Gir mangel på Essensielle Fettsyrer opphav til ADHD og andre barnesykdommer?

ADHD og beslektede hjerne -uorganiske tilstander stiger faretruende raskt. England steg eksempel foreskriving av ADHD legemidler til barn fra 6000 pr år i 1994 til hele 131.000 i 1999.I  Norge lider 3,5 av 100 barn av medisintrengende-ADHD sykdom. I USA  er tallet  9 av 100  barn ADHD-lidende.

 

Samtidig var bruk av slike legemidler ukjent i Frankrike. Da jeg  var æresgjest ved åpningn av ett av Koreas mest moderne sykehus  i 2002 opplyste legene at  ADHD og bruk av legemidler for slike lidelser ukjent!.

Man må derfor spørre: Hva skjer i et samfunn der en enkelt lidelse øker såpass raskt i blant barn? Økningen har epidemiske proporsjoner ! Når det er en epidemi på gang, må det være ”noe ” som sprer seg. Ulike teorier er fremsatt og om vanlig er ingen teori den eneste rette.Årsakene er mange, men  en forklaring ser ut til å være mer faglig god enn andre og den gir trygg terapi og er evidence based.

Teorien bygger på hva som skjer når barn og voksne ikke får nok EFA ; essensielle fettsyrer.I 1980 startet Brain-meditation--250x300Sally Bunday England Hyperactive Children Support Group. Bunday var en av de første til å se en kobling mellom ADHD og mangel på essensielle fettsyrer (EFA). Observasjonen ble senere støttet av en rekke forskere; en av disse var Alexandra Richardson  ved University Lab ved Mansfields College i Oxford og MA Roos som i 2000 på pekte at underskudd av EFA i maten leder til økning i forekomst av…

Fortsettelsen av artikkelen finner du Mind Your Health Club.

Copyright Bjørn J Øverbye 2015

Disclaimer.

close

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.

Posted in ADHD and tagged , .