Forskere hevder at hvitløk og løk kan forebygge utvikling av kreft i mage og tykktarm.Her er noen vitenskaplige fakta du kan dra nytte av.

Hvorfor løk kan forebygge kreft? En interessant forklaring er at løk og i særdeleshet hvitløk inneholder bakteriedrepende kjemikalier. I det store oppslagsverket Botanical Influence on Illness av professor Melvyn R Werbach og naturlege Michael T Murray er det referert til ulike forskningsrapporter om løkens evne til å drepe en rekke mikrober.

Blant annet referer de til et forsøk der man kurerte 75% av pasienter med hjernehinnebetennelse ved hjelp av daglig inntak av 30 gram hvitløk, mens bruk av antibiotika i tillegg kurerte 80% av pasientene. Dette forteller at de kjemisk aktive stoffene i løk har evnen til å trenge inn i hjernen som er det stedet i kroppen som er vanskeligst tilgjengelig for antibiotika-terapi.

Hva har så dette å gjøre med kreft? En av de største oppdagelsene i kreftforskningen er at mikro-organismer kan fremkalle kreft. Forskere kjenner allerede navnet på flere kreftfremkallende mikrober. Her er to bakterier som man i dag vet kan bidra til utvikling av kreft og som hvitløk er kjent for å hindre veksten av/drepe-.

Heliobacter Pylori (magesårs bakterien) er kjent for å bidra til magekreft .Interessant nok har hvitløk nettopp evnen til å forebygge magekreft. Og videre er det bevist at hvitløk kan drepe Heliobacter. Derved har vi en mulig forklaring på hvorfor hvitløk kan forebygge magekreft.

Mat for livStreptococcus – bovis bakterier og andre mikrober er satt i forbindelse med utvikling av kreft i tykktarmen. Hvitløk er kjent for å kunne redusere colon kreft og samtidig er hvitløk kjent for å redusere veksten av slike mikrober .Det må poengteres her at den offisielle medisinske holdning er at hvitløk ikke forebygger kreft.PÅ nettsiden til National Caner Insititute  an du lese mer om hvitløk og kreft.

Man må imidlertid ikke være så naiv at man tror at om man lever usunt ellers og så spiser hvitløk har man løst et problem!! Man må absolutt tilstrebe et sunt levesett: økologiske matvarer, minimalt med alkohol, unngå tobakk, holde seg unna miljgiter og tilstrebe et stressfritt levesett; da er hvitløk av nytte.Lever man usunt,konsumerer store mengder alkhol, mye rødt kjøtt, forurenset fisk ,hvitt sukker, røyker, lever et stressende liv, bruker  mulig kreftfremkallende legemidler mm,da er det klart at rådene om hvitløk ikke er av nytte!!

Sunn matVi oppfordrer lesere til å jakte på  kunnskaper om et helse-fremmende levesett og bruk av økologiske matvarer  med kreftforebyggende  virkning. Jo mer du lærer om dette ,jo mindre blir du et offer for omstendigheter og jo mer lærer du å bidra til å ta vare på egen helse. Husk: Tilgang på usprøytede økologiske matvarer til overkommelige priser, rent vann, ren luft og et giftfritt miljø er basis for god helse og derfor  en menneskerett. Når mat og miljø påskynder/fremkaller kroniske sykdommer er det i aller høyeste grad et politisk agenda å beskytte oss mot sykdomsfremkallende ytre faktorer. Hva gagner penger oss om vi ikke har god helse?

NB!!Har du kreft : følg  legers råd med hensyn til legemidler og kosthold.

Copyright Bjørn J Øverbye 2016

Disclaimer

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.