Forskere har gjenoppdaget en plante som indiske leger har brukt i mer enn 6000 år for å motvirke aldring og bedre hukommelse. Dersom du ønsker bedre yteevne, bedre hukommelse til eksamen, motvirke hukommelsestap og fremtidig Alzheimer kan denne planten være noe for deg.

Forebygging er selvsagt her en nøkkel: økologiske råvarer, kjøtt kun fra vilt og garantert frittgående husdyr på sommerbeite i utmark, avstå fra tobakk, minimal bruk av alkohol, daglig mental og fysisk trening med mer vil bedre dine sjanser for å nå høy alder uten fare for Alzheimer og demens som nå brer seg med stor hastighet uten at skolemedisinen kan stille opp.

Det finnes heldigvis visse plantestoffer som sammen med rett levesett (ref. ovenfor) som kan redusere sjansene for å utvikle demens og Alzheimer.

Men det finnes også hjelp fra naturen. En slik hjelpende hånd er planten Bacopa Monnieri fra India. Planten har vært kjent i mer enn 6000 år for sine helbredende virkning på hukommelse og sin foryngende effekt på kroppen. I en lengre artikkel i Journal of Alternative and Complementary Medicine, 2008, July, 14(6), 707-713 tar en gruppe forskere for seg effekten av planten i en dobbelt blind randomisert test på eldre personer. Planten hadde evnen til å bedre hukommelsen slik Ajurvediske leger alltid har hevdet! Den reduserte også stress og angst og hadde en positiv effekt på humøret.

På nettstedet www.Globalhealingcenter.com summerer doktor Group opp noen av de kjente og vitenskapelige beviste effekter av Bacopa Monnieri, på indisk kalt Brahmi:
– Bedrer hukommelsen hos alle aldersgrupper også eldre.
– Bedrer leverfunksjonen.
– Reduserer blodsukkerfall hos nyfødte.
– Reduserer avhengighet av morfin og heroin.
– Normaliserer blodtrykket.
– Reduserer angst.

Problemet i dag er ikke å skaffe Brahmi, men å skaffe en ren, organisk dyrket plante som inneholder de stoffene den skal og som finnes i store nok mengder i produktet til at det har effekt som lovet. Man skal være klar over at det i dag svindles i stor skala med planteprodukter og at uteblitt effekt av mange planteprodukter fra helsekost skyldes at produktene ikke inneholder nok stoff til å virke og at råvarene er dårlige. En trygg leverandør av indiske planteprodukter ar Maharishi AjuraVeda produkter i Trondheim.

Har du en kjent sykdom og bruker nødvendige legemidler? Drøft da bruken av Bacopa med din fastlege eller spesialist!! Din fastlege vil vite noe om dette.

Neste nyhetsartikkel; Flere ting du kan gjøre for et bedre liv.

Copyright Bjørn J. Øverbye  – 2016

Disclaimer

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.