Overvektig? Les råd fra berømt fransk urtelege!

Den franske urtelegen doktor Paul Belaiche hadde stor suksess med å behandle fedme ved bruk av urter, Oksy-Dermal-Terapi (se forrige innlegg) , sunt kosthold og normal mosjon. Ved hjelp av disse rådene får  75% av alle overvektige tilbake normal vekt innen 18 måneder hevder Dr.Paul Belaiche……

 Fedme som stoffskifteproblem

Bourret intervjuer dr.Belaiche (1980)

Bourret intervjuer dr.Belaiche (1980)

De siste 15 årene har jeg arbeidet systematisk og planmessig for å forstå ,diagnostisere og behandle mennesker med lavt stoffskifte. Stoffskifte kalles på latin metabolisme og betyr i den biologiske virkelighet: cellers evne til å utføre arbeid ,Basis for dette arbeidet er produksjon av biologisk energi i hver enkelt celle. Den biologiske energien dannes ved at cellene enten omdanner frie fettsyrer (FFS) eller glukose  til elektrisk energi .De aktive elektronene festes til fosfat og transporteres ut i cellens ulike deler som det elektro-kjemiske energimolekylet ATP (Adenosin tri-Fosfat). En slank kroppsform avhenger med andre ord av at dine celler kan forbrenne nok glukose eller fettsyrer til at det ikke dannes et overskudd av slike stoffer slik at disse lagres som lagerfett i fettceller for senere bruk.

Fettlagring.

Fettlagring som blir til det fysiske fenomenet fedme er altså et samspill mellom ditt daglige inntak av fett og fatwomanonbikekarbohydrater og forbrenning av de samme næringsstoffene. Inntar du mer enn du forbrenner lagrer du fett og sukker som lagerfett og vekten øker. Spiser du akkurat nok til at forbruk tilsvarer inntak vedlikeholder du vekt. Forbrenner du mer enn du inntar går du ned i vekt.

Forbrenningsøkende tiltak er bevegelse (fysisk arbeid/trening), å fryse (senke temperaturen i oppholdsrommet til 17 grader og du begynner å forbrenne fett ). Men mange mennesker gjør dette og går allikevel ikke ned i vekt! Hvorfor? Våre mange titalls tusen målinger viser at svaret er: cellenes evne til å forbrenne næringsstoffer er redusert i forhold til det normale mennesker har .De har med andre ord en defekt på cellenivå som ikke kan kompenseres for ved mosjon, diett og å senke temperaturen i huset.

thyroid-gland--cancerÅrsakene til redusert celleforbrenning er mange. Her er noen : for liten produksjon av thyroidhormoner ( hypothyreose), for høy produksjon av binyrekortisol ( stress i akutt fase ), mangel på mineraler og vitaminer ( cellemaskineriet vil ikke fungere slik det skal ), glukose slipper ikke inn i cellene og forbrennes ( diabetes I og II) og blir i stedet lagret som fett , forgiftning av cellene slik at deres indre maskineri svikter. Blant mange giftstoffer i naturen kan vi nevne sprøytemidler fra industrielt landbruk, en rekke legemidler slik som betablokkere for hjertesykdom som leder til thyroidhormonsvikt …for å nevne noen.

Tangmel fra Medicmarine.

Naturlig-tangmel_1024x1024Mye mer kan sies om dette, men vi skal nå se på noen urter du kan bruke for å øke forbrenningen. Doktor Belaiche som i sin tid var indremedisiner og en ledende urtelege i Frankrike anbefaler disse tre plantene: blæretang , hagtorn og hårsveve.

Blæretang eller for så vidt tang i enhver form inneholder jod som er nødvendig for å lage thyroidhormoner som er alle cellers gasspedal. Vi har tatt mer enn 500.000 enkeltanalyser i de årene jeg har vært lege og de siste årene har jeg tatt nærmere 1000 jordprøver av mennesker med overvekt ,utmattelse og hypothyreose.80% av disse har ikke nok jod i kroppen vurdert etter den standard WHO setter for jod- behov for barn og voksne. Årsakene er mange; men en klar årsak er at moderne mennesker har dårlige kostvaner og spiser for lite jod-holdig mat. Siden Norge er det eneste landet i verden som forbyr salg av medisinsk jod til innvortes bruk (Ingen vet hvorfor ) er den nest beste kilden for jod tangmel . Det beste produktet jeg har funnet hittil er Tangmel fra Lillesandsbedriften MedicMarine (www.medicmarine.no ).2-3 kapsler pr dag bør rekke.

Hagtorn for bedre hjertehelse.

hagtornDen andre urten doktor Belaice anbefaler sine pasienter er :Hagtorn (Craetegus ). Hagtorn er en plante som  er vitenskaplig dokumentert å styrke  hjertet og å øke blodsirkulasjonen .Den kan kjøpes hagtorn –essens i flytende form, men igjen er Norge det eneste land i verden der det er forbudt å selge Hagtorn-essens . Årsaken er underlig nok at essensen er laget med sprit og bare Vinmonopolet har lov å selge sprit og siden Hagtorn er en legeplante vil ikke Vinmonopolet selge den. Men når det er sagt: Vinmonopolet selger gladelig Jägermeister og Chartreus likør som begge er urtemedisiner . Jägermeister inneholder hele 56 ulike medisinplanter som skal bedre fordøylesen.

 Chartreuse  på sin side inneholder 130 urter i, med den forskjell at disse legemidlene i sin tid ble ettertraktet som nytelsesmidler fordi man pleide å ta de til mat for å bedre fordøyelsen. Over årene ble det slik at vertshus og restauranter serverte disse legemidlene til alle gjester sammen med fet mat og derved ble medisiner til nytelsesmidler.

plantemedisiner BourretChartreus har også en annen historie. Det er et potensmiddel som mannlige gjester pleide å innta for å ha en hyggelig kveld. Vinmonopolet selger derfor i dag urtemedisiner uten å ha noen skrupler for dette; bare ikke Hagtorn som av eksperter regnes som et utmerket middel for å bedre hjertehelsen og derved sørge for å styrke hjertefunksjonen som belastes når man har overvekt. Logisk!!

Hårsveve for bedret nyre-funksjon.

hårsveve-hieracium_pilosellaDen siste urten Hårsveve (Hieracum ) brukes fordi den har en nyreaktiverende effekt som er mer skånsom enn vanlige vanndrivende legemidler. Hagtorn og Hårsveve tar derfor i følge doktor Belaiche hand om de to andre komponentene av overvekt ; overbelastning av hjertet og ansamling av vann i kroppen (som bidrar til ytterligere økt vekt ).

I følge statistikker ført av Belaiche over mange år når 75% av alle overvektige som spiser for mye og beveger seg for lite nprmal vekt ved å endre kostholdet, mosjonere mer, bruke Oksy-Dermal-Terapi og urter. 25% blir ikke normalvektige fordi de i følge bjørnenleskBelaiche heller ike ønsker å gå ned i vekt. For å nå stabil vekt tar det ca 18 måneder. Dette er tiden det tar før fettceller går tilbake til normal størrelse. Dramatisk og hurtig vektreduksjon ved  er i følge denne tenkemåten dømt til å mislykkes og den eneste effekten over tid er at de som spiser slik ikke tar hand om hele kroppen, men kun i en del av problemet .Kundene av slike kurer må derfor gjenta kurene over tid og det høye innhold av proteiner og fett i lavkarbo og ketolysekuren er i seg selv en belastning for kroppen hos et normalt menneske.

Copyright Bjørn J Øverbye 2015

Disclaimer

 

close

Registrer deg for å motta varsler om nye innlegg rett til innboksen din.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.

Posted in Diverse, Energimedisin, ernæring, Fedme, hypothyreose and tagged , , , , , , , , .