oppdaget han at overflaten av sandkorn var dekket av en tynn hinne av vannløselig organisk kisel som ble dannet av bakterier som spiste uorganisk kisel og omdannet til organisk kisel.

Organisk kisel er bundet til karbon og gjør det mulig for planter og dyr å nyttiggjøre seg av kiselatomene. I 1975 utviklet Le Ribault en kjemisk prosess som gjorde det mulig å ekstrahere organisk kisel fra sand. En av de første medisinske virkninger av sin nye oppdagelse var hans egen helbredelse av psoriasis da han som et eksperiment påførte organisk, flytende kisel på huden.

Dette var imidlertid ikke første gang kisel ble ansett som et nyttig legemiddel: den meget kjente kjemikeren professor Louis Kervran hadde før annen verdenskrig oppdaget av Kisel er nødvendig for dannelse av sterkt beinvev. Det var også kjent at Kisel var nødvendig for å få sterkt bindevev, sener, muskler og for å styrke brusken i ledd.

Professor Duffaut forskning på organisk kisel: Etterhvert oppdaget Le Ribault at det også fantes andre som hadde oppdaget det samme som ham selv. En av disse var professor Norbert Duffaut som i 1958 hadde samarbeidet med flere leger i forsøk med organisk kisel på ulike sykdommer. De hadde da oppdaget at organisk kisel bedret leddfunksjon, bedret tilheling av hjerteopererte og gjorde det mulig for kreftsyke å tåle cellegift uten så mange bivirkninger.

Duffaut ble av sine kolleger og av Le Ribault beskrevet som totalt absorbert i sitt arbeid og en meget vel avbalansert og humoristisk mann som smilte dagen lang. Dette er viktige opplysninger for det som så skulle skje noen år senere.

Suksess og motarbeidelse: Den felles intersse for organisk kisel brakte de to forskerne sammen og i 1985 tok de patent på fremstilling og medisinsk bruk av organisk kisel. I 1987 henvendte de seg til myndighetene, for å oppdage at man i helsedirektoratet ikke var interessert i å bruke deres oppdagelser til beste for syke menneskers ve og vel. Dette forhindret ikke de to forskerne for å produsere å selge sin oppfinnelse til syke. Fra 1985 og frem til Duffaut mystiske død i 1993 behandlet de ikke mindre enn 10.000 syke med stor suksess.

Le Ribault reiste i denne perioden til flere firmaer i Frankrike, USA og Canada med tilbud å lisensiere produksjon og salg av organisk kisel, men til liten nytte. Ingen kjemiske firmaer viste intersse. Et større firma tilbød millioner pund for å begrave hele oppfinnelsen! De to hadde stukket hånden inn i et vepsebol. Medisinsk industri var definitivt ikke interessert i konkurranse fra en liten produsent av et kosttilskudd med medisinske virkninger.

Professor Duffaut´s mystiske død: I november 1993 skjedde det noe høyst mistenkelig: Professor Duffaut ble funnet død i sitt eget hjem. En kjemisk analyse av blodet viste at det inneholdt spor av kaliumcyanid og politiet mente dette var et selvmord. Naboer fortalte at de hadde møtt Duffaut dagen i forveien i godt humør, noe som talt mot et selvmord. Og hvorfor skulle en erfaren kjemiker velge å ta sitt eget liv med et kjemisk stoff som gir en langsom og meget smertefull død? Le Ribault sa flere år senere at han ikke da forstod årsaken. Var det kanskje noe annet enn et selvmord?

G5, flytende organisk kisel : I 1994 markedsførte Le Ribault sin egen versjon, flytende ,vannløselig organisk kisel. I juni 1995 nådde nyhetene pressen og pasienter fra hele Frankrike begynte å bestille G5. Le Ribault fikk brev, besøk og telefon fra hele 35.000 pasienter i månedene som fulgte. Det var tydelig at konvensjonelle legemidler ikke hadde ønsket effekt på leddgikt og at markedet syntes utømmelig. Som følge av salget av G5 sank inntektene til apoteker der befolkningen leste avisartikkelen om G5 med hele 35% !

Takknemlige pasienter samlet inn hele  6 millioner kroner slik at Ribault kunne bygge en klinikk for å behandle syke.

Anmeldelser og flukten fra Frankrike: I kjølvannet av G5 suksessen dukket det opp svindlere. Mange firmaer begynte å selge produkter som de hevdet var ekte G5, men som ved analyse ved kjemiske laboratorier viste seg å inneholde alt annet organisk kisel. Siden svindlerne hevdet at det var Le Ribault´s produkt de solgte tiltrakk dette seg mye negativ omtale. Dette sammen med den fenomenale suksessen blant syke med leddplager førte til at Legeforeningen og Apotekerforeningen like godt anmeldte Ribault til myndighetene for å ta syke i kur.

Mens saken pågikk ble Ribault kontaktet av svindlere som tilbød ham å  drifte salget av G5 mens han var under etterforskning og å  bygge en klinikk Antigua i Karbien i stedet for i Frankrike. Ribault overdro derfor sitt firma til disse og reiste over bare for å oppdage at det ikke fantes en slik klinikk. Det fantes heller ingen penger eller leilighet som ventet på ham. Passet var inndratt av myndighetene .Svindlerne satt igjen med pengene.

Fra Antigua til fengsel i Frankrike: I desember 1997 klarte Ribault å skrape sammen såpass penger at han kunne komme tilbake til Frankrike. Fordi han manglet pass og hadde en rettssak hengende over hodet ble han smuglet inn i landet i all stillhet. Tidligere” venner” av ham inviterte ham til å holde et foredrag for en utvalgt gruppe inviterte, deriblant folk fra pressen for å skape positiv omtale av hans sak. Dessverre viste det seg at hans” venner” slett ikke lenger var venner; de hadde like godt kontaktet politiet som ankom foredragssalen og tok ham med til politistasjonen i Bourdeaux og derfra bar til Gradignan fengsel etter en ti minutters høring for en lokal dommer. Dommen hadde ingen tidsbegrensning!!

Før han ble satt i fengsel trakk  en tannlege ut fem av hans tenner. Deretter ble han kastet på glattcelle uten glass i vinduet og uten oppvarming. Ribault hadde nå vansker med å spise på grunn av mangel av fem tenner. Vinterkulden gjorde cellen bitende kald  og førte til at han fikk forfrysninger på fingre og tær .Behandlingen minnet i aller høyeste grad om den som ble gitt  fanger i russiske fangeleirer….

Fortsettelse følger.

Hvor får man kjøpt G5: Det finnes bare en sertifisert produsent av Le Ribault´s G5: Silicium Laboratories i Spania. 1 liter G5 koster 39.90 Euro pluss frakt. Levering skjer normalt innen en uke etter at man har bestilt varen. Produkter kan brukes både for dyr og mennesker

@Copyright Øverbye 2022

Disclaimer

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.