Arkitektene bak The New Food Order har et klart budskap: Vi må skifte kosthold nå, hvis ikke vil alle bli sykere og bidra til å opprettholde en matproduksjon som forurenser naturen og bidrar til global oppvarming. Vil du derimot ikke skifte kosthold, kan det være at du må fordi arkitektene arbeider for å påvirke de ulike lands regjeringer til å legge om landbruket slik at det blir som de ønsker. Maten vil bli deretter. Her er fakta til ettertanke.
Her følger en artikkel som prøver å forklare enkelt ved å sitere kilder bygget på fakta og ikke antagelser.
Det nye matfatet enkelt forklart: Det er i flere artikler via faktabaserte kilder forklart hva den nye matvare-revolusjonen som kalles The Great Food Reset eller the New Food Order er. Deres kostholds råd og som har følgende budkamp ut fra revolusjonens egne arkitekter.
- Du skal over tid spise stadig mere vegansk (90%) og mindre animalsk (10%).
- Insekter, bønner, belgfrukter og kjøttimitasjoner laget av genmodifiserte planter, dyrket innendørs (lab grown) skal bli det nye kjøttet.
- Du skal leve fettfattig og planteoljer skal helt eller delvis erstatte animalsk fett.
- Melk, smør og virkelig kjøtt vil forsvinne helt, eller bli en luksus.
- Du skal innta færre kalorier.
Hva er fordelene med det nye kostholdet? Følger du med i media som eneste informasjonskilde synes svaret enkelt: Dette er basert på uavhengig vitenskapelig forskning. Følger du disse kostholdsrådene vil følgende skje:
- Din helse blir bedre.
- Du vil senke din risiko for ulike sykdommer som diabetes-2, fedme, hjerte-kar sykdommer og kreft.
- Når vi har mindre husdyr, blir miljøet reinere, det blir mindre klimagasser og den globale oppvarmingen kan snu.
Er det sant at helsen blir bedre med det nye kostholdet? Problemet med denne type narrativ er at mye av den sannsynligvis ikke er korrekt. Å forklare hvorfor vil kreve flere artikler, men her er noen hovedpunkter.
- Menneske er en omnivor hvis ernæringsbehov best dekkes av en balansert animalsk-vegetabilsk ernæring.
- Det er ikke entydig bevist at animalske næringskilder øker forekomst av sykdommer dersom det inntas i rimelige mengder fra reine råvarer, som en del av et fullverdig kosthold uten raffinerte og prosesserte matvarer og med minimalt eller uten sukker.
- En mest mulig vegansk matseddel er bevist å kunne føre til mangelsykdommer. Spesielt når vi trekker inn at moderne dyrkingsmetoder som monocropping og akvakultur resulterer i planter med lavt næringsinnhold av mineraler og næringsstoffer
Det er altså ingen entydig enighet blant forskere om påstanden at en dramatisk pro vegansk eller vegansk kosthold basert på industrielt landbruk vil bedre helsen hos de som spiser disse produktene.
Er det sant at kjøttproduksjon skader klima? I følge The New Food Order er det sikkert bevist at husdyrhold forurenser naturen og fører til store mengder klimagasser (CO2, Metan og Nitrogen Oksid). Dette vil gi varige skader på klima hvis de ikke senkes drastisk innen få år. Også her er det uenighet mellom eksperter.
- Modellene for å omregne klimagass-effekten av kortlivede klimagasser som metan fra husdyrhold er basert på feilaktig kalkulering og gir derfor høyere (skade)virkning enn hva som er reelt.
- Det er bevist ved måling at man fortsatt kan produsere kjøtt i rimelige mengder og redusere produksjon av klimagasser fra husdyrhold og innen få år få ned mengden med klimagasser med hele 35%.
- Ved bruk å gå bort fra industrielt husdyrhold /plantedyrking og gå over til organisk/ regenerativt landbruk kan man produsere animalia og planter uten skade på naturen og med lavt utslipp av klimagasser.
- Industriell dyrking av planter som New Food Order satser på vil derimot ha store skader på miljø og slippe ut betydelige mengder klimagasser.
Men hvem står da” egentlig” bak The New Food Order ? Hvis uavhengig vitenskap ikke står bak det nye kostholdet og miljøforskningen, hvem står da bak det ? Journalist James Corbett har utgitt en rapport du selv kan laste ned og lese . Rapporten basert på dokumenterte utsagn fra de som faktisk står bak det hele; altså ingen konspirasjonsteori, men hva de som står bak det hele sier om sin egen agenda:
- The Rockefeller Foundation: en filantropisk /investering stiftelse grunnlagt av verdens rikeste familie. Agenda: Arkitekten bak Den Grønne Revolusjon som promoterer GMO/ sprøytemidler/industrielt landbruk ønsker å ha mest mulig kontroll over matproduksjonen i USA og land der de investerer.
- Bill Gates : De samme målsettinger som Rockefeller Foundation. Agenda: Investerer tung i Afrikansk GMO jordbruk og produksjon av kjøttimitasjoner ” fake meat” laget av genmodifisert planter som dyrkes innendørs.
- WEF ; World Economic Forum. En gruppe av verdens rikeste investorer, mediefolk og innflytelsesrike industriselskaper, grunnlagt og ledet av professor Klaus Schwab. Agenda : Å arbeide for overnasjonal styrking av økonomi og landbruk. Schwabs visjon er å fase ut husdyrhold og brødfø verden med proteiner planter og fra insekter.(” Eat ze bug”)
- EAT : en investorgruppe grunnlagt av legemiddelfirma Wellcome , Stockholm Resilience Center ( et underbruk av Stockholm Universitet) og Strawberry Foundation ledet av Dr. Gunhild Stordalen. Agenda : EAT samarbeider med FReSH gruppen som består av de 35 største firmaer i verden innen matvarer, nytelsesmidler, jordbruk, kjemikalier og økonomi for å fronte det nye kostholdet ved forskning (EAT-Lancet rapporten), påvirkning og fremme samarbeid mellom regjeringer og industriforetak. I følge EAT må det nye kostholdet: 90% vegansk/10% animalsk påtvinges befolkningen
- USAID: US Agency (for) Industrial Development; som er den amerikanske regjeringens byrå for blant annet jordbrukspolitikk som arbeider for de samme målsettinger som arkitektene bak The Green Revolution ; dvs mer kontroll over internasjonal matvareproduksjon og bruke matvareproduksjon som politisk virkemiddel..
Hva er det så arkitektene bak The New Food Order egentlig ønsker? I følge James Corbett The Food Report er en målsetting arkitektene har å :” omforme den globale matvareproduksjon” slik de selv har forklart via åpne kilder og media. I rapporten fra The Rockefeller Foundation : Reset The Table 2020 er det også et poeng at investorene i revolusjonen skal tjene penger på den og utøve eierskap over matproduksjon.
Neste artikkel: Et bærekraftig alternativ til The New Food Order og hvordan man kan bidra som enkeltperson.
@Copyright Øverbye 2023
The New Food Order har positive idealer om å legge om landbruket slik at man får reinere klima ,mindre skader på naturen,mindre klimagasser,bedre dyrevelferd ,mer sosial rettferd og et sunnere kosthold.Men alle disse idealene kan oppnås om uavhengige forskere samarbeidet med de små bønders interesseorganisasjoner og de enkelte lands regjeringer ; uten at noen av verdens rikeste og mektige multinasjonale og amerikanske selskaper innen næringsindustri,lanbruk, kjemi og investeringsselskaper , samt investorer som aldri har sett en bonde skal tjene på det.
Dette er virkelig ikke en bra utvikling ! Jeg synes vi bør støtte norsk landbruk og sørge for at de små gårdene får mulighet for å overleve,samt å støtte organisk jordbruk. Man burde i større grad sørge for kunder kunne handle direkte med bonden og omgå de store matvarekjedene som tjener grovt på bondens produkter, mens bonden sjøl ofte tjener lite på sine varer; spesielt de små gårdbrukere med lav produksjon.