Her fortsetter den viktige historien om lavt stoffskifte, diagnoser, bruken av natur thyroid og oppfølgingen av de syke. Vi bringer et lite utdrag fra artikkelen.

Før og etter terapi.

Det legene med andre ord gjorde den gang på 1930 tallet, var ikke de moderne legene begynte å gjøre da de fikk tilgang på laboratorie-tester. Ifølge professor Broda Barnes endret laboratorie-testingen legenes adferdsmønster: Legen tok blodprøver og gav bare nok syntetisk hormon til at blodverdiene av hormoner ble som hos friske, uten å ta hensyn til klinikk.

Tiltroen til laboratoriemedisiner fikk legene ifølge professor Barnes til å behandle blodprøver istedet for sykdommer i den tro at når blodprøvene blir som hos friske så blir alle de symptomer som skyldes hormonproblemene borte!

Å dosere hormoner etter blodprøver og ikke etter symptomforbedring kalles ”titrering”.

Titrering er å tilføre kjemikalier inntil verdien i en væske, her pasienters blod, når en verdi leger har blitt enige om skal ansees som normalt.

Den nye tiden endret derved legers tanker om helse og deres adferd. De eldre legene behandlet pasienter og titrerte ikke blodverdier slik de «moderne legene» gjorde (Barnes 1976) .

Men gjorde ikke fortidens leger da en stor feil ved ikke å kjenne til blodverdiene? Dersom en leges oppgave er å titrere blodverdier var ikke fortidens leger gode leger. Dersom legers oppgave er å forbedre pasienters helse handlet leger fra 1892 da først Mackenzie og så Murray lagde de første NDT produktene rett. For ifølge legers høyeste etikk var deres eneste mål var å bedre menneskers helse.

De handlet også vitenskaplig korrekt-  De behandlet sykdommens årsak,  skadet eller fravær av thyroid-kjertel ved å bruke et legemiddel NDT som inneholdt alle hormoner en normal kjertel lager.

Copyrigth Bjørn J Øverbye 2017

Disclaimer

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.