Falsk positiv corona-test. En av de store uløste spørsmål mange personer møter er: Jeg er fortsatt PCR positiv i uker og måneder etter jeg ble smittet. Betyr det at jeg fortsatt er smittefarlig? Eller betyr det at jeg har blitt smittet på nytt? En gruppe engelske forskere kan ha  funnet endelig svar.

Corona arvestoff består av RNA som kan påvises av PCR test. Corona- viruset som gir opphav til COVID-19 har et arvestoff som er laget av RNA (Ribo-Nuklein- Syre). Alle høyere livsformer har derimot et arvestoff som består av DNA (Deoxy-Ribo-Nuklein-Syre).

Skal man påvise virus med stor sikkerhet bruker man en RT-PCR. Den reagerer med 99% nøyaktighet på RNA arvestoff fra COVID-19 viruset og ikke noe annet. Testen er så sensitiv at den i teorien kan identifisere RNA fra ett eneste virus bare forsterkningen på PCR-skanneren skrus høyt nok opp.

Positiv PCR test men ikke smittefarlig:  den gamle teorien. Fordi de fleste laboratorier kjører med høy forsterkning (Ct tall) på 40-45 kan maskinene plukke opp et stort antall personer med lite virus, døde eller levende. Dette faktum har ført til en teori som søker å forklare hvorfor smittede personer fortsetter å være RT-PCR positive i uker og måneder etter smitte. Man mener at viruset fortsetter å leve i kroppen i små mengder og utskilles i slimhinnene. Mengden som utskilles er så liten, sies det, at man i praksis ikke er smittefarlig. Med andre ord positiv test, men ikke smittefarlig!

Virus RNA kopier seg inn i pasientens celler, den nye oppdagelsen:  en ny teori er fremsatt av en gruppe forskere i Cambridge i England ledet av Dr. Liguo Zhang, de har oppdaget noe som må sies å være en sensasjon. De har funnet beviser for at Corona-viruset kan kopiere seg inn i menneskets DNA arvestoff via en prosess som kalles revers transkriptase. Kroppens eget biokjemiske maskineri lager da en DNA kopi av virus RNA og denne kan så bygges inn i cellekjernen

 

Positiv test forklart ved den nye oppdagelsen: Det nye DNA arvemateriale lager deretter virus RNA som kan skilles ut i slimhinnene og påvises av RT-PCR test! Med andre ord positiv test, men arvestoffet kommer nå fra celler som er permanent endret av viruset.

Hvor sannsynlig er det at dette skjer? Forskerne har beviser for at dette kan skje i 1 av 1000 eller 1 av 100.000 smittede celler. Når man vet at en akutt infeksjon består av 140 millioner virus eller mer, betyr det at kopieringen inn i arvemateriale kan ramme alt fra noen få til flere tusen celler. Det er med andre ord ikke mange, men nok til at om dette skjer i slimhinnene vil en superfølsom RT-PCR test som bare trenger noen få RNA biter for å slå ut reagere positivt. Dette forklarer da hvorfor mange er PCR positive. Det forklarer også  de reelt falske positive testene. Positiv RT-PCR, men ingen virus !

Oppdagelsen reiser mange spørsmål som vi skal ta opp etterhvert;

Kilde: Zhang et alReverse-transcribed SARS-CoV-2 RNA can integrate into the genome of cultured human cells and can be expressed in patient-derived tissues

@Copyright Øverbye 2022

DISCLAIMER

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.