av Bjørn | aug 15, 2023 | Diverse
En kortfattet oversikt over ulike fett-typer som finnes i kjøtt, fisk ,alger og planteoljer.Print ut og ta med på neste handlerunde. Type fett Hjerte-Kar-sykdom ,blodpropp og slag Diabetes-2 Betennelser´ Viktigste kilde Animalsk Omega -3= DHA/EPA Reduserer...
av Bjørn | aug 15, 2023 | Diverse
Hva bør man spise for å ha bedre helse og forebygge sykdom?. Her er to handlelister basert på vitenskapelig forskning.Den ene handlelisten balanserer hensynet til helse med hensyn til et bærekraftig landbruk.Den andre handlelisten (PURE) bygger på hva som er...
av Bjørn | aug 14, 2023 | Diverse
Rødt kjøtt og mettet fett beskytter hjertet !PURE- studien analyserte kostholdet og hjertehelse hos 159.000 innbyggere i 17 land . Resultatene var høyst overraskende fordi det viste seg at økt risiko for hjerte-kar -sykdommer skyltes karbohydrater og salt....
av Bjørn | aug 12, 2023 | Diverse
De nye kostholdsrådene fra Helsedirektoratet anbefaler oss å redusere inntak av animalsk fett og i stedet bruke mere planteoljer. Men ikke alt som skrives er helt korrekt , for ikke alle oljer er «skapt» like.Noen er faktisk bra for helsen; men mange er i...
av Bjørn | aug 11, 2023 | Diverse
I følge The New Food Order slipper husdyrhold ut for mye klimagasser og bidrar til global oppvarming.Vi må derfor i årene som kommer begynne å fase ut husdyrhold og belage oss på et stadig mer plantebasert kosthold.En vitenskapelig analyse utført av...
av Bjørn | aug 9, 2023 | Diverse
Mens norske media har omgjort kostholdsdebatten en trivialitet om rødt kjøtt og vin til maten skjer det dramatiske ting om eierskap til jordbruket og hva slags mat det skal frambringe. Morgendagens mat vil med sikkerhet bli mer vegansk frembragt av GMO-vekster....
av Bjørn | aug 7, 2023 | Diverse
Soya-allergier er blant de 7 vanligste allergier skal man tro boka :The Whole Soy Story av Dr. Philos Kaalaya T Daniel som ble utgitt i 2004. Siden den gang har det ikke blitt bedre. Soya forekommer i stadig flere matvareprodukter og er blant de anbefalte...
av Bjørn | aug 7, 2023 | Diverse
Soya hylles som det sunne alternativet til protein fra kjøtt. Det finnes allerede i en rekke produkter på markedet som vegeburgere, «fake meat», soyamelk ,kjøttprodukter, mel, tofu, edamame , miso og et hundretalls andre produkter du kjøper. Hva som ofte er oversett...
av Bjørn | aug 6, 2023 | Diverse
Når du kjøper en vegeburger eller «fake meat» er det viktig å vite hva du kjøper. « I følge professor i klimagassutslipp fra landbruket :Frank Mitloehner som jobber ved California Universitet, oppdaget at sammensetningen av to populære «fake meat» produkter var...
av Bjørn | aug 5, 2023 | Diverse
Alle forsøk på å reformere kostholdet og gjøre det sunnere , mer ernærende og mer bærekraftig bør motas med takk; men alle dietter og produkter mangler noe vesentlig som skulle ha vært der.Dette noeskulle bonden ha sørget for at var i alle plante og...
av Bjørn | aug 4, 2023 | Diverse
Jordbruket bidrar massivt til miljø-ødeleggelser og klimakrise. Hele systemet for matproduksjon står foran en verdensomspennende revolusjon kalt The Great Food Reset /New Food Order for å redde planeten.Men hvem brakte oss dithen? Og er løsningen som foreslås noe vi...
av Bjørn | aug 3, 2023 | Diverse
Økologisk mat er mer næringsrik ,inneholder ikke giftige plantevernmidler og minsker risiko for sykdommer mer enn vanlig . Økologisk landbruk er også bra for miljøet, forurenser mindre ,og skader ikke bier og humler , fugler og ville dyr. Likevel påstår...
av Bjørn | aug 2, 2023 | Diverse
Det nye paradigmet kalt The New Food Order / The Great Food Reset ser på bonden som en trussel mot klima og miljø og matfatet fra landbruket som en fare for folkehelsen. Det paradoksale er at de som nå vil omforme jordbruket og kostholdet, er de samme som bidro...
av Bjørn | jul 30, 2023 | Diverse
Arkitektene bak The New Food Order har et klart budskap: Vi må skifte kosthold nå, hvis ikke vil alle bli sykere og bidra til å opprettholde en matproduksjon som forurenser naturen og bidrar til global oppvarming. Vil du derimot ikke skifte kosthold, kan det...
av Bjørn | jul 29, 2023 | Diverse
Over 30 år har Cuba bygd opp et imponerende økologisk jordbruk i byer og på landsbygd; men enda ikke kommet i mål med sjølberging . Når er GMO på vei inn i landbruket for å øke produksjonen og amerikanske firmaer besøker Cuba for å selge GMO-jordbruksvarer...
av Bjørn | jul 27, 2023 | Diverse
I 1989 innførte den cubanske regjering en jordbruksreform som i stor grad var helt eller delvis økologisk, skapt av bønder i samarbeid med cubanske vitenskapsfolk. Revolusjonen gav økt sjølberging med reinere mindre forurensinger, mer naturbevarelse og bedre...
av Bjørn | jul 24, 2023 | Diverse
Omega-3 oljer er bra for hjernen, blod, ledd, hjerte, reduserer kolesterol og risiko for slag. Her er en oversikt over forskning og de beste kildene , en forklaring på hvorfor Omega-3 fra planteoljer ikke gjør nytte for seg og hvilken Omega-3 olje man bør kjøpe om...
av Bjørn | jul 23, 2023 | Diverse
Statens matvareråd har vakt debatt. Men det er bare første trinn i en prosess bort fra det tradisjonelle norske landbruk og kosthold. Det jobbes aktivt for at forskere sammen med verdens største industriforetak innen GMO, matvarer og kjemi aktivt skal føre...
av Bjørn | jul 17, 2023 | Diverse
Du har kanskje lurt på hvorfor de nye matrådene til staten er som de er. Svaret er de er influert av The True Cost of Food; en nytt mat-agenda formet av Bill Gates Foundation og The Rockefeller Foundation; omfavnet av Verdensbanken, FN og World Economic Forum....
av Bjørn | jul 16, 2023 | Diverse
Aspartam har havnet på WHO´s liste over kreftfremkallende stoffer. Men dette er bare toppen av isfjellet. Søtstoffet har en lang historie bak seg med protester fra vitskapsfolk som har påvist en rekke helseskader ved regelmessig inntak av Aspartam i doser som...