Det er en  matvare-revolusjon på gang i Vesten: insekter til menneskeføde.I følge FN, verdens rikeste og insektslobbyien skal mennesker i stadig større grad spise matprodukter laget helt eller delvis av kakerlakker,biller ,larver og gresshopper !! Her er noe fakta.

Insekter inn i maten : For 590 kroner kan forlaget Wiley Online tilby interesserte en lenger artikkel om hvorfor vestens befolkning bør adoptere asiatisk kosthold der insekter som mat har lange tradisjoner.

Dersom det byr deg i mot å skulle skrelle, fjerne innvoller og steke kakerlakker og spise melormer eller andre insekter som før bare ble spist av fugler og lavere dyrearter; har en gruppe nederlandske forskere funnet en smart løsning. De foreslår å fortelle kunden at slik mat er bra for bærekraftig utvikling , bruke smakstilsetning og å skjule insektene i andre matvarer slik at kunden ikke vet hva de spiser.

For ytterligere å lede kunden inn i insektenes verden foreslår de at slik mat skal gjøres billigere og bearbeide lovgivende myndigheter til å fjerne barrierer for bruk av insekter som menneskeføde.

FN ønsker insektsmat velkommen: Når vi snakker larver og insekter i det daglige kosthold er denne forvandlingen av kostholdet allerede i ferd med å skje i EU og Norge uten at de fleste vet det.

FN støtter også utviklingen via sin jordbruksorganisasjon FAO (Food And Agriculture Organization ).Her lovprises insektsmat og man fremhever det som en del av det grønne skifte, for i følge erfaring med insektsfarmer trenger disse nye «husdyrene» mye mindre mat for frembringe en kilo protein. De spiser således en sjettedel av en ku pr kilo protein, en sjettedel av en sau og halvparten av en gris eller kylling. De slipper ut mindre klimagasser og har et mindre økologisk fotavtrykk.

Hvordan FN vil selge insekter til mat: For å selge deg budskapet har FAO via PR avdeling allerede i 20 år hatt en rekke tiltak for å banke gjennom insektsmat:

  • Publisere artikler som lovpriser kakerlakk-mat
  • Spe budskapet via TV og andre media
  • Støtte medlemsland for å fremme fremstilling av insektsmat.,Insektsfarming og matvareindustri basert på insekter som investeringsobjekt ,samt påvirke lovgivere til å åpne veien for insekter som menneskemat.

Insekter i matfatet allerede i Norge:Når insekter er forklart som det nye kostholdet for fremtidige generasjoner er revolusjonen allerede på gang i Norge siden 2016 ! Nettstedet vi.no kan nylig fortelle at oppmalte gresshopper er godkjent av norske helsemyndigheter som menneskeføde.En ekspert kan på samme nettside fortelle at dette har alle fordeler som FAO har påstått de siste 20 årene.

Norgesgruppen som eier KIWI, Joker og Meny satser allerede millioner på produksjon av larvemel som tilskudd i matvareprodukter. Et eksempel er «Mjølmums Grovbrød» fra Bakerhuset laget med mel av melbillelarver

Norsk insektsmel på vi inn i brødmat: I følge nettstedet Baker.net  er matvarer som kan spes opp med insekspulver er muffins,kaker, syltetøy, proteinpulver og ulike proteindrinker.Finske matprodusent Fazer lever allerede insektsbrød til norske butikker.I følge samme nettsted selges også insektsmel til helsekostforretninger og neste steget er å selge hele insekter kunden selv kan tilberede (steke, fritere og koke)

Insektsrevolusjonen i matveien er allerede i full gang; uten at «folk flest» har fått det helt  med seg.Men er det et fremskritt ? 

@COPYRIGTH ØVERBYE 2023

DISCLAIMER

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.