Hypothyreose-syk, men «normale prøver»? På tide å ta Hypothyreose II ut av skapet?

Hypothyreose type II er kun en del av et større og ikke erkjent problem i debatten på Nettet og mellom leger og pasienter. Les dette innlegget, der forskere går rett til kjernen av hele problemet om de som har like mye thyroidhormoner i blodet som friske, men har helsesvikt slik som de som lager for lite thyroidhormoner. Fenomenet kalles euthyreot hypometabolisme og var før kun kjent av et fåtall forskere. På tide å la avansert amerikansk forskning komme ut av skapet til glede for oss alle, eller kun en motesak for få? (del II). Advarsel: dagens leksjon krever full konsentrasjon, men det du strever med å lære i dag belønnes når vi etterhvert skal la amerikanske eksperter løfte dine kunnskaper oppover.

[restrict paid=true]

 Lær deg det topp eksperter i USA i kan !

Ikke den eneste årsak til lite energi!

Ikke den eneste årsak til lite energi!

Egentlig er verken den vanlige forståelsen av ”lavt stoffskifte” eller den nye kunnskapen som kalles Hypothyreose II [i]vanskelig. Etter å ha lest noen tusen sider av kjente forskere, virker det hele forståelig dersom vi bruker de rette ordene. Eller for å bruke en liknelse: drar du til Kina lær kinesisk og ikke forsøk å snakke engelsk til en kineser som ikke kan engelsk[ii].

Jeg skal nå lære deg hva verdens fremste stoffskifteforskere i USA og Frankrike sier seg i mellom og som du kanskje ikke så ofte hører på legekontorene i Norge, enda! Men fortvil ikke, det kommer. Så vær du i forkant ved å lære deg hva topp eksperter sier for å forklare komplekse forhold på en enkel måte. Se på det som lynkurs i stoffskifte- ”kinesisk”.

Skaff deg begrepene som gir deg mening !

Her er ordboken for deg som er lege og/eller pasient og vil bli som ekspertene i USA[iii]. Det første ordet i din nye kunnskap heter: metabolisme, som betyr: cellenes evne til å utføre arbeid . Metabolisme er derfor et latinsk ord for det eldre og ikke like entydig definerte og dessverre ofte misbrukte ordet ”stoffskifte”.

Det vitenskaplig symbolet for Metabolism er W [iv], for ”work” dvs arbeid utført i løpet av en viss tid. Hvordan oppleves metabolisme(w) ? Som god helse! Hvordan oppleves redusert metabolisme, på legelatin hypo (lav)-metabolisme(arbeidsevne) ? Tenk bilmotor: Hva skjer med bilen dersom de ulike komponentene begynner å svikte ? Alt går langsommere. Slik også med din kropps-motor. Mer enn 50 symptomer[v] på svikt i ulike kroppsdeler er registrert av de amerikanske ekspertene (fullstendig liste over de amerikanske ekspertens oppdagelser blir lagt ut om noen uker).

Hvorfor fryser jeg når andre svetter?

Skru din biologiske klokke tilbake ?

Skru din biologiske klokke tilbake ?

Neste problem: ”indre frost ”. Hvorfor? I følge de amerikanske, tyske og franske forskerne må vi bruke en vitenskap som kalles termofysikk(varmelære)[vi]. dette er et nytt ord, men det er ikke vanskelig å lære eller huske. Vi lovte deg å øke din innsikt i egen og dine pasienters helse (dersom du som leser dette er lege).

Enkel ligning fra termofysikk: Energi omvandles til arbeid + varme.

Et mål for produsert varme er Temperatur. Mindre energi leder altså til lavt stoffskifte og mindre kroppsvarme. I vårt nye språk heter det: Energisvikt leder til hypo-metabolisme og lav kroppsvarme.

Mål din egen energiproduksjon, hjemme!

Mål av kroppsvarme blir derfor et mål for energiproduksjon. Siden varme og arbeid går hånd i hånd betyr mindre varme også tap av cellers arbeidsevne. Professor Broda Barnes oppdaget at ved å måle morgentempen under armen før du går ut av sengen har du et brukbart (men ikke perfekt mål)for hvilende energiproduksjon i kroppen (Basal-metabolisme). Du kan nå slappe av. Vi er ferdige med det verste.

Hvorfor professorer gråter når energien tar slutt.

Alt handler om å lage og anvende energi!

Alt handler om å lage og anvende energi!

Naturen har ingen sympati med svake individer, mennesker med sosial forståelse og empati har det. Moder natur er en ”bitch”.  Naturen går kun etter tre prinsipper: overlevelse, utvikling og formering. Basis for alle tre er energiprisnippet. Kutt ut alle flotte teorier og se det som det er: uten nok energi er du og jeg tapere. Det spiller liten rolle om vi er leger, kjendiser, professorer eller millionærer. Jeg har de alle gråtende på kontoret når energien svikter, er det slutt på ”festen”? Da hjelper det lite med energidrikk, amfetamin eller ”lykkepiller”. Moder natur er i ferd med å kaste deg på livets skraphaug med mindre du lærer deg gamet: nok energi til å få bedre helse og derfra til superhelse.

 

Alt stoffskiftes mor.

Hele gamet er altså sammenfattet i disse to linjene

Pugg formelen:   ”Mine cellers energi gir meg yteevne og varme”.

For deg som er akademiker og liker fysikk [vii]: E = W +Q [viii] [ix].

Du er en biologisk bilmotor.

Er lyset i ferd med å slukne?

Er lyset i ferd med å slukne?

De amerikansk forskerne har brakt stoffskiftedebatten og er nå inne på et nytt spor: å tilbakeføre hele debatten der den skal og må starte, et spørsmål om nok energi. For å skape det rette tankebildet ber de deg se for deg cellene som energimotorer som i prinsipp  er lite forskjellig fra den motoren du har i din egen bil. Vi har brennstoff (glukose og fettsyrer), oksygentilførsel, bensinpumpe (bensinpumpe), bensintank(lever) osv.

Og selvsagt en biologisk girspak som er ditt automatisk nervesystem du ikke kan kontrollere med mindre du har lært visse Yoga-teknikker. Dette er enkelt og flott beskrevet av stoffskifteforsker og tannlege Melvin Page allerede i 1949 i en bok kalt Degenerasjon-Regenerasjon, en bok som i all enkelhet er så fantastisk brukbar at enhver lege burde eie et eksemplar. Vel har tiden gått litt fra en del av forklaringene, men 90% av det som står skrevet tåler dagens kritiske blikk. Page forklarer hvordan vi kan betrakte nervesystemet (forkortet til ANS) som en slags girspak. Vi har et lavgir (parasympatikus) og et høygir (sympatikus)[x]. Er du ”lavgiret” såkalt parasympatikus-dominant går dine mange trilliarder cellemotorer langsommere, selv når…………..

Vi fortsetter  i neste blogginnlegg. Følg med. Følg med.


Disclaimer: Dette er helsejournalistikk og representerer ikke nødvendigvis hva forfatteren selv tenker eller gjør. Du må selv lese og bedømme innholdet av artikkelen. Er du syk, rådfør deg alltid med din fastlege!


Kilder og Litteratur:

[i] Starr Mark :Hypothyroidism type 2, kindle –books, 2005

[ii] Bodenhamer The Users Manual for the Brain Vol I og Vol II, Crown House Publishing, 1999

[iii] Lowe J C: Euthyroid Hypometabolsim fra boken Metabolic Treatment of Fibromyalgia, Mc Dowell pubnl. 200 side 245-93

[iv] Zemansky M : Heat and thermodynamics, Mc Graw Hill, 1968

[v] se fotnote ii side 252

[vi] se fotnote iv

[vii] se fotnote iv

[viii] http://casegroup.rutgers.edu/lnotes/Thermodynamics_lecture.pdf

[ix] Energien det dreier seg om er den elektroniske bindingsenergi mellom aktive elektroner som bindes til fosfor i mitokondriene, W står for arbeid (joule) og Q for varmemengde pr. tidsenhet som måles som kalorier.

[x] Page M. Degeration -regereation, Price Pottenger Nutrition Foundation, 1949
[/restrict]

close

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.

Posted in Diverse, Stoffskifte.