Hva tenker din lege om døden?

Redaktøren i tidsskriftet.no (tidskriftet for den norske legeforening) Liv Ellen Vangsnes som også er anestesilege, hun skriver i tidsskift nr.10 2015 side 135 en lederartikkel om hvordan leger ikke ønsker å dø. Fokus på ikke ønsker å dø reflekterer legeyrkets tilsynelatende underkjennelse av betydning av viten om det å ta farvel med livet her på jorden.

Livet på 1-2-3

blue-owl-7216

FaseI :Tildeling av kropp og bevissthet ved fødsel.Legers kunnskap om fødselsmedisin må sies å være blant verdens beste.De fleste fostere i mors mave kan geleides trygt frem til et kommende liv på planet jorden via fødselskanal eller keisersnitt.

Fase II; Utvikling av kropp og bevissthet i Norge er fortsatt rimelig trygt for de fleste, og mange vil mene blant verdens beste tilbud «for folk flest». Her bidrar legene og legemiddelindustrien samlet med sitt i rikelig monn via helsevesenet. Mange vil mene tilbudet er blant verdens beste for «folk flest».

Fase III: Den siste fasen, forberedelse til avreise og selve siste farvel blir sjelden eller aldri omtalt i legers tidsskrifter eller lærebøker. Det reflekteres også i artikkelen i Tidsskriftet. Redaktøren har kun fokus på hvordan leger ikke vil dø, ingen tanker om hvordan de vil dø basert på kunnskaper om døden. Eller forties kunnskap leger helst ikke snakker om, endog seg i mellom ?

Bør Presten være den eneste som bryr seg om sjelen?

I et slikt samfunn der døden ikke lenger er en del av samfunnets kollektive bevissthet i den grad den fortjener, så blir kunnskapen om å lede mennesker ut av livet en mangelvare. Idag er det stort sett bare kristne prester som har fått rollen som statlig godkjent reisefølge den siste tiden, med autorisasjon til å snakke om det unevnelige: sjelen og det evige livet deretter. Dette kvier leger seg for, fordi det ikke er «vitenskaplig bevist».

Hva tror redaktøren at norske leger tenker om sin uunngåelige død?

armchairUnder de rådende omstendigheter, i et sekulært samfunn med fokus på materialisme, hva tillater leger seg å snakke høyt om når de skal ta stilling til egen avreise fra prosjekt «jordisk eksistens» ? Ifølge redaktøren av landets største premissgiver for legetanker ;stort sett ingen ting av verdi for verken leger selv eller oss annet! Det eneste som synes å være av en viss verdi angår endatil ikke norske leger. Redaktøren har funnet ut at hele 66% av amerikanske leger ikke vil forlenge livet med intensive tiltak når det var klart at det gikk mot slutten. En annen utenlandsk studie forteller at leger ønsker å dø i sine hjem.

 

Leger svarer, men uten å bidra med noe nytt.

deathbediI Tidsskriftet nr. 14 blir redaktøren besvart av tre leger som stort sett sier det samme: I likhet med amerikanske kolleger vil ingen ha livsforlengende terapi. Men ingen av de nevnte leger flagger hva de vet om døden, hva døende pasienter har lært de om døden, hva de har lest om innen forskning på død, hva de selv sier til dødende og deres pårørende. Betyr dette at de ledende talsmenn for legers versjon av fenomenet vitenskap ( = det å vite noe om noe) bevisst har valgt å utelate hva som måtte finnes av erfaringer og forskning på hva som skjer når vi dør?  Kanskje enda mer provoserende for den materialistisk troende: Hva skjer med bevisstheten? Forsvinner  «du», den som opplever, bokstavelig talt når kroppen dør? eller fortsetter «du» å eksistere nå i en annen dimensjon?

Jeg synes disse emnene er såpass viktige at jeg på bakgrunn av debatten i Tidsskriftet har valgt å fortelle om den fortiende kunnskapen om dødsprosessen, bevissthetens videre eksistens og hva som er i vente når alle andre anser at «du » ikke lenger eksisterer. Forskning og erfaring tilsier nemlig at det finnes gode beviser for at…….

Resten av artikkelen blir publisert for medlemmer i MY Health Club. Vil du vite hva som faktisk skjer og hva du har i vente, les det som kommer!


Copyright Bjørn J. Øverbye – 2015


Disclaimer

close

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.

Posted in Diverse, døden, Skolemedisin and tagged , , .

One Comment

  1. It would be interesting to know how you conceive and explain the idea about death.

Comments are closed.