Anti-aldring: hvordan du gjør det !

Share
Print Friendly, PDF & Email

En Føljetong om antialdring.

Del I: Mat er nøkkelen til all helse også hjernehelse.

Stadig flere mennesker lider av redusert hukommelse og blant eldre øker Alzheimer eksplosivt. Legene står hjelpesløse. Forvirrede, glemsomme og redde mennesker gis lykkepiller og antidepressiva uten at det forbedrer hjernen. Men naturvitenskapen har råd. Les den sensasjonelle forskningen om kosttilskudd legene ikke lærer om på universitetet.

Sult deg til Hjerneskade!

Alder betyr ikke dårlig helse

Alder betyr ikke dårlig helse

Alzheimer sykdom (AS) personer har følgende fellestrekk: De har dårlig fordøyelse. Deres kosthold er dårligere enn for vanlig befolkning. De lider derfor av kronisk feilernæring. AS pasienter har samme skader på nervesystemet som Downs Syndrom. Kunnskap om ernæring kan langt på vei forklare alle sider av AS!! (Journal of Orthomolecular Medicine:3(1), 1988, 13-17. Hvordan er situasjonen på norske eldreheimer og sykehjem: ” underernæring er vanlig blant eldre pasienter innlagt i sykehus. Ekstra ernæringstilskudd bør gis alle underernærte pasienter som ikke har et tilfredsstillende næringsinntak.” (Tidsskr Nor Lægeforening 2002; 122:815 – 8) Legeforeningens artikkel konkluderer med at eldre derfor bør ha kosttilskudd; erfaring tilsier det motsatte. Pårørende forteller at tilsynsleger ofte nekter ansatte å gi innlagte kosttilskudd pårørende har med seg til sine egne fordi de sier at det ikke har effekt!

Gammel betyr at du trenger mer mineraler og vitaminer.

Suffering av R.Crumb Illustrasjon

Suffering av R.Crumb
Illustrasjon

Venstre i Arendal vil gjøre byen til en ”eldre by”. Det er nok av flinke, velmenende mennesker som vil trå til. Alle har eldre pårørende. Alle skal bli eldre. Livet er ingen evig Big Brother eller 71 grader Nord. En dag vil all verdens positiv tenking stanse for alderes krav.

Men hva med å benytte naturvitenskap for å forsinke prosessen? Doktor J R Evans skriver i Journal of Orthomolecular Medicine (1 (4) , 1987, 249-54) at når man blir eldre synker opptak av næringsstoffer i hjernen. Dette leder til skader på hjernecellene. Trenden kan snus ved å ta ekstra tilskudd av mineraler og vitaminer og derved reverserer aldersforandringene i hjernen!

Hvordan er det i Norge? De nye Codex lovene definerer tilskudd av mineraler og vitaminer som unødvendige og hevder at alle mennesker klarer seg med et minimum beregnet ut fra hva friske, unge, sykdomsfrie mennesker trenger dersom de samtidig har tilgang på sunn, giftfri mat!

Disse lovene pålegger legene å ikke gi råd om kosttilskudd og det er derfor i dag vanlig at leger sier at ”sunt norsk kosthold” er ”nok”.  Dette rådet mangler basis i naturvitenskap, men har støtte blant politiske lovmakere.

Hvem velger du og din lege å bruke som kilde for handlinger?

 

Omega-3 oljer kan bremse utviklingen !

Kaldrenset Haiolje, en verdenssensasjon!

Kaldrenset Haiolje, en verdenssensasjon!

Zutphen (7- Country study) studien fra 1997:  Studien finner du her, men data er godt skjult og det krever mye leting i databasen for å finne de. Under demens og fiskeolje finner man imidlertid at dersom man inntar fiskeoljer så går forfallet av kognitive evner langsommere enn om man spiser lite fisk. Dessverre for eldre og yngre: det er kun 2 eller maks 3 oljer på markedet som er rene nok til å ha den effekten vi ønsker; de fleste er kokt og inneholder derfor giftig transfett, samt at koking ikke fjerner en del miljøgifter.

En av de reneste oljene og sannsynligvis de eneste transfett frie produktene i dagens marked lages av MedicMarine i Lillesand. Oljene er både kaldpresset og kald-renset. Det vil si de har aldri vært varmebehandlet!!

Du kan lese mer om transfett på: http://www.hc-sc.gc.ca og www.medicmarine.no

 

Fortsettelse følger og budskapet er:
Du kan gjøre noe for deg selv! Den beste gave du kan gi verden er god helse, godt humør og hjelpsomhet. Du behøver ikke vente på vitenskaplige fremskritt. Folk har visst dette i tusener av år!


Disclaimer: Artiklene er helsejournalistikk og er ikke nødvendigvis uttrykk for hva Dr.Øverbye selv mener eller gjør.  Lesere må selv ta ansvar for å bedømme verdien av innholdet.


 

Share
Posted in Kosthold and tagged , , , , , , .

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.