Ivermectin gjengir vi en artikkel fra tidsskriftet Antibiotics Journal 21.desember 2021 som viser at Ivermectin har evnen til  flere egenskaper som hindrer virus å formere seg å fremkalle sykdom.Forskningen er blir av forfatterene ansett som relevant for COVID-19; men det etterspør mere erfaring med pasienter.

En rapport med beviser for at IVM hemmer corona-viruset I Tidsskriftet Antibiotics Journal nr 75,  21 desember 2021 har to forskere tatt for seg en rekke undersøkelser som viser at Ivermectin(IVM) griper inn i hvordan SARS-CoV-2 viruset formerer seg i kroppen. Deres funn er summert i dette innlegget punktvis. Funnet som ulike forskere over hele verden har gjort og som forfatterne siterer vil om man legger de samme være et argument for å anvende Ivermectin. Her følger noen av de viktigste fakta fra rapporten.

IVM hindrer SARS-CoV2-2 viruset å feste seg til cellene: IVM har ikke mindre enn fem ulike effekter på virusets evne til å feste seg til cellers overflate ved å blokkere proteiner på virusets overflate som viruset bruker for å feste til kroppen celler seg med. IVM’s evne til å binde seg til de såkalte ” spie proteins” (Virus taggene) er bedre enn for legemidlet remdisvir som nå selges for å hindre SARS-CoV-2. Det viser seg også at Hydroxyklorokin(HCQ) og Klorokin (CQ) har en liknende evne og at dette kan være et bidrag i debatten om hvorvidt disse legemidlene også kan ha en nytte ved COVID-19 ?

IVM blokkerer viruset’s evne til å nøytralisere immuncelles aktivitet: SARS-CoV-2 viruset hemmer infiserte celler å utskille stoffet INF som signaliserer til nabo-celler at de er infiserte. IVM hemmer denne effekten og sørger for at immunceller på nytt kan angripe og uskadeliggjøre infiserte celler.

IVM hindrer viruset å entre cellene : Celler lager stoffer som kalles ionophore som hindre virus å entre celler. IVM fungerer som et ionophore.

IVM hindrer virus i å formere seg : IVM blokkerer virusets adgang til cellekjernen og hindrer derved viruset i å bruke infiserte cellers arvestoff til å formere seg.

IVM hindrer virus i å bygge nye kopier : Når virus formerer seg bygges nye virus trinnvis opp til en komplett virus. IVM hemmer denne prosessen. IVM hindrer også virusets arvestoff (RNA) i å benytte vertscellens ribosomer til å lage polyproteiner som er nødvendig for at viruset skal formere seg.

IVM aktiverer ikke infiserte cellers evne til å gjenkjenne infiserte celler: Infiserte celler utskiller signalstoffet INF som fester seg til mottagerstasjoner på andre celler kalt IFN  og forteller at de er syke. IVM aktiverer denne evnen hos friske celler og gjør immunsystemet bedre rustet til å drepe infiserte celler.

IVM hjelper immunceller å drepe bakterier: Mange pasienter som er syke av COVID-19 kan samtidig ha infeksjon med bakterier. IVM hjelper immunceller å angripe bakterier. Det gjør også kreftceller mindre motstandsdyktig mot cellegift!

IVM hindrer cytokin storm: Cytokiner er en gruppe signalstoffer immunsystemet bruker for å bekjempe mikrober. SARS-CoV-2 har den virkning at det får immunceller til å produsere mere cytokiner enn det er nødvendig. Dette kalles en cytokin storm som øker betennelsesreaksjonen og forverrer infeksjonen. IVM bremser cytokin storm. (Magnesium har en lignende effekt.)

IVM hemmer lungebetennelse : IVM hemmer stoffet HMBG1 som er en viktig del av betennelsesreaksjonen som Coronaviruset fremkaller i lungevev.

IVM reduserer tap av lukt hos COVID-19 syke. Mange pasienter mister luktesansen som følge av COVID-19. IVM reduserer denne ubehagelige bivirkningen. Effekten er så langt observert hos laboratoriedyr.

IVM hindrer røde celler å klumpe seg sammen hos COVID-19 syke : Røde blodceller har egne reseptorer  CD147 som viruset fester seg til og får de røde cellene til å klumpe seg sammen og danne blodpropper. IVM hindrer denne effekten.

IVM bedrer forløpet av hjerteproblemer hos COVID-19 syke. En alvorlig effekt av viruset er at det gir betennelse i hjertet. IVM øker cellene evne til å utnytte oksygen ved å øke mitokondrienes ATP. Innhold

Konklusjon: Forfatterne skriver til slutt : ”selv om multiple mål for Ivermectin  mot SARS-CoV-2 og COVID-19 er påvist, er det uvisst om dette spiller en rolle i forebygging og behandling av sykdommen”.  Forfatterne etterlyser kliniske studier. Vi tar for oss  dette i del 3 som følger

@Copyright Øverbye 2022

Disclaimer: Dette er omtale av vitenskapelig forskning og ikke en anbefaling om å bruke IVM mot COVID-19

Les mer om Ivermectin her

 

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.