Firmaer i mange land  hevder å har løst problemet med å omvandle vann til knallgass (HOH )i store nok mengder til å kunne fungere som et drivstoff-tilskudd for biler som går på fossilet drivstoff. Tester utført del av firmaene selv eller av uavhengige forskere viser en reduksjon i drivstofforbruk på 15% -40%  .Her er fakta .

Vann som drivstoff ? : Dersom man tilfører nok elektrisk energi (E) er det mulig å spalte vann H2O til 2 atomer Hydrogen og ett atom Oksygen: HOH også kalt knallgass .Når gassen føres inn i bilens sylindere antennes den og fungerer som drivstoff .Problemet er å lage nok HOH fra vann ved bruk av strøm fra bilens batteri  til å kunne kjøre en bil på ren knallgass

HOH som tilskudd til bensin eller diesel : Derimot er det fullt mulig å lage HOH i mindre mengder, som  kan blandes inn i drivstoffet ved forgasseren  slik at man får mere HK med mindre forbruk av bensin eller diesel. Flere firmaer på verdensbasis lager i dag slike generatorer som bruker vann som råstoff og strøm fra bilenes batteri eller generator som energikilde.

Vitenskaplige tester bekrefter at det virker: En lenger vitenskapelig avhandling om tema HOH generatorer fra Universitetet i Ismailia i Egypt bekrefter produsentenes påstander. Flere ulike kommersielt tilgjengelige HOH generatorer ble testet og resultatene viste følgende :

  • Bedre forbrenning av drivstoff med nedgang i forbruk av bensin på 14,8 – 16,9%
  • Reduksjon av avgassene: kulloksid (24,5-33%) , hydrokarbon (21%)
  • Økt motorytelse.
  • Nyere biler med elektronisk styrt tenning må reprogrammeres

Interesserte kan kontakte Tamer Nabil som ledet forsøkene på: tamer_mtc@yahoo.com og få opplysning om hvilken produkter som ble testet.

En annen test utført ved Universitetet i Gujarat i India fant 20% reduksjon av diesel når HOH ble innblandet i drivstoffet.

En tredje artikkel er skrevet av fire egyptiske ingeniører som konstruerte en HOH generator som senket drivstoff-forbruket på en Skodamotor med 34%..

Felles for alle tre forsøk var at motoren var tatt ut av bilen å testet på testbenk, men med belastning

HOH generatorer populære på verdensbasis: PÅ Nettstedet www.academia.edu (betaltjeneste) ligger det ute ikke mindre enn 5242 vitenskaplige avhandlinger om forskning på HOH generatorer.Det betyr at det er stor interesse for teknologien på verdensbasis.

Noen kommersielle produkter: Ved søk på Nettet finner man fort leverandører av HOH generatorer for Innmontering i alt fra eldre biler til moderne biler, lastebiler, trucker, MC og båter. Ulike produsenter fremsetter ulike påstander om innsparing i drivstoff av størrelsesorden 15% -40%   avhengig av biltype.Priser varierer fra 2000 kroner og opptil 15000 NOK.Etter å ha lest gjennom flere av nettsidene er det vanskelig å si hvem som holder sine lovnader; siden det er sparsomt med uavhengige vitenskaplige data fra biler som har montert HOH generatorer.Etter å ha lett gjennom et stort antall fant man tre  produsenter som var informative og som kunne hjelpe med praktisk  informasjon om montering og justering av tenning og innsprøyting.Av disse tre var HHOKits Direct det mest informative.

  • Hydrogenfuelsystems i Australia. God og informativ webside med mye informasjon.Påstander om 20% eller mer i innsparing av drivstoff.Har uavhengige tester for avgasser; men ingen uavhengige tester for drivstoffreduksjon annet enn testemonies fra fornøyde kunder.Leverer ikke chipping for elektronisk styrt fuelinjection.
  • HHO Kits Direct er et amerikansk firma med base i Pittsburg .Nettsted med mye informasjon der man finner en tabell over innsparing i drivstoff på ulike bilmodeller.Påstander om opptil 20% innspart drivstoff eller mer for vanlige personbiler.Leverer elektroniske tuning  + HOH generator. Firma tilbyr også et 8 dagers gratis brevkurs HOH teknologi før man kjøper en generator, hvilket virker seriøst. Firma selger også et kurs på 8DVDer om hvordan man kan lage sin egen generator.
  • Senza Hydrogen er et kinesisk firma som i reklamen skriver « Hvorfor folk flest tror at HHO byggesett for bil er en bløff» Nettstedet følger så opp med teknisk informasjon som forklarer hvorfor deres HOH generatorer faktisk holder hva de lover basert på målinger 15%-18% innsparing på drivstoff , redusert forurensing i eksosen og 20% mere HK fra motoren .Leverer  elektronisk chipping .Firma drives av ingeniører og mekanikere og er åpne for spørsmål på e-mail.

Kan man montere HOH generatorer på egen hand? Ja og nei.Er man teknisk kyndig er det mulig å gjøre jobben; men hjelp fra en bilmekaniker er best.Deretter må  bilens datasystem tunes i henhold til HOH-leverandørens spesifikasjoner !! På eldre biler uten datastyrt innsprøyting ; må forgasser og innsprøytingen justeres mekanisk.Dersom man ikke juster tenning og innsprøyting og forhold mellom drivstoff og luft; kan man ende opp med dårligere resultat enn uten en HOH generator.

 

@copyright Øverbye 2023

Disclaimer

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.