Forskningsnytt: Spis økologisk, mindre sykdommer hevder britisk forskergruppe!

 Etter å lest gjennom 343 rapporter konkluderer gruppe på 19 forskere ledet av den anerkjente  britiske professor og forsker Carlo Leifert følgende:Økologiske  kjøtt, melk, grønnsaker og frukt  inneholder mer helsefremmende  antioksidanter og Omega -3 enn samme råvarer fra industrielt landbruk.

Sunnheten på bordet.

Det rette valg

Det rette valg

For professor  Carlo Leifert og hans forskerteam er  ikke lenger tvil :økologiske matvarer er best for din helse! Konklusjonene kan du lese  i en lenger avhandling professor Leifert og hans 18 medforskere har publisert i  British Medical Journal og British Journal of Nutrition. Dette er seriøs forskning på høy akademisk nivå. Det er ikke forskning utført for penger betalt av matvareprodusenter eller myndigheter som vil forsvare industrielt jordbruk.

I studien undersøkte forskergruppen resultater fra 343 ulike undersøkelser utført i mange land på jordbruksprodukter. De mange studiene ble analysert og ut fra data fra alle studiene konkluderte gruppen med at det er bevist at organisk melk, kjøtt . frukt og grønnsaker har høyere innhold av helsefremmende og sykdomsbeskyttende antioksidanter  og sunn Omega-3 enn i samme råvarer fra industrielt jordbruk .

Studien bekrefter at det høyere nivået av antioksidanter vil virke beskyttende på ulike sykdommer herunder hjerte-kar-lidelser og visse kreftformer .Organiske matvarer inneholder også mindre av det sterkt sykdomsskapende tungmetallet Kadmium.

( NB-Studien har  blitt kritisert av forskere  som av ulike grinner uttaler seg slik at de faktisk i siste instans  motarbeide økologisk jordbruk og naturbevarelse)

Økologisk er trendy og  uttrykk for omtanke for jorda!

Økologisk matkveld med venner er in!

Økologisk matkveld med venner er in!

For  moderne tenkende mennesker og bevisste  forbrukere er  forskere som  professor Carlo Leifert en av stadig flere moderne ,økologisk bevssite forskere som gjør valget av  giftfri mat enklere.

Forskere av denne typen som står på naturen, dyrene og forbrukernes side gir oss bevisene vi behøver for å hevde at vi gjør de rette valg  Det beviser at du gjør rett når du vil  vite  noe om økologi og  hever stemmen for miljø-bevarelse i venneflokken og spiser økologisk. Det forteller sine venner at du er et  opplyst, sosialt bevisst,  reflektert ,moderne menneske og ikke en som driver med strømmen.

Det forteller dine venner  i flokken,i selskapslivet og på Facebook at du tilhører en ny generasjon som tenker  helsebevisst,bærekraftig og trendy o, Du er en som omsetter dine idealer i handling. Du kjøper ikke verdiløs junkfood, ned-sprøytet mat,

forsvarer  kjøtt/melk og egg fra industrielt /uetisk husdyrhold  eller heier på miljø-ødeleggelser.

Du er annerledes: Du er den nye ,tenkende generasjonen!Du stemmer på politikere for hvem miljøet betyr handling og ikke tomt snakk.

Økologisk restauanter blir stadig flere ! Støtt en sunn trend.

Økologisk restauanter blir stadig flere ! Støtt en sunn trend.

Du støtter derfor økologisk ,giftfritt jordbruk.Du kjøper klær av naturfibre laget av mennesker som får skikkelig betalt for jobben.Du liker naturen fremfor TV-skjermen.Du trener, jogger. løfter vekter.Du velger smoothie og juicer fremfor cola of sukker-drikk.Drikker du kaffe kjøper du kaffe som er usprøytet  ,der bøndene får fair betalt og ikke utbyttes.Når du kjøper kjøtt velger du fra høns og dyr som er frittgående. Du velger å støtte dyrevelferds-organisasjonen NOAH og Greenpeace. Du vil ha en levelig planet, du ønsker fred, du ønsker å være en vennav jorda og din neste.

Sett eksempel ved  handling og holdning: Go Green! The New human movement.Del dette og vis at du hører med til den nye trenden.

Copyright Bjørn J Øverbye 2016

 

Disclaimer

 

close

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.

Posted in helsekost and tagged , , , .