Etter å lest gjennom 343 rapporter konkluderer gruppe på 19 forskere ledet av den anerkjente  britiske professor og forsker Carlo Leifert følgende:Økologiske  kjøtt, melk, grønnsaker og frukt  inneholder mer helsefremmende  antioksidanter og Omega -3 enn samme råvarer fra industrielt landbruk.

Sunnheten på bordet.

For professor  Carlo Leifert og hans forskerteam er  ikke lenger tvil :økologiske matvarer er best for din helse! Konklusjonene kan du lese  i en lenger avhandling professor Leifert og hans 18 medforskere har publisert i  British Medical Journal og British Journal of Nutrition. Dette er seriøs forskning på høy akademisk nivå. Det er ikke forskning utført for penger betalt av matvareprodusenter eller myndigheter som vil forsvare industrielt jordbruk.

I studien undersøkte forskergruppen resultater fra 343 ulike undersøkelser utført i mange land på jordbruksprodukter. De mange studiene ble analysert og ut fra data fra alle studiene konkluderte gruppen med at det er bevist at organisk melk, kjøtt . frukt og grønnsaker har høyere innhold av helsefremmende og sykdomsbeskyttende antioksidanter  og sunn Omega-3 enn i samme råvarer fra industrielt jordbruk .

Studien bekrefter at det høyere nivået av antioksidanter vil virke beskyttende på ulike sykdommer herunder hjerte-kar-lidelser og visse kreftformer .Organiske matvarer inneholder også mindre av det sterkt sykdomsskapende tungmetallet Kadmium.

( NB-Studien har  blitt kritisert av forskere  som av ulike grinner uttaler seg slik at de faktisk i siste instans  motarbeide økologisk jordbruk og naturbevarelse)

Økologisk er uttrykk for omtanke for jorda!

For  moderne tenkende mennesker og bevisste  forbrukere er  forskere som  professor Carlo Leifert en av stadig flere moderne ,økologisk bevssite forskere som gjør valget av  giftfri mat enklere.

Forskere av denne typen som står på naturen, dyrene og forbrukernes side gir oss bevisene vi behøver for å hevde at vi gjør de rette valg  Det beviser at du gjør rett når du vil  vite  noe om økologi og  hever stemmen for miljø-bevarelse i venneflokken og spiser økologisk. Det forteller sine venner at du er et  opplyst, sosialt bevisst,  reflektert  menneske 

Det forteller dine venner  i flokken,i selskapslivet og på Facebook at du tilhører en ny generasjon som tenker  helsebevisst,bærekraftig og trendy , Du er en som omsetter dine idealer i handling. Du kjøper ikke verdiløs junkfood, ned-sprøytet mat,forsvarer  kjøtt/melk og egg fra industrielt /uetisk husdyrhold  eller heier på miljø-ødeleggelser.

Copyright Bjørn J Øverbye 2016

Disclaimer

 

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.