Dette er historien om Taheebo ;en te laget av barken på Peau Darco treet i Brasil.Taheebo har en positiv virkning på helsetilstanden ved ulike sykdommer; herunder kreft.I Japan har en gruppe leger og kjemikere dannet en egen forening for bruk av taheebo som et allment styrkende kosttilskudd til kreftsyke.Her er først del av historien. andre del  følger.

Indianske medisinmenns bruk av taheebo: De hvite okkupantene fra Portugal så lenge ned på indianerne som ulærde villmenn og behandlet de deretter, men i det attende århundre begynte enkelte leger å interessere seg for indiansk kultur og medisin; blant annet av naturmedisin som ble laget av barken av  Peau Darco treet også kjent som Ipe Roxo . Treet kan bli opptil 30 meter høyt og vokser  i deler av Mellom Amerika og i Sør-Amerika. Indianske medisinmenn brukte innerbarken av treet  til å lage et uttrekk i varmt vann som ble kalt Taheebo.Drikken ble brukt mot en rekke lidelser som eksempelvis:

 • Dysenteri
 • Febersykdommer
 • Syfilis
 • Betente sår som ikke ville gro
 • Kreft

Kreftbehandling med taheebo i Brasil : I 1960 dukket det opp en historie om en ung jente fra Rio de Janeiro som led av langt fremskreden kreft (type ikke oppgitt) Da legene ikke hadde noe å tilby oppsøkte de en indiansk medisinmann som anbefalte taheebo laget av Ipe Roxo bark . Etter en måned ble hun erklært kreftfri!!

Historien ble kjent i pressen og en av de som ble inspirert av dette var doktor Orlando Dei Santi ved Sykehuset i Santo Andre, en forstad til Sao Paulo. Dei Santi´s bror led av langt fremskreden kreft i sluttfasen og han ville derfor prøve taheebo. Han koke bark av Ipe Roxo og tilsatte vin og appelsinsaft for smakens skyld .Etter en måned med taheebo ble hans bror erklært kreftfri.

Etter dette begynte Dei Santi å gi kreftsyke i sluttstadiet taheebo med positive resultater. Andre leger begynte også å foreskrive taheebo til kreftsyke og erfarte i mange tilfeller at kreftsykdommen ble kurert innen 30 dager. Det samme gjorde diabetes, virusinfeksjoner og reumatisme.

I et intervju med magasinet O Cruzeiro i mars 1967 uttalte en av legene ved hospitalet Dr. Walter AccorsiFra min første erfaring med Ipe Roxo lærte jeg to viktige ting som hadde betydning for mitt forhold til kreft.For det første fjerner Peau Darco smerter, for det andre øker det antall røde blodceller.Vår forbløffelse vokste.Barken kurerte alt! Sår, diabetes og reumatisme- medisinen  helbredet alt.»

Etter at dette intervjuet kom på trykk økte salget av Peau Darco i Brasil dramatisk og det ble solgt enten som te, uttrekk eller pulverisert bark i apotek og helsekostforretninger over hele landet . Taheebo, te laget av barken ble brukt mot kreft,reumatisme, diabetes, sår som ikke ville gro, tarmbetennelse,leddgikt, dårlig sirkulasjon,prostata betennelse, blærekatarr og forstoppelse.

Ved søk på nettet etter fleire presseklipp og artikler om de positive erfaringene med pasientbehandling i Brasil fra den gang;  er det dessverre ikke noe å finne.

Doktor Louise Tanney : I 1982 dukket det opp to artikler i tidsskriftet Cancer News Journal, Spring 1982. Doktor Tanney reiste rundt i USA og intervjuet kreftsyke, her er noen av historiene som omhandlet PeuDarco og taheebo.

 • En kvinne fra Utha som hadde kronisk kreft og store smerter ble smertefri etter bare 24 timer etter inntak av taheebo
 • En mann fra Florida hadde hatt prostata kreft i ett år.Han begynte med taheebo, mineral og vitamin tilskudd og sukkerfri mat.Etter få måneder var han helt kreftfri.
 • En kvinne fra Ohio led av diabetes og nyresvikt; etter 10 dager med taheebo var laboratorieverdiene helt normale.
 • En annen kvinne fra Ohio ble kurert av blærekreft etter å ha brukt taheebo
 • En mann fra Ohio ble kurert for hudkreft og leddgikt av taheebo.
 • Flere leger doktor Tanney intervjuet kunne fortelle om helbredelse av blodkreft og leddgikt ved bruk av taheebo.Legene delte ut medisinen gratis slik at fattige skulle ha råd til å bruke den!!

Lapachol, krefthemmende stoff  i taheebo: . Ut fra slike historier begynte legemiddelindustrien å forske  på hva slags stoffer i taheebo som bedret kreftsyke allmennhelse. Forskningen ble i stor grad sentrert rundt stoffet  lapachol og derivater  som finnes i barken.Stoffet viste seg å ha  en antibiotiske og krefthemmende virkninger.

I en samleartikkel forfattet av Dr. Evaldo R de Almeida  i 2009 henvises det til ikke mindre enn 73 ulike vitenskapelige studier som alle bekrefter at lapachol og beslektede stoff av denne fra Ipe Roxo bark hindrer kreftceller i å dele seg og påskynder deres selvdestruksjon .All forskning var utført på cellekultur og forsøksdyr,ikke på mennesker.

I en annen samleartikkel henvises det til 50 vitenskapelige artikler over samme tema. Med så mye forskning på samme tema skulle man forvente at det også fantes forskning på kreftsyke pasienter.

Men historien om  lapacho endte  ikke positivt for kreftsyke. Stoffet viste seg å være så giftig at dersom det skulle gis i store nok doser til å drepe kreft ,kunne det samtidig skade pasientens helse.

Dette betyr ikke bruk av taheebo , avkok av bark som inneholder små mengder lapachol og andre virkestoffer ikke  kan brukes for å bedre pasienters allment helse.

Synergistisk effekt: Så hvorfor skulle taheebo virke når det inneholdt så lite lapachol at det ikke var nok til å drepe kreftceller? I følge boka The Healing Power Of Peau Dárco av Walter Lubeck er svaret en synergistisk effekt: Det finnes i alt 20 biologisk aktive stoffer i barken som sammen med lapachol fører til  den observerte virkningen ..En slik situasjon er vanlig i plantemedisin: den samlede virkning av flere stoffer som hver for seg ikke er nok til å helbrede, men som samlet gir den ønskede effekten.

Det kan derfor ha vært at forskere i USA og Vesten ellers så feil vei når det dreide seg om taheebo .Lapachol var ikke svaret.Svaret var selve drikken taheebo.Men forskningen i Vest stanset opp, men fortsatte i Asia der bruk av plantemedisiner sammen med vestlig skolemedisin ikke er et unntak, men en regel.

IMSTR : : International Medical Society of Taheebo Research (IMSTR) i Japan ble  grunnlagt av leger,biologer og kjemikere og ledes av et råd av professorer med det formål å forske på bruke av taheebo som en styrkedrikk ved kreftsykdom og andre lidelser.

IMSTR har en nettside med en del informasjon og interesserte personer kan kontakte de med spørsmål angående bruk av taheebo. Dette synes å være det nærmeste man kan komme, dersom man som lege eller pasient vil ha praktiske råd om bruk av taheebo som et kosttilskudd ved sykdom.

Man må skrive på engelsk og vente  på svar.Nettstedet har også lagt ut en del litteratur man kan laste ned å ta med til lege.

I neste artikkel vil vi  omtale en del av forskningen til IMSTR med eksempler fra pasientbehandling ved sykehus i Japan og andre land.

 

 @COPYRIGHT ØVERBYE 2023

DISCLAIMER

 

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.