Fransk lege vil revolusjonere slanking med bruk av urter.

Den gjengse oppfatning er at fedme skyldes for lite bevegelse og for mye kalorier, men 40 år som lege har lært meg at dette er langt fra sant. En stor gruppe overvektige lider av stoffskifte-svikt som ikke kan kureres med råd fra slankeklubbene. En fransk journalist på jakt etter sannheten mener å ha oppdaget noe mange burde prøve.

En fransk journalist på jakt etter bedre helse.

plantemedisiner BourretEn av de mest spennende bøker om urter i forrige århundre ble skrevet den franske forfatteren Jean Claude Bourret : ”3 Malades sur 4 peuvent etre gueris par les plantes” og utgitt i Paris i 1984. Boken er en samtale mellom Bourret og den franske urtelegen doktor Belaiche. Boken er en interessant informasjonskilde om for enhver som vil løse sine helseproblemer ved hjelp av planter fremfor å bruke syntetisk medisiner. Men hvorfor skal vi bruke planter i stedet for de syntetiske når de sistnevnte blir påstått å være ”vitenskaplig medisin”, mens planter blir sagt å være ”naturmedisiner ” og således antydes eller direkte påstås å ikke være vitenskap? Svarene er mange, men ett er enkelt å gi. Industrifremstilte medisiner har klare begrensinger og en ikke ubetydelige mengde bivirkninger; derfor vil det til enhver tid eksistere en rekke helseproblemer som trenger andre løsninger.

Plantemedisiner viser vei.

MARIETISTELSilybum_marianum01Det viser seg i følge Bourret at plantemedisiner er et slikt alternativ som stort sett er ufarlig og som kan plukkes og lages av personer med kunnskaper om planter uten at de selv behøver å være leger. I Europa er det tradisjon for dette, plantemedisin undervises på en rekke universiteter og høyskoler. Doktor Belaiche anbefaler derfor forfatteren at pasienter stort sett oppsøker urteleger og får rådene derfra og deretter oppsøker ett av mange apoteker i Frankrike som selger medisinske urter og aromatiske oljer. Men han sier også at en del enklere ting kan publikum plukke, blande og lage til selv gitt at de har kunnskaper nok !!.

I boken gis en rekke oppskrifter, råd og vitenskapelige fakta om urter og ett av kapitlene virker interessante for de som sliter med å gå ned i vekt. Doktor Belaiche forteller nemlig at urter og fysiske terapier som kan hjelpe til med vektreduksjon og som brukes i tillegg til et helsefremmende kosthold!!

Oksy- Dermal-Terapi og eteriske oljer aktiverer sløve celler.

I følge  doktor Belaiche er det  viktig å øke cellenes energiproduksjon.

ozonterapiDette kan gjøres ved å tilføre cellene mer oksygen sammen med eteriske oljer som utvider årene og fører oksygenet raskere inn i cellen. Fordi tilførselen skjer via huden kalles metoden Oksy (Oxygen) -Dermal(Hud )-Terapi.

Denne formen for behandling brukes ikke i Norge. Jeg har prøvd å finne noen som gjør det, men enda ikke funnet noen lege som driver med det. Den siste var trolig den geniale ungarske legen doktor Georg Benze i Oslo som nå dessverre er død.

Belaiche metode: Oksy-Dermal-Terapi ble utviklet av franske og tyske vitenskapsfolk og består i at pasienten kler av seg og så setter seg inn i et kammer og blir påført en dusj bestående av vanndamp tilsatt ozon og damper fra eteriske oljer. Hodet er fritt og man innånder elektrisk anriket luft med høyere surstoff innhold enn vanlig inneluft. Innånding av elektrisk anriket oksygen og tilførsel av ozon-anriket luft  tilsatt vanndamp og  eteriske oljer og plante-ekstrakter via huden igangsetter en formidabel økning av stoffskiftet i cellene . Dette bidrar til å fjerne slaggstoffer i vevet som hopes opp fordi cellene arbeider dårlig .

Oksy-Dermal- terapi maskin kan kjøpes på Nettet.

Ozonterapi maskin

Ozonterapi maskin

Hvilke eteriske oljer man  skal bruke ved Oksy-Dermal-Terapi avhenger av flere faktorer og en kan drøfte dette med en aroma-terapeut, det er ikke uten videre noe man selv bør igangsette uten å ha samrådet seg med fagperson. Det er ikke sikkert at så mange aromaterapeuter har en Oksy-Dermal- terapi tank (Også kalt Ozon-terapi -tank ), men vi vil tro at noen av de som driver Spa kan ha slike. På bildet til venstre ser du en moderne ,kommersiell Ozon -terapi tank for hjemmebruk /klinikkbruk. Som det fremgår av bildet er dette en form for terapi som alt brukes av rike mennesker. Under den store A4M messen i USA der jeg foreleste i 4 dager, var det allment kjent at de rike i USA og mange andre land rundt om i verden bruker det norsk helsevesen kaller «alternativ terapi». Kanskje noe til ettertanke, for rike mennesker som vi ha valuta for pengene.

Fedme er ofte en sykdom, ikke bare feil livsstil.

VINFedme er tross alt ikke kun at man spiser for mye, det er også en redusert energiproduksjon i cellene og derved en minsket evne til å nedbryte fett og glukose til energi og samtidig redusert evne til å kvitte seg med avfallsprodukter som lages av cellene i deres normale arbeids syklus.

Du kan lese om dette i boken min: Lavt stoffskifte-endelig forklart slik det skal som er Norges første bok om stoffskiftesykdommer basert på kunnskapen om hvordan cellene i kroppen lager energi og hormonene styrer prosessen).

I tillegg til ionisering og Oksy-Dermal-terapi foreskriver Belaiche følgende urter….. (vil du vite mer les om dette ved å melde deg inn i My Health Club, der finner du rådene og oppskriftene.

Kilde:

Jean Claude Bourret : ”3 Malades sur 4 peuvent etre gueris par les plantes” , Editiones France Epire, Paris,1984

Copyright Bjørn J Øverbye 2015

Disclaimer

 

 

close

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.

Posted in Diverse, Energimedisin, Fedme, overvekt, Ozomterapi, Stoffskifte and tagged , , , , , , .