Jod har bevist ved erfaring og forskning å drepe en rekke bakterier og virus fort og effektivt.Her omtales tre kommersielle produkter som brukes i mange land til munnhygiene og som nesespray mot virusinfeksjoner.Noen av rapportene indikerer at slike Jod-produkter kan være en mulig måte å drepe Coronavirus før det rekker å utvikle seg til COVID-19.

Slik smittes forkjølelse ,influensa og COVID-19: Virusene spres i det fleste tilfeller via dråpeform fra munnhule og nese fra infiserte personer som enten nyser det ut eller puster det ut.Når du først har fått viruset inn i nesen eller svelget via innånding fester viruset seg til i slimhinnecellene . Deretter trenger det inn i cellen der de formerer seg. Avhengig av ens immunforsvar og allmenhelse oppstår så ulike sykdommer.Dreier det seg om et SARS-CoV-2 leder en slik virusangrep til COVID-19; med mindre immunsystemet rekker å slå ned angrepet.

Atomært Jod dreper COVID-19 viruset. Da  kjemisk rent Jod ble kommersielt tilgjengelig i 1829 under navnet Lugol´s oppløsning oppdaget leger at det hadde evnen til å lindre eller endog  helbrede en rekke infeksjonssykdommer som tuberkulose, malaria, syfilis, hudsår mm.

EID Jodoppløsning : I moderne tid er listen over bakterier, sopparter og virus Jod kan drepe blitt utvidet til å omfatte også coronavirus-familien. I forskning utført av Dr. Köntös i Ungarn viste det seg at atomært Jod tilsatt fulvinsyre ,kalt EID (Essential Iodine Drops ),  drepte  99% av all SARS-CoV2  innen 60-90 sekunder.Forsøkene ble gjort i laboratorium på cellekulturer!

Povidone-Jod: er en spesiell utgave av Jod der Jod-atomer er festet til et kjemisk polymer kalt Povidone. Povidone-Jod (PVP-I) ble laget i 1955 og har siden blitt brukt i helsevesnet verden over til desinfeksjon, sårrens, munnskylling og til bruk i nesen.  PVP-I er på WHO´s liste over essensielle legemidler for sin evne til å drepe bakterier, sopp og virus.

I en artikkel skrevet av Dr. Castro-Gomez, spesialist i anestesiologi  ved Universitetet i Valle i Colombia, beskriver han hvordan nesespray og munnskylling  med PVP-I er bevist å drepe 99% av virus i slimhinnene innen 15 sekunder.

Han henviser også til forskning utført av andre har bevist at 100% av alle som var smittet med COVID-19 viruset testet negativt på PCR-test etter en uke når de gurglet halsen med  PVP-I 3 ganger daglig. Ut fra forskning anbefaler han å prøve PVP-I mot COVID-19 virus i større skala.

PVP-I selges enten under sitt navn PVP-I eller under fabrikknavnet Betadine. Betadine i Canada selger både ferdig blandet munnrensevann for munnhygiene. Betadine selges også som nesespray  for å drepe forkjølelsesvirus.

PVP-I i terapidoser er ved erfaring vist å være en trygg behandlingsform.

IoTech Jod: Det nyeste tilskuddet til virusdrepende Jod medisin er Iotech Jod som lages av Iotech International i USA. Produktet består av vannløselig Jod og er ved sammenliknende forsøk bevist å være enda mer effektivt til å drepe for å drepe bakterier og virus. I en artikkel på nettstedet www.Dentistryiq.com rapporterer tannlege Scott Trettenero om positive resultater ved å anvende  IoTech atomært Jod for munnhygiene på tannlegekontor for å beskytte blant annet mot COVID-19.Han bruker også Iotech jod i luftfukter på kontoret for å drepe virus som spres via aerosoler ,herunder coronavirus.

Hvor kan man kjøpe produkter: Det finnes for tiden ingen importør for de nevnte produkter i Norge.

Kilder: D Scott Trettenero: Molecular iodine as a new frontline defence against COVID-19 in the dental office. Dentisryiq,16 Nov 2020.
Alex Castro-Gomez: Povidone-iodine: The «new-old» ally against COVID-19, Rev. colomb. anestesiol. vol.49 no.4 Bogotá Oct./Dec. 2021 Epub Aug 27, 2021

@Copyright Øverbye 2022

DISCLAIMER

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.