Selvhelbredelse: Fra behandling til handling!

Share
Print Friendly, PDF & Email

Kan du spise og trene deg frisk uten piller ? Er det mulig å påskynde selvhelbredelse med asiatiske metoder som Yoga og Chi Gong? Har vitenskapen laget maskiner som utsender energibølger som likner de kroppen selv lager for selvhelbredelse og derved klart å imitere mekanismene bak selvhelbredelse?Finnes det naturlige metoder  som gir deg økt evner til å motstå og bli bra av infeksjoner? En serie om selvhelbredelse. del 1

Vitenskapen ligger foran legenes hverdag.

Back from the  future

Back from the future

Dagens naturvitenskap ligger allerede mange tiår foran det helsevesenet har råd og muligheter for å anvende i en travel og lite fleksibel hverdag. Vitenskapens pionerer har for lengst flyttet grenser for erkjennelse og trengt stadig dypere inn i mysteriene som ligger ak det vi kaller liv, tanke og intelligens. Mens leger fortsatt må jobbe med et begrenset utvalg kjemiske stoffer, kirurgi og psykisk nødhjelp innenfor et system kalt New Public Management ,har vitenskapens pionerer for lengts gått forbi disse grensene og begynt å forstå en av livets største gåte: selvhelbredelse !!. De har nådd stadiet der man ikke lenger studerer skadene virus, bakterier og gifter gjør på kroppen; men hvordan kroppen overvinner mikrobene og selvhelbrede skadene de fremkaller! Der jakter på og har funnet nøkler til det evige gamle visdomsord: Legen behandler, men naturen helbreder (seg selv)

4 milliarder år med eksperimenter har gitt resultater!

Mens moderne legevitenskap bare kan skryte på seg snaue 200 år, har levende organismer fra de første bakterier og virus frem til dagens mange dyrearter (herunder menneske-dyrene) eksperimentert med naturlovene i 4 milliarder år og løst gåter legevitenskapen, fysikken og kjemien kun har sett de første konturene av. Og hva mener pionerene blant vitenskapsmenn å  ha realisert som legene ennå ikke kan benytte ?

Stopp denne avviklingen av helse !

Stopp denne avviklingen av helse !

Men leger lærer at kroppen består av celler som styres via DNA; har pionerene tatt ett steg lenger; de har studert hvordan cellenes enkelte molekyler er satt sammen av atomer  og hvordan disse vibrerer med frekvenser som beskrives av kvantefysikkens likninger. En av de fremste forskerne på dette området professor Dejan Rakovic har nylig klart å bevise at energiene i kroppens nervesystem, celler og organer oppfører seg helt i tråd med de grunnleggende lovene for kvantefysikk som ble beskrevet av fysikere som Werner Heisenberg, Erwin Schrødinger og Albert Einstein ! Levende vesener er derved bevist å være en forstørret utgave av de samme lover som gjelder for atomenes indre. I følge musiker og matematiker Richard Merrick er atomene og kroppens enkelte deler anordnet etter geometriske mønstre som kan forklares med matematiske modeller fra musikk.

Asias kultur ligger titusner av år foran oss.

Merkelig nok er ikke denne erkjennelse er ikke ny! I Asia har man i mer enn 5000 år gjort de samme erfaringene ved studier av kroppen og sinnet og naturen. De har arbeidet med direkte erfaringer av bevissthet og hvordan man med sin egen vilje kan kontrollere kroppens energier. Metodene kalles under ett Yoga i India og Taoisme i Kina. I disse praktiske treningssystemene finnes ulike metoder hvis hensikt er å utforske de ulike grader av bevissthet og de ulike grader av hvordan man behersker kroppen fysisk og dens energier; de de kalte Prana/Qi ,men vi i mangel av andre begreper kaller elektromagnetisk energi manifestert i biologiske vesener. Deres erkjennelser likner forbløffende nok på det våre fysikere har omtalt med avanserte matematiske formler.

Trening er nøkkelen til all suksess.

Ta kontroll,nå!Tren-tren-tren.

Ta kontroll,nå!Tren-tren-tren.

Ved å trene kropp ,sanser og sinn kunne disse menn og kvinner som trente  fysisk og mental kontroll fra barnsben av ,undervist av kompetente lærere, etter hvert beherske sin egen tanke og egen kropp og utføre bedrifter utrente og uopplyste feilaktig har beskrevet som ”overnaturlige” eller endog ”mirakler”. Men disse antatte mirakler er i bunnen og grunnen kun resultat av trening og bare ”enestående” fordi utrente ikke kan gjøre det samme.

Slik sett finnes det ingen mirakler eller overnaturlige fenomener; det finnes kun fenomener som enten er forstått og behersket eller ikke er forstått eller behersket ,men som manifesterer seg på tross av menneskets begrensede natur fordi de er naturfenomener.

Fra offerrolle til selvbeherskelse.

Når noen ved trening og forskning lærer seg å beherske kropp og sinn i energiene i kroppen blir det for disse en dagligdags fenomen, mens utenforstående mener det er paranormalt og skeptikere mener må være en form for trylleri eller bløff. Selvsagt er mange utrente sjarlataner som kan imitere den ekte vare, men det er ikke det sammen som at ekte vare ikke finnes! Har man innsett dette kan man i neste omgang vie tid til å prøve å forstå hva ekte vare kan være.

Hva er så mer naturlig enn å følge instruksjonene Yogier, Taoister og deres moderne venner i mange land, bruker og se hva det fører til? Heldigvis for oss finnes det slike treningsvillige personer. Et eksempel er interessen i Vesten for verden for den årtusen gamle asiatisk Yoga /taoisme metoden som kalles  pranayama. Metoden gjør at man kan styre det automatiske nervesystemet og endre hjerterytme ,blodsirkulasjon og kroppstemperaturen og derved utholde ekstrem kulde uten klær. De beste utøverne kan tåle lave temperaturer over lang tid ,noe som ellers ville ha forvoldt utrente personers snarlige død. Dette er en av eksemplene på hva Yogier forstår med å kontrollere livsenergi med tankens kraft.

Til 7060 meter iført bare sko og kortbukse beviser sinnets kraft over materien.

Ultimat kontroll!!

Ultimat kontroll!!

Jeg vil anbefale at man leser om Wim Hof fra Nederland som har klatret til 7060 meter (toppen av North Column) på Mount Everest kun iført kortbukse, sko og eller ingen klær. Hof har i dag 21 Guinness rekorder, blant annet å være nedsenket i is i 72 minutter. Men hvor har han lært slike evner ? Fra treningens -manualene til Yogier og Taoister som for årtusener siden lærte å utholde ekstrem kulde av ren nødvendighet fordi de levde i avsidesliggende deler av Himalaya med lite tilgang på trær for å tenne bål om vinteren…

Dagens sitat: «Ta vare på egen helse,før du må la andre ta vare på deg«

(NB. Wickipedia har lagt ut feil informasjoner om Wim Hof`s bedrifter,les derfor hans biografi:Becoming the Iceman)

Vil du lese mer må du melde deg inn i My Health Club.Der er resten av artikkelen og kildene og bøkene og metodene.

Copyrigth Bjørn J Øverbye 2015

Les som alltid vår disclaimer

 

Share
Posted in Diverse, Energimedisin, Infeksjoner, Kosthold, Naturmedisin, Økologi, Personlig utvikling, Stoffskifte, Trening, Urtemedisin and tagged , , , , , , , , , , , , , , , .

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.