Binyre-kunnskap for deg med ME,lavt stoffskifte og stress(Del 1 )

Binyrene: kroppens mest fantastiske multikunstner som lager kjønnshormoner, stresshormoner, blodtrykks-regulerende hormoner og nerveregulerende substanser bli ofte oversett som årsak til energisvakhet, utbrenthet og utmattelse. Pasienter med hypothyreose og ME har oftere enn de liker å tro svikende binyre-hormon funksjon.

Kjertlene som ligger over nyrene.                                                                                                                                                                           

Binyrer

Binyrer

To små kjertler som ligger over hver sin nyre. Det består av et ytre lag: bark som lager steroidhormoner og en kjerne som lager nerve- transmitter-substansene Adrenalin og Nor- Adrenalin. Kinesiske leger har kjent til binyrenes funksjon i mer enn 2000 år og kalte de «ild-nyrene» og forstod tidlig at de produserte kjønnshormoner. Kinesisk medisin omtaler effekten av binyrene for » varmen fra den nedre brennede ovnen». Utøvere av Yoga, Chi Gung og kinesisk kampsport lærer fra tidlig alder å styrke binyrene fordi deres hormoner forøker livskraft, gir mer poetns til mannen og mer styrker musklene, alle forhold som er bekreftet av moderne medisinsk forskning!!

Binyre-Margens funksjon.

Adrenalin og Nor-Adrenalin aktiverer det automatiske nervesystemet til å yte bedre og bidrar til å øke cellenes energiproduksjon i hele kroppen. Det er en hurtigvirkende miks av kjemikalier som gjør oss opplagte, mer aggressive, klare til å yte, klare til kamp, klare til å overleve.

Binyre-Barkens funksjon.

Binyre-margen lager en rekke hormoner som går under betegnelsen steroid-hormoner. Alle lages av fettstoffet kolesterol. Dersom man senker kolesterolverdien kunstig med legemidler synker også produksjonen av livsviktige bark-steroid hormoner.

 Stressed to death?

Stressed to death?

De enkelte steroider lages av hverandre. På skjema kan du se hvordan de alle starter med kolesterol som omdannes til pregnenolon den universelle steroid- forstadium. Dersom det er svikt i noen av sluttproduktene: testosteron, androsteron eller kortisol kan man påskynde dette ved å gi pasientene pregnenolon som krem eller tabletter.

De enkelte hormoner på 1-2-3.

Pregnenolon: Virker vesentlig ved å lage hormonene: testosteron, DHEA, androstenedion, aldosteron og kortisol. Den viktigste egeneffekt er at hormonet beskytter hjernen. Lav kolesterol senker pregnenolon og betyr derfor et tap av hormoner og nervebeskyttelse for mennesker.

Binyre Hormoner

Binyre Hormoner

Progesteron: er vanndrivende, cellefornyende, styrker fostret, forbereder livmoren for graviditet, virker regulerende på sukkerbalansen, motvirker mange problemer i overgangsalder, økt aktiviteten av thyroidhormoner, har en viss antikreft-effekt. Valnøtt-treets blader inneholder naturlig progesteron av samme type som pattedyr lager. Foruten å være forstadiet til binyrehormoner er progesteronet også et forstadium til østrogener. Mer om dette senere.

Legemiddelindustrien lager progesteriner som er syntetiske stoffer som likner progesteron ,men som har andre effekter enn det normale. Man kan i dag få progesteron av den type mennesker og alle andre pattedyr lager som 1,7% krem til å påføre huden. 2.3 centimeter påføres 3 ganger i uken i de to siste uker av syklus og for kvinner som ikke har syklus mer kan man bruke det hver uke. Også menn kan bruke progesteron fordi det er forstadium til de mannlige hormonene androstenedion og testosteron. Det kan også gis til mennesker som er utbrente, har lavt stoffskifte der det er påvist ved måling lav kortisol i blodet.

Din lege kan i dag rekvirere alle de viktigste hormonene som lages i binyrene fra Oslo Universitetssykehus.

Neste gang; DHEA; foryngelseshormonet eller tomme lovnader??

For mer informasjon sjekk: http://www.johnleemd.com


Disclaimer: Artiklene er helsejournalistikk og er ikke nødvendigvis uttrykk for hva Dr.Øverbye selv mener eller gjør.  Lesere må selv ta ansvar for å bedømme verdien av innholdet.


 

close

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.

Posted in Diverse, Energimedisin and tagged , , , , , , .

2 Comments

  1. Hei. Etter jeg ble ME-syk har jeg fått lave testosteron-verdier. Serum testosteron lå på rundt 19 før jeg ble syk, men 4 år etter svinger de nå mellom 7-11. HPA-aksen gjør jobben sin ellers. Fri-testosteron svinger mellom 3 og 9. Kortisol i urin på 40, dvs «borderline low». Spyttprøver er innenfor normalen. Jeg er 27 år gammel. Hva bør jeg gjøre? Vært hos endokrinologer og ME-spesialister og alle sier at testosteronverdien er i grenseland. I studier der man ser på referanseverdi av testosteron justert fra alder ser det ut som jeg er 1 av 500 eller 1 av tusen. De fleste legene sier derimot at de ikke tror testosteronen spiller noen rolle for min fatig. Jeg tviler på om det er korrekt. Sliter også med sexlysten.

  2. Hei! Jeg er veldig opptatt av dette med binyrer, bl.a. fordi du har sagt at det er veldig viktig at jeg tar noe for binyrene hele tida. En annen lege og alternativ behandler har kommet fram til det samme. Jeg synes det er vanskelig å fungere greit likevel. Jeg har prøvd forskjellige typer tabletter. DHEA, Ora-Adren 80, Cortef, Nutri Adrenal Extra osv.Det er Cortef jeg føles meg best med, men får beskjed av min fastlege om at det er ikke bra. Legen jeg har fått det av sier også at man bare skal bruke det i noen måneder. Når jeg ikke tar noe, blir jeg veldig dårlig ved anstrengelser. Har i løpet av et år blitt innlagt med intravenøst for å komme meg igjen. Nå tar jeg både DHEA og Cortef, men kan som sagt ikke ta Cortef så lenge. Er det noe annet som virker bra som jeg kan ta hele tida?

Comments are closed.