Råd fra berømt millionær om veien til rikdom og suksess!

Share
Print Friendly, PDF & Email

Hva skaper personlig suksess ? Verdensberømt millionær, musiker, forfatter og filantrop Mark Comer har noen råd alle kan lære av. Comer har også funnet en læremester som er tilgjengelig, en som er der for alle mennesker som ønsker svar!

Den Tilfeldige Guru.

Annerledes millionær?

Annerledes millionær?

Den 22 mai hadde jeg den unike anledningen til å være en av hovedtalene på et seminar i Polen  på en kongress for ernæring. En av de andre hovedtalerne var forretningsmann, filantropen og forfatteren Mark Comer som nylig har utgitt boka Accidental Guru (Tilfeldighetenes Læremester).

 Mark Comer er en hardt arbeidende person med et åndelig syn på livet som har jobbet seg opp fra lite til mye og personifisert den ”amerikansk drømmen” , skapt i en tid da den amerikanske drømmen hadde harde tider. Mark Comer´s historie er derfor en historie på tross av rådende forhold i dagens USA og en som mange bør lytte til.

I følge Comer kommer det bare en eller to gode sjanser i løpet av et liv til å gjøre noe stort ut av livet! Når sjansen er der sett deg et mål og jobb så for å nå målet. Det som driver deg fremover er lidenskap for å virkeliggjøre målet. Comer sier: forvent deg at veien frem er full av hindringer og problemer, fordi du må lære mens du går. Det er ingen rettlinjet vei til suksess.

Det som gjør at du skaper din suksess/og når ditt mål er troen på at du av alle mennesker kan klare dette.

De tre lover for suksess.

I følge Comer er det tre ting som vil hjelpe deg fremover.

  1. Din personlige historie. Hva du har klart hittil i livet. Skal du selge et produkt må du av alle ha hatt nytte av produktet. Skal du selge et produkt som forbedrer menneskers helse må du vise til hvordan dette produktet har bedret din allmenne helse. Det nytter ikke å reise rundt å selge noe som du sier hjelper andre dersom det ikke har hjulpet deg.  Har det jeg råder andre til å gjøre vært prøvd av meg selv og bevist sin nytte i mitt liv? Dette må sies å være den mest universelle lov av alle:  Kan jeg ut fra egen erfaring stå inne for det jeg sier?
  2. Utdann deg selv: Hele livet er en lang utdannelse. Vil du selge noe vit stadig mer om det du selger. Også dette rådet er fint for de som vil eller lever av å hjelpe andre. Alle bør hver dag lære litt mer om det de gjør. Sett derfor av 30 minutter hver dag til studium. Det gale ordtaket : Den som anser seg ferdig utlært (en mester) er ikke utlært, men ferdig! Det finnes ikke noe sluttprodukt, noen gylden standard, en sikker have der den kloke og vise kan hvile. Når du når ditt mål innser du bare at det var foreløpig bygget på den tro du hadde når du startet reisen.
  3. SDP : Når du har lagt en plan for å nå målet: Start Din Plan og sett den ut i livet! Bare du kan virkeliggjøre din plan.

Hva mer bør man gjøre i følge Mark Comer ?

Hjelp andre og du får selv hjelp!

Hjelp andre og du får selv hjelp!

Hvilken andre råd hadde Mark Comer å gi den som vil ha suksess?

  1. Tenk på andre mennesker på veien mot suksess. Vær vennlig og hjelpsom. Den som bare tenker på egen suksess og går over lik mot målet kan bli rik og berømt, men ikke så rik og berømt som den som underveis hjelper andre.
  2. Finn noen du vil hjelpe. Sett av penger regelmessig til et veldedig prosjekt du har sikkerhet for mottar dine penger til beste for de som trenger hjelpen. Hvis du bare søker suksess uten omtanke for andre vil du bli et dårligere menneske enn da du startet veien mot ditt mål
  3. Tenk ikke bare på din nære familie, tenk på samfunnet. Bidra noe til samfunnet også.

Vi hører så ofte at amerikanere er selvopptatte suksess-søkere som valser gjennom verden på vei etter profitt. Det gjelder ikke bare i Amerika, også vårt samfunn har nok av slike; men det finnes andre amerikanere og nordmenn og for den saks skyld andre typer mennesker over hele kloden som tenker som Comer. Det er denne typen mennesker som bringer samfunnet fremover. Sikter du mot å bli berømt og rik ved kun å strebe kun for deg selv er det lite å hente etter hvert som årene går.

Boken om Læremesteren som alltid er der for deg!

Veiviser til selverkjennelse

Veiviser til selverkjennelse

Vil du lese mer om Mark Comer’s liv og filosofi; les hans bok Accidental Guru som handler om den alle kloke,vise og mestere har erfart som den eneste måten å lære på: Lær av egne feil! Boken inneholder 100 lærdommer hentet fra den største læremester i universet: du selv når du innser dine feil og vil endre deg til noe bedre.

Copyright Bjørn J Øverbye 2016

Disclaimer

 

Share
Posted in Diverse, Livsfilosofi.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.