Reservatrol er et kjemisk stoff som finnes i ulike planter og som ved vitenskaplige forsøk har vist seg å: bedre hjernefunksjonen hos eldre, hindre bakterievekst, drepe Borrelia, lindre diabetes-2, motvirke nervebetennelse, øke fett -forbrenning med mer. Her er fakta til ettertanke.

Hva er Reservatrol: hører med til fenoler som er en mikronutrient som finnes i over 70 ulike planter som druer, peanøtter, ulike bær, og furu. Den høyeste konsentrasjon finnes i planten Polygonum Cuspidatum (Japanse Knotwood) eller på norsk Park-slirekne. Reservatrol i planter og bær brytes fort ned i tarmen og kun en liten del tas opp i blodbanen.

Reservatrol bedrer Diabetes-1 : Erfaring med forsøk på dyr viser at Reservatrol stimulerer bukspytt-kjertel cellene som lager insulin; samtidig øker det nedbrytning av glukose til energi når glukosen først har kommet inn i cellene.Det øker også leverens evne til å lagre glukose og hemmer omvandling av lagersukker (glykogen) til glukose. Samtidig med dette beskytter Reservatrol leveren mot betennelse som kan oppstå som følge av Diabetes-1 og -2 .

Reservatrol bedrer Diabetes-2: ca 90% av alle med Diabetes, har type 2, dvs bukspyttkjertelen kan lage insulin; men insulinets evne til å utføre sine oppgaver er svekket; såkalt «insulin-resistens». Effekten av Reservatrol ved Diabetes-2 er den samme som ved type 1. Det øker også insulinets virkning på muskelceller og fettceller og bedrer leverens funksjon og dens evne til å lagre glukose.

Reservatrol renser blodårene: Åreforkalkning ansees i dag som en betennelse i åreveggenes inside såkalt ED (Endotelial Dysfunksjon ). Fordi Reservatrol er en sterk antioksidant reduserer det betennelsen i åreveggene, reduserer derved ED og fører til mindre avleiring av kolesterol som kroppen bruker for å lindre betennelsen. I tillegg øker Reservatrol blodets produksjon av Nitrogen Oksid, som lages av aminosyren Arginin. Dette fører til utvidelse av trange blodårer.

Hvordan Reservatrol forebygger og helbreder Hjerte- kar-sykdommer: Reservatrol har flere angrepspunkter som hindrer utviklingen av HKS (Hjerte-Kar-Sykdommer) :

  • Reduserer blodsukker og reduserer derved fedme.
  • Bedrer insulinets funksjoner
  • Reduserer blodets koaguleringsevne og gjør blod mer tyntflytende.
  • Reduserer ED
  • Øker produksjon av Nitrogen Oksid.
  • Senker blodtrykket fordi blodårene utvider seg og blodet blir mer tyntflytende.

Reservatrol ved Alzheimer : AD ( Alzheimers Disease ) er en nervedegenerasjons-sykdom som rammer stadig flere eldre over 70 år. Ved AD oppstår det betennelse i hjernecellene som fører til at det dannes avleiringer av proteiner kjent som amyleoid proteiner. Jo kraftigere betennelse, jo mere AD utvikling.Fordi Reservatrol er en kraftig antioxidant kan det redusere betennelsen i nerveceller og derved redusere utvikling av AD: Bedring av blodsirkulasjon bidrar også til mindre AD forandringer.

Reservatrol og Parkinsons Sykdom. PD er en degenerativ sykdom der gener og alder spiller inn. Rlservatrols evne til å forebygge og lindre PD bygger på de samme prinsipper som det evne til å bedre /forebygge AD.

Reservatrol og kreft : Effektene som er nevnt ovenfor, samt Reservatrols direkte evne til å hemme kreftcellers vekts, gjør at Reservatrol kan ha en positiv effekt i å forebygge kreft og muligens bidra til å redusere veksten av kreft.

Reservatrol og leversykdom: De nevnte effekter har en positiv virkning ved leverskader som oppstår ved overdreven bruk av alkohol. 500 milligram Reservatrol /dag gav betydelig bedring

Japanese Knotwood og Borrelia: En av de mest sensasjonelle oppdagelsene vedrørende Reservatrol kommer fra behandling av Lyme-Borreliose. I forsøk viser det seg at Japanese Knotwood har bedre evne til å drepe Borrelia enn vanlig antibiotika.

Hvordan får man kjøpt Reservatrol ? Det finnes flere produkter på Internet de fleste er laget av Japanese Knotwood . Solgar har et produkt som selges i Norge. For å oppnå ønsket effekt må man i følge nettsteder som www.webmed.com ha minst 500 milligram/dag, noen nettsteder anbefaler endatil 2 gram pr dag.Problemet med høye doser er selvsagt bivirkninger. Diskuter derfor med fastlege hvis du vil bruke Reservatrol i form av Japanese Knotwood før du begynner å bruke tilskuddet.

Medhi Kouski et al : Reservatrol: A miraculous natural compound for diseases treatment, Food Science & Nutrition, 2018 Nov ,6(8), 2473-90

@ COPYRIGHT ØVERBYE 2023

DISCLAIMER

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.