PawPaw treet og frukter inneholder stoffer som dreper  visse typer kreftceller ! Men en journalist kalte treet Graviola.Derved fikk feil plante æren og millioner av lesere ble feilinformert og det som kunne ha hjulpet ble glemt.Les den sanne historier her!!

Nettstedet  Health Science Institute   som normalt har godt renomme hos mange har desverre laget en artikkel og bok  som sirkulerer Nettet med påstander om at  Graviola-treet har en sterk anti-kreft effekt.En  rekke seriøse nettsteder ,herunder forfattere på  Nettportalen: Researchgate  gjentar påstandene ukritisk.I en hel uke har vi sjekket påstandene og her bringer vi sannheten som nå gjør at produsenter av Graviola-produkter har gode tider,trolig på feil premisser!!

Så her  er den sanne historien:  Dr. Jerry McLaughlin som på 1970 tallet var ansatt ved Purdue Universitetet fikk i oppdrag av National Cancer Institute å forske på planter som kunne drepe kreft .Han og en gruppe studenter gikk gjennom antikreft-egenskaper hos 3500 planter; herunder Graviola Treet og PawPaw treet. Han oppdaget at både Graviola og PawPaw treet har en kreft-drepende effekt fordi de inneholder et stoff som heter acetogenin .

Acetogenin var 10.000 mer effektivt enn cellegiften Adriamycin kreftceller når det ble tilsatt celler fra  tykktarmskreft i et reagensrør, men dette ble aldri testet på syke!!.

Effekten av  PawPaw var 50 ganger sterkere enn for Graviola fordi PawPaw inneholder mere  og flere virkestoffer enn Graviola.

Men PawPaw!!

Men PawPaw!!

Opp gjennom årene skrev McLaughlin mer enn 300 avhandlinger og artikler om sine oppdagelser!!Han har i dag 4 professorater ved ulike universiteter og nyter stor anerkjennelse over hele verden for sin forskning!

Science Health Institute har denne gangen begått en synd: De påstår at siden ingen legemiddel-produsent  klarte å lage en patententer-bar medisin av Graviola  ble prosjektet skringlagt, til sorg for fremtidige brukere.

Men dette er ikke sant: Det var aldri et legemiddelfirma som betalte McLaughlin! Det var derimot National Cancer Institute er en statlig institusjon og ikke et legemiddelfirma og McLaughlin anbefalte ingen å lage medisin av Graviola,men å forske på bruk av acetogenin som finnes i begge planter,.Og  husk :PawPaw var det treet som hadde mest og og flest acetogenin .

Hvorfor skriver da Science Health Institute som de gjør??Her er mulige forklaringer: Redaksjonen leser ikke kildene godt nok.Slik kan hende den beste.Men hvorfor siterer anstendige forskere feilen? Fordi mange forskere bare klikker på kilder og leser de ikke og later som om de leser sine kilder.Slik spres feilinformasjon på nettet av ellers antatt troverdige folk!!

Men vi ønsket å hjelpe forbrukerne og fortsatte å grave! Her er noen få av mange artikler vi fant som på nettet ble sagt å handle om Graviola.

 

  1. Dreper lunge-kreft celler. Zhao GX1, Rieser MJ, Hui YH, Miesbauer LR, Smith DL, McLaughlin JL. “Biologically active acetogenins from stem bark of Asiminatriloba.” Phytochemistry1993; 33(5): 1065-73.Men dette er ikke en artikkel om Graviola,men om PawPaw!!!
  2. Dreper tykktarms-kreft celler Soheil Zorofchian Moghadamtousi, Hamed Karimian, Elham Rouhollahi, Mohammadjavad Paydar, Mehran Fadaeinasab, Habsah Abdul Kadir. Annona muricataleavesinduceG1 cell cyclearrest and apoptosis through mitochondria-mediated pathwayinhumanHCT-116 and HT-29 colon cancercells Journal of Ethnopharmacology 156 (2014) 277-289.Dette handler  om Graviola.
  3. Dreper brystkreft celler:Dai Y, Hogan S, Schmelz EM, Ju YH, Canning C, Zhou K. Selective growth inhibition of human breast cancer cells by graviola fruit extract in vitro and in vivo involving downregulation of EGFR expression. Nutr Cancer.Dette handler  om Graviola.
  4. Et lindrende alternative for kreftsyke når cellegift ikke lenger virker.American Journal of Cancer Prevention, 2015, Vol. 3, No. 6, 128 og Med Chem. 1997, 40, 2102-2106.Denne artiklen omhandler bruken av Graviola,men siterer også artikler om PawPaw som om det var likeverdig vekster!!
  5. Kan stoppe bukspyttkjertelkreft: Subrata Chakravarty, www.hope4cancer.com.Denne artikkelen siterer fra HSI artikkelen.Men heller ikke denne forskeren har lest McLaughlin`s arbeider!!!

Slik fortsetter forvirringen til glede for selgere av Graviola -produkter .Men burde ikke også de som mener at plante-medisiner er bra , også lese nøye det  de skriver om ??.Ved ikke å gjøre det bidrar de til å gi naturlige løsninger et dårlig rykte og kan derved havne på TV programmer som og på visse skeptiker- nettsider der man stort sett anklager alternative for hva de påstår uten å grave frem kildene til ha som påstås.

Og verst;man bedrar forbrukerne.

Produkter med påståtte effekter.

Ikke bare det: De fleste produsenter av Graviola selger tørkede deler av planten som foruten ikke å være laget av den høypotent PawPaw treet også har den ulempen at tørkede plantedeler stort sett har liten effekt i seg selv!! Hva sier McLaughlin til dette? Han har selvsagt laget sitt eget kvalitetssikrede PawPaw produkt!!

Kan dette kurere kreft? nei det kan ikke McLaughlin si,alt han kan si er det han har forsket på at produktet dreper kreftceller og uansett hvor bra det er:Det er lang vei fra et legemiddel som dreper kreftceller i reagensrør kan helbrede kreftsyke.

Så hvorfor gjør ikke da noen forsøk med PawPaw ekstrakt etter McLaughlin`s råd basert på 300 artikler om årevis av forskning?Der har HSI muligens rett:Man får ikke patent på planter i USA med mindre man genmodifisere disse,men hvorfor gjøre det når de alt har legemidler de mener er bra nok?

I siste instans hviler derfor hele valgets kvaler på den enkelte forbruker og var det slik vi tenkte oss at ekspertisen skulle brukes i et moderne samfunn.Bedøm derfor selv hva du vil gjøre. Vårt råd? Vi har ingen ,dette er en nyhetskanal!!

Det eneste vi så langt støtter er økologisk/biologisk giftfri matvarer og giftfrie fiske-oljeprodukter.

HUSK: Har du kreft,samarbeid alltid med lege!!

Copyright Øverbye 2014

Disclaimer

 

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.