Fra en homoøpat´s hverdag:Erfaringer og forklaringer.

Share
Print Friendly, PDF & Email

 

 I 200 år har homøopatien hatt en  plass i  alternativ lege-kunst og vetrinær-medisin til glede for mange mennesker og dyr! Mange sier de blir bedre av homøopati  ,mens kritikere hevder at metoden er virkningsløs og mangler en logisk forklaring.Dagens gjesteskribent: Homøopat Øivin Bechen fra Tvedestrand som har sendt oss dette innlegget er av en helt annen oppdatning!

En utfordring!

S Hahnemann:oppdager av homøopati

Fra tid til annen får vi homøopater bebreidende spørsmål fra enkelte pasienter: dere kan jo ikke forklare hvordan disse pillene virker ??Hva svarer vi homøopater våre pasienter da da ??Til å begynne med følte jeg, at jeg i min praksis ble svar skyldig , og at jeg måtte grunne litt på nettopp dette .

 

Jeg tror jeg fant en løsning

Etterhvert fant jeg en løsning som jeg tror kan være verd å dele med mine kollegaer , for denne påstanden om at ingen har kunnet gi noen vitenskaplig forklaring på homeopatien, dukker jo opp av og til, også i vår egen litteratur . Selv vår egen store guru George Vithoulkas mente at ingen kunne forklare hvordan dette egentlig virket, men han håpet at noen i framtiden ville kunne avdekke denne gåten. (men ingen har vel vært mer ` sterk i troen ` enn han .)

Jeg fant derfor ut at jeg på ethvert førstegangs intervju var nødt til å kunne gi en forklaring , – og jeg tror jeg fant en slik.

Historien om en migrene-syk.

Fortynnet medisin

Bakgrunnen var en pasient som hadde forferdelige migrener og drømmer om branner og ulykker som jeg ut fra Repertoriet (Resept handboken for homøopater)kunne behandles med en fortynnet oppløsning med Magnesium mur  .

Jeg ga henne Magnesium mur D30 (D30 : 1/10 nopplsning fortynnet 30 ganger ) oppløst i en flaske med en oppløsning av 20 % sprit og renset vann, slik som jeg hadde lest det skulle gjøres i følge oppslagsverket for homøopater kalt: Organon ,videre beskrevet i §246 -247 og 248. Denne pasienten tok så en forsiktig sniff av denne flasken og gikk ned til Tvedestrand sentrum. Der fikk hun et forvarsel om migrenen ,og begav seg hjemover. Hun hadde akkurat fått låst opp inngangsdøren da migrenen slo til for fullt, hun landet på dørstokken og ble liggende der i to timer før hun klarte å krype seg inn på sofaen. Morgenen etter forsvant hele migrenen, og har aldri kommet igjen.!!

Homøopatisk midler virker om man lukter på de?

Oppmuntret av dette gjennombruddet gikk jeg naturlig nok over til denne metoden , og jeg har aldri etter dette gitt homeopatmidler i pilleform , men alltid gitt pasientene midlene oppløst i vann og sprit i et 10 ml pilleglass som de bare skal lukte på . Ved førstegangs konsultasjon spør jeg dem om de ønsker en forklaring på at noe så lite som å lukte på en medisin kan virke ? (I de siste 30 årene har bare et par av dem sagt nei.)Jeg viser dem da et aurabilde som henger på veggen av meg selv ,og et Kirilian-foto av homeopatmidlet Pulsatilla i farger , og jeg spør dem da .

« Er det vanskelig å forstå at homeopatmidlene rett og slett er magnetiske og at de virker på kroppens eget biomagnetiske felt, som faktisk er synlig på et Kirilian-foto?» — Til dags dato har ingen kommet med noen innvendinger , og jeg merker at de liker denne forklaringen fordi den er så enkel .

Kan kvantefysikken gi oss svar..?

Når det gjelder oss selv og vårt fag kan vi jo gjerne fortsette å gruble på dette . Problemet med å forklare homeopatien ut fra fysikkens lover ligger jo bare i at vi må bevege oss fra konvensjonell mekanisk fysikken og inn i  kvantefysikken som studerer atomenes partikkel/bølge-natur, – Da mener jeg at brikkene faller på plass!!

Tenk deg en bølge som beveger seg på vannet , og at en like stor bølge beveger seg mot den. Hva skjer når de møtes ? De fleste vil nok synes det er logisk å tro at det må resultere i en dobbelt så stor bølge, men det skjer ikke . Når de møtes ødelegger de hverandre , og det blir blikk stille, det går i null.

Er det ikke det samme som skjer i våre kroppers biomagnetiske felt . (eller si aura ) En mislyd eller en falsk tone i ”dynamis” ( se Organon § 29 ) forårsaker en sykdom , og vi sender en falsk tone i form av en magnetisk impuls fra homeopatmiddelet etter den ( som Hahnemann utrykte det ), og disse bølgene utslukker hverandre , – og kroppen begynner selv å rydde opp i problemene . ( dvs. symptomene begynner å gå i revers , for så å forsvinne , -helt i følge homøopat dr. Herrings lov)

Hvordan lage et homøopatisk middel.

Men hva er det i virkeligheten som skjer under framstillingen av homeopatmidlene ?– Fabrikken putter en dråpe mortinktur opp i en flaske med renset vann og rister den kraftig. (100 slag mot en bok ) Mortinkturen har sitt eget magnetfelt som induseres i vannet, akkurat slik som skjer når en magnetstav blir ført fram og tilbake forbi en spole i en dynamo. ( når den står stille blir det ingen strøm i spolen ) Dette magnetfeltet blir igjen i vannet og ` `huskes` der. (vann er et utrolig spesielt medium , som det er skrevet bindsterke verk om ) Det blir igjen omtrent slik som magnetiske kvanter blir igjen i et bånd i en båndspiller og blir `husket` der. Vi kan spille av båndet om og om igjen, fordi disse magnetkvantene `huskes `av jernmolekylene i båndet.

På samme måte kan en ta homeopatmidler som er framstilt på den kjente homøopat Doktor Kents tid og de virker fremdeles. Magnetfeltet fra mortinkturen eller hva det måtte være av salter eller metaller er lagret i disse sukkerpillene som er blitt fuktet med vann fra en slik risteprosess . (eller si en dynamisering prosess )

Hvorforn protesterer de «lærde» ??

Hvorfor skulle vi egentlig forklare noe mer ? Hvorfor nekter de lærde i fiendens leir å godta disse enkle sannheter ? Og hvorfor sier de om og om igjen at vårt fag ikke kan forklares ? Hvis noen skulle nekte å tro at en kan ta opp en mobiltelefon fra lommen og snakke med et menneske på den andre siden av Atlanterhavet er det jo bare å demonstrere det .

Kan ikke vi også gjøre noe liknende ? Vi kan jo bare si til en slik skeptiker at han bare kan prøve disse totalt virkningsløse sukkerpillene selv. Ta et glass av et eller annet middel ,( hva som helst ) og be ham ta noen piller hvert femte minutt. Utlov så en belønning på tusen kroner om han klarer å stå på beina etter et par timer slik. Hvis du bruker D eller C skalaen bør du få ham til å undertegne et papir som sier at han gjør dette på egen risiko .( Bruker du LM potenser behøves ikke dette da de har en mye raskere og mildere virkning, og noe antidot behøves heller ikke.)

Ingen atomer tilbake i oppløsningen,likevel effekt!

Du kan tilby et middel i for eks. D30. Det er langt over Avogadros tall , dvs. at ingen atomer fra utgangsstoffet er igjen. Da må det jo være helt ufarlig. Sjansene for at noen tør å prøve dette er liten. Hvorfor ? Kan det være at motstanden ikke skyldes mangel på innsikt , men rett og slett uvilje og frykt for konkurranse ? Det siste er mest trolig, og derfor bør ingen av oss sette seg ned foran formannen i den Norske Legeforeningen med uskyldsblå øyne og prøve seg med noen oppriktige forsøk på å overbevise om homeopatiens virkemåte.

Krigen mot  homøopatene…..

Hva ville skje hvis noen skulle lykkes med å overbevise myndighetene om at homeopatmidlene virker ? Jo , akkurat det som vi har opplevd de siste par årene. Først TV programmer i beste sendetid som Folkeopplysningen , som direkte latterliggjorde all alternativ medisin. Programmet hadde den forventede virkning. Mange alternativer merket påtagelig mindre pasienttilgang , og mange måtte gi opp.

Dernest følger vanvittig dyre godkjenningsregler for homeopatmidler, som er ment å kvele produsentene , og dernest homeopatien . Så følger importforbud for alle midlene og til og med er et forbud mot all privatimport iverksatt. Da har de klart det den Amerikanske legeforeningen klarte i 1920 årene i USA. Det var hele 50 skoler i homeopati på begynnelsen av det nittende århundre, alle ble kjøpt opp ,- og lagt ned , og alle leger som også brukte homeopatmidler ble truet med eksklusjon.

I dag er homeopati nærmest et fremmedord i USA. De klarte det med glans ”over there ”for hundre år siden , – nå er det vår tur, – og kanskje har vi bare oss selv og takke , med våre idiotiske forsøk på bli godkjent og komme inn i varmen til skolemedisinen.

Uten homeopatmidler er vi sjanseløse , — eller hva ? –Er vi egentlig det ? Ikke hvis vi tar i bruk det homøopatiens oppdager Samuel Hahnemann kalte min nye og fullkomne metode . Vi bør huske at homeopatien slik Kent underviste den var enerådende i USA hadde kun femte utgaven av  Hahnemanns  hovedverk Organon.

Hahnemann`s siste notater

S Hahnemann:oppdager av homøopati

Jeg for min del har sjette utgaven med det Hahnemann utviklet i de siste 15 årene av sitt liv. Der har vi et helt spesielt tillegg , nemlig om plusspotenseringen og minimum dose som er omtalt i § 246 – 247 – og 248. Denne metoden ser ut til å ha gått de aller fleste av oss ` hus forbi `.

Dette med minimum dose må ikke forveksles med potens, det er å bringe dosen ned til det absolutte minimum. Selv putter jeg noen piller av det middelet jeg vil gi pasienten opp i flasken og slår den med 10 kraftige slag mot en bok, mens pasienten ser på . Så gir jeg pasienten flasken og ber ham/henne ta av korken og holde den 10-20 cm fra nesen og puste helt rolig , og vente til han kjenner en aning av lukt og sette på korken. Dette er minimum dose!! Fordelen slik jeg ser det er da at nærmest alle pasienter vil reagere med en forverring først og deretter vil en bedring komme for alle.

Det å gi 3-4 piller i munnen er nærmest som en granat å regne for en veldig stor del av pasientene, og livskraften deres vil ikke ta imot impulsen. Og husk at en pasients aura(energifelt) kan være 1000 ganger mer sensibel enn en annens.

Samtale med den syke er viktig

Vi kan da bare ta opp en riktig anamnese ved førstegangs besøk, og konsentrere oss om hva som trengs mest å få forbedret.

Vi vet at 50% av alle ekteskap ender i skilsmisse , og enda verre er det for andre samlivsforhold. Så hva kan vi ikke da utrette med bare middelet Ignatia. Vi kan løse opp en mengde indre spenninger i en stakkars kropp, uten tanke på noe symptomer.(og alle vil få litt bedre pust )

Fortynnede mineraler har uventet god effekt!.

Vi vet også at vi har en fullvaksinert befolkning , og barna våre får jo hele 10-15 forskjellige vaksiner før de når ungdomsskolen. Formalinen i vaksinene skader nyrene og triomersalen (kvikksølvet) samler seg i tarmslimhinnen ,milten og/eller hjernen.

Tenk etter hva vi kan utrette med bare midlene Thuja og Mercury. Alle vil få en reaksjon og en bedring, ved minimum dose.

Eller ta de 12 Celle-saltene (Mineraler) , i følge  sin oppdaget Dr. Schüssler kan  påvirke kjemien i kroppens celler. Jeg bruker to og to av gangen , og er mang en gang blitt overrasket over resultatene. Derved kan man i følge mine personlige erfaringer med bare 6 konsultasjoner oppnå en klar framgang i helsen til de mest håpløse kronikere . Bare glem symptomer, og konsentrer deg om å få til forbedringer i pasientens helsetilstand/sykdomstilstand er hva jeg ser som viktig.(det er jo det eneste vi etter loven har lov til , – å understøtte pasientenes egne selvhelbredende krefter )

ADHD terapi med homøopati!

Eller ta Phosporus , Magnesium-Phos ,og Kali-Phos, – med dem kan du `fikse` alle søvnproblemer . ( samt ADHD ) Med Iodum kan du reparere alle problemer med skjoldbruskkjertelen, bare du gir middelet i minimum dose. Slik kan du fortsette med det vi homøopater kaller Polykrestene;midler med vidt spektrum av effekter.

Farvel til homøopati i Norge for alltid ?

Myndighetene tror nå at de endelig har gitt homeopatien i vårt land dødsstøtet. – Men har de det ?? – Ikke hvis vi går over til Hahnemann’s (200 år gamle) – nye og fullkomne metode .Vi kan ha et 2 grams LM potens pilleglass i 10-20 år , hvis vi bare får hamstret inn nok før forbudene blir effektive. Det tar litt tid før vi kan få metoden inn `i fingrene ` men med all den kunnskapen vi har ervervet oss med utallige kurs , blant annet med den berømte greske homøopaten George Vitoulkas , skulle omstillingen kunne gå svært så lett. Midlene kan vi bestille på nettet og få tilsendt som vitaminer, det er per dags dato ikke forbudt.

Kanskje trengte vi homeopater denne nesestyveren; – at våre midler blir forbudt av de ansvarlige myndigheter. Dette blir nesten som det Kents disipler opplevde. De så at ca 20 millioner menn mistet livet i skyttergravene i Europa i første verdenskrig. Tall på sårede og skadede både fysisk og psykisk finnes ikke. Dernest fikk soldatene , som overlevde krigen vaksine mot influensa før de ble sendt hjem.

Homøopati mot influenzasyke virket!!

Så fulgte Spanskesyken (som var en influensa epidemi) som tok mellom 50 og 100 millioner liv over hele verden.- Dette var de midt oppe i ,og de må ha undret seg , kanskje mer enn vi som bare ser dagens sykdomspanorama på nært hold, med ikke annet enn : ME, MS , KOLS, – ADHD – diabetes osv. Vi blir også møtt med forbud, denne gangen mot de `totalt virkningsløse midlene ` som vi kanskje kunne ha hjulpet folk med.

Er verden akkurat den samme på denne fronten som for 100 år siden ?

Kanskje vi også burde innrømme at våre egne store guruer (velmenende nok ) har ledet oss vill , de burde ha skjønt at symptomene som dagens sykdommer kommer opp, med ikke er noe verd å repertorisere med . De kunne brukes på Kents tid , men ikke i dag , etter omfattende bruk av vaksiner , antibiotika og kortison ,- da kommer alle symptomer ut forvrengt,- de kan rett og slett ikke brukes i det hele tatt for å finne rett middel. Vi må derfor se på dagens sykdommer fra en helt annen vinkel .

En vei fremover?

Men hva kan vi gjøre i dagens situasjon med et fag i sterk motvind? Vi må enten legge ned , eller gjøre som homeopatlegene (for det var det de var) gjorde i USA etter all motstanden . De gikk `under jorda ` , de fortsatte , men i det stille. Vi er ikke avhengig av at produsentene og leverandørene av homeopatmidler fungerer , vi kan fortsette uten det, — hvis vi lærer oss det Hahnemann kalte :Min nye og fullkomne metode.

Copyright Øivin Bechen 2017  www.bechen.no

DISCLAIMER

Vår kommentar:  Alle som beviselig kan forbedre livskvaliteten til planter ,dyr og mennesker ønskes velkommne til å dele erfaringer; selv om metodene av noen ansees som alternative eller «kontroversielle».Vi overlater leserne til å bedømme det de leser ;men ønsker selvsagt at våre oppvakte lesere ikke fordømmer, men i stedet søker kunnskap om det de før ikke visste nok om.

Bjørn J Øverbye 2017

Share
Posted in Homøopati and tagged .

Legg inn en kommentar