Legevitenskapen har lenge erkjent at det er samband mellom kosthold og kreft. Vanlig hvitløk har bevist å kunne redusere risiko for å utvikle ulike kreftformer som blant annet magekreft,tarmkreft og brystkreft.

Hvitløk (Allium sativum) og vanlig løk (Allium cepa) er en av naturens uventede legemidler som du kan kjøpe reseptfritt i dagligvarehandelen eller bønder som dyrker økologisk. Best av alt; du kan dyrke det selv i din egen hage eller blomsterkasse. Bor du i en by og har en terrasse eller ledig areal på taket kan man anlegge en urban hage for å dyrke en av naturens mest fantastiske næringsmidler og legemidler. 

Her er noen interessante forskningsrapporter

20 artikler om forhold mellom inntak av løk og kreft: 19 av disse konkluderte med at løk beskytter mot kreft, spesielt i mage tarm systemet           ( Phytomed. 4(1) ; 79-83, 1997)

Hvitløk er et potent antikreftmiddel både i forebyggende henseende og i begynnerstadiene av kreft. Hvitløk på virker kreftcellene, hemmer deres vekst og regulerer immunsystemet ( Nutr.Res. 10: 937-48, 1990 )

345 kvinner med brystkreft ble utredet for risikofaktorer. Det viste seg at de som spiste minst hvitløk hadde større risiko enn andre for å utvikle kreft. (European Journal of Epidemiology 14(8): 737-47,1998)

41.837 post menopausale kvinner ble overvåket i 5 år for å vurdere farene for å utvikle tykktarmskreft. De som spiste hvitløk hadde 35% mindre sjanse for å utvikle kreft. De som spiste mest hvitløk hadde hele 50% mindre sjanse for å utvikle tykktarmskreft!! ( American Journal of Epidemiology 139: 1-15,1994 )

Konklusjonen av disse rapportene og flere andre som er gjengitt i boken Botanical Influence on Illness av professor Melvyn Werbach og Michael T Murray ND er: Løk og spesielt hvitløk har kreftforebyggende effekter dersom man inntar de i store nok mengder som en del  i et ellers sunt  kosthold.

Copyright  Øverbye 2022

Disclaimer

 

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.